ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΜΕΑ 2021

Ιστοσελίδες ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0. Προσβασιμότητα για όλους.

Ένας καλύτερος ψηφιακός κόσμος.

Ιστοσελίδες ΑΜΕΑ

Προσβασιμότητα για όλους. Ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Κατασκευή ιστοσελίδων ΑΜΕΑ

Κατασκευή ιστοσελίδων W3C για άτομα με ειδικές ανάγκες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Κατασκευάζουμε και σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα σας φιλική προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κατασκευή ιστοσελίδων με πιστοποίηση WCAG 2.0 που διευκολύνουν την πρόσβαση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ακοής, μαθησιακές δυσκολίες, περιορισμένη κίνηση και φωτοευαισθησία.Προσβασιμότητα για όλους. Ιστοσελίδες ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Ιστοσελίδες ΑΜΕΑ

Τι είναι το πρότυπο WCAG 2.0

Τα οφέλη μιας ιστοσελίδας για ΑΜΕΑ δεν θα βοηθήσουν μόνο άτομα με αναπηρίες, αλλά και ομάδες ατόμων μεγάλης ηλικίας που εμφανίζουν μειωμένες ικανότητες λόγω γήρανσης καθώς σε ομάδες με παροδικά προβλήματα υγείας.Οι οδηγίες WCAG 2.0 δημιουργήθηκαν ως ένα ενιαίο πρότυπο, αποδεκτό από την διεθνή κοινώτητα, ώστε να εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες των επαγγελματιών, των διαφόρων οργανισμών και γενικά των κυβερνήσεων.Η συμμόρφωση με τις οδηγίες αυτές κατατάσσονται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των τριών βασικών παραγόντων ήτοι την προσβασιμότητα του περιεχομένου, των πλοηγών και των διαφόρων πρακτόρων.

ιστοσελίδες αμεα

Το πρότυπο WCAG, από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Web Content Accessibility guidelines, είναι στην ουσία οδηγίες για την προσβασιμότητα σε μια ιστοσελίδα.Οι οδηγίες αυτές πρέπει να εφαρμόζονται σε ολόκληρη την ιστοσελίδα και όχι επιλεκτικά σε επί μέρους σελίδες της. Η προσβασιμότητα περιεχομένου περιλαμβάνει κυρίως τέσσερις πτυχές ενός περιεχομένου ιστοσελίδας που είναι: 1. Κατανοητό, 2. Αντιληπτό, 3. Λειτουργικό, 4. ΠροσβάσιμοΙστοσελίδες σε WordPress για άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν υπολείπονται σε τίποτα απο τις κανονικές ιστοσελίδες. Με χρήση των νέων τεχνολογιών και τεχνικών, συνδυάζουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μια σύγχρονη σελίδα, με την πλήρη πρόσβαση και υποστήριξη και για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Ιστοσελίδες W3C ΑΜΕΑ

Δημιουργία ιστοσελίδων φιλικές προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας μέσω μηχανισμού ανάγνωσης κειμένου, προφοράς κειμένου, εναλλαγής χρωμάτων, φωνητικών εντολών, πλοήγησης στο πληκτρολόγιο, προσαρμογής μεγέθους γραμματοσειράς, αντίθεσης κ.λπ.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η προσβασιμότητα

Προσβασιμότητα σημαίνει ίση πρόσβαση από άτομα με αναπηρία.

Ποια είναι τα επίπεδα συμμόρφωσης του προτύπου WCAG 2.0;

Τα επίπεδα αυτά είναι το “Α”, το “ΑΑ” και το “ΑΑΑ”.

Γιατί να κάνω την ιστοσελίδα μου φιλική προς ΑΜΕΑ;

Γιατί και τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες. Το Διαδίκτυο πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους και κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το δικαίωμα περιήγησης στο Διαδίκτυο δωρεάν.

Ποιο είναι το κόστος για ιστοσελίδα ΑμΕΑ με πιστοποίηση WCAG 2.0;

Το κόστος κατασκευής ενός ιστότοπου για άτομα με ειδικές ανάγκες προέρχεται από το κόστος κατασκευής ενός ιστότοπου, ανάλογα με το έργο, συν το κόστος παραγωγής. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στην διάθεση σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ