δυναμική ιστοσελίδα

Τι είναι μια στατική ιστοσελίδα; Σε τι διαφέρει από μια δυναμική ιστοσελίδα;

5/5 - (1 vote)

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ιστοσελίδας – δυναμική ιστοσελίδα και στατική ιστοσελίδα. Οι στατικοί ιστοσελίδες είναι επίσης γνωστοί ως ιστότοποι μπροσούρων επειδή συνήθως μοιάζουν περισσότερο με φυλλάδια παρά με δυναμικές ιστοσελίδες που μοιάζουν περισσότερο με περιοδικά ή εφημερίδες.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες φυλλαδίων είναι γραμμένοι σε σελίδες HTML, ενώ οι περισσότερες δυναμικές ιστοσελίδες είναι γραμμένες σε αυτό που ονομάζεται σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Για να είμαστε ειλικρινείς, η διαφορά μεταξύ στατικών και δυναμικών ιστοσελίδων είναι περισσότερο θέμα πολυπλοκότητας παρά ποιότητας, όταν πρόκειται για θέματα βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Και τα δύο μπορούν να βελτιστοποιηθούν πολύ καλά χρησιμοποιώντας απλές οδηγίες που παρέχει η Google.

στατική ιστοσελίδα

Τι είναι μια στατική ιστοσελίδα

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι η δυναμική ιστοσελίδα, λιγότεροι γνωρίζουν για την στατικής ιστοσελίδα. Μια στατική ιστοσελίδα ουσιαστικά περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του σε μία σελίδα HTML.

Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο μακριά κάνετε κύλιση, δεν θα φτάσετε ποτέ σε άλλη σελίδα, όπως κάνετε με ορισμένους παραδοσιακές ιστοσελίδες.

Η στατική ιστοσελίδα συχνά περιέχει πολύ λίγο περιεχόμενο (μερικές φορές μόνο εικόνες) και πρέπει να προσπελαστεί μέσω απευθείας συνδέσμου δεν υπάρχει ευρετηρίαση μηχανών αναζήτησης που να βοηθά τους επισκέπτες να βρουν την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο.

Επειδή δεν έχουν δικό τους διακομιστή ή κώδικα υποστήριξης (αυτό ονομάζεται δυναμική ιστοσελίδα), η πρόσβαση σε στατική ιστοσελίδα μπορεί να είναι δύσκολη εάν δεν υπάρχουν πολλοί εάν, για παράδειγμα, μόνο ένα άτομο έχει πρόσβαση σε αυτή ανά πάσα στιγμή.

πως να φτιαξω μια ιστοσελιδα δωρεαν

Η στατική ιστοσελίδα δεν έχει μέλλον

Μια στατική ιστοσελίδα έναντι δυναμικής ιστοσελίδα, ποια είναι η διαφορά; –

Κάποτε, όταν οι άνθρωποι ήθελαν η επιχείρησή τους να έχει διαδικτυακή παρουσία, περνούσαν από όλο τον κόπο να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα ή ένα διαδικτυακό κατάστημα χρησιμοποιώντας HTML και κάποια μορφή δέσμης ενεργειών από την πλευρά του διακομιστή γλώσσα όπως η PHP.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, οι προγραμματιστές άρχισαν να κατασκευάζουν ελαφρύτερες εκδόσεις που ήταν ευκολότερες στη διαχείριση και πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και την ταχύτητα.

Αυτοί οι ιστότοποι δεν είναι τεχνικά στατικοί, αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να τους αναφέρουν με αυτό το όνομα επειδή φορτώνονται γρήγορα και συνήθως δεν απαιτούν κανένα είδος λογισμικού στον υπολογιστή σας για να εμφανίζονται σωστά.

ιστοσελιδα τι σημαινει

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια στατική ιστοσελίδα έναντι μιας δυναμικής ιστοσελίδας

Οι στατικοί ιστότοποι είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν. Για μικρότερες εταιρείες, μικρές ποσότητες περιεχομένου και απλά προϊόντα, η ύπαρξη μιας πλατφόρμας στην οποία κάποιος μπορεί να κάνει κλικ στον ιστότοπο της εταιρείας σας και να μπορεί να δει όλα όσα προσφέρετε μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Επιπλέον, για λιγότερο ισχυρές πλατφόρμες όπως το Wix or the Squarespace, ενδέχεται να μην είναι δυνατές σύνθετες φόρμες με συλλογή δεδομένων.

Οι στατικοί ιστότοποι έχουν επίσης νόημα εάν προσφέρετε μια εμπειρία που δεν εξαρτάται από την ενημέρωση του περιεχομένου ή των υπηρεσιών σας σε πραγματικό χρόνο (για παράδειγμα, εάν προσφέρετε διαγνωστικά εργαστήρια).

Επειδή δεν απαιτούν τόση συντήρηση όσο οι δυναμικοί ιστότοποι, είναι οικονομικά αποδοτικοί όταν εξετάζετε τις χρεώσεις φιλοξενίας τρίτων και την επένδυση χρόνου.

τι σημαινει ιστοσελιδα

Τι σημαινει ιστοσελιδα

Ιστοσελιδα τι σημαινει: Μια ιστοσελίδα ή τοποθεσία που μπορεί να προβληθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε οποιοδήποτε δίκτυο υπολογιστών.

Μια ιστοσελίδα μπορεί να περιλαμβάνει αρχεία κειμένου, γραφικών, ήχου και βίντεο.

Οι ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε διακομιστές από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ιστοσελιδα τι σημαινει

Στατική ιστοσελίδα: Ένας ιστότοπος που αποτελείται από σελίδες HTML που δεν αλλάζουν συχνά

Δυναμικός ιστότοπος: Ένας τύπος ιστότοπου του οποίου η εμφάνιση και η λειτουργικότητα δημιουργούνται από δεδομένα που αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων και παρέχονται στους χρήστες μέσω ενός προσαρμοσμένου σεναρίου ή προγράμματος λογισμικού κάθε φορά που φορτώνουν.

συντήρηση ιστοσελίδας

The πρόγραμμα περιήγησής τους στον ιστό.

Τι σημαίνει Στατική: Στους υπολογιστές, η στατική αποθήκευση αναφέρεται σε συσκευές αποθήκευσης μνήμης των οποίων τα κελιά μνήμης έχουν εκκαθαριστεί στο πλαίσιο προετοιμασίας για την εγγραφή νέων δεδομένων σε αυτές.

Tips / Συμβουλές

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Όπως όλοι γνωρίζουν, η βελτιστοποίηση ιστότοπου είναι η πιο κρίσιμη διαδικασία για τη σελίδα σας. Σίγουρα, κάποιος αναζητά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στο Google αυτήν τη στιγμή.

Ο απώτερος στόχος της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας είναι να φτάσει ο ιστότοπός σας στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

The SEO σάς επιτρέπει να παραμείνετε ανταγωνιστικοί με την Google και να αποκτήσετε υψηλότερη οργανική θέση. Οι πελάτες θα βρουν και θα επιλέξουν εσάς αντί του ανταγωνισμού σας, αυξάνοντας τις βιολογικές σας πωλήσεις.

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένας ιστότοπος είναι ένα από τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά. Ένας νωθρός ιστότοπος δεν θα ευχαριστούσε κανέναν επισκέπτη.

Θα πρέπει να είναι απλό για τους χρήστες να περιηγηθούν. Αυτό απαιτεί τη συνεχή βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης του ιστότοπού μας.

συντηρηση ιστοσελιδας

Συντήρηση ιστοσελίδας ή συντηρηση ιστοσελιδας ή Maintance

Η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία ενός ιστότοπου εξαρτάται από την καλή και συχνή συντήρηση. Ένας κακοσυντηρημένος ιστότοπος όχι μόνο παρέχει κακή εμπειρία πλοήγησης χρήστη (π.χ. κατεστραμμένους συνδέσμους), αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργία ή ακόμα και αδυναμία υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο (π.χ. Eshop, φόρμες επικοινωνίας κ.λπ.).

βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

In XNWEB DESIGN, εγγυόμαστε ότι η σελίδα σας θα λειτουργεί σωστά, δίνοντάς σας ένα λευκό πρόσωπο στους επισκέπτες του ιστότοπού σας.