Μπλοκάρισμα viber επαφής

Πως να μπλοκάρω κάποιον/α στο Viber – μπλοκάρισμα στο viber

4.8/5 - (19 votes)
Μπλοκάρισμα viber επαφής

Ήρθε η μεγάλη στιγμή που πρέπει να σας δείξω πως να κάνουμε μπλοκάρισμα στο viber ή Πως να μπλοκάρουμε κάποιον/α στο viber γιατί απλώς είναι πολύ δυσάρεστοι ή ενοχλητικοί. Στο viber μπορεί να σας στείλει ο οποιοδήποτε εφόσον έχει τον αριθμό σας.

4.8/5 - (19 votes)

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε πως να μπλοκάρετε τον αριθμό αυτό ή να τον ξεμπλοκάρετε.

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται την ρύθμιση Μπλοκάρισμα viber επαφής

Ας ξεκινήσουμε….

Κατ’αρχάς πριν προχωρήσουμε στα βήματα πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί όταν μπλοκάρετε κάποιον/α.

Όταν είναι ένας άγνωστος αριθμός και μας ενοχλεί δεν μας πειράζει να προβούμε στην ρύθμιση μπλοκάρισμα στο viber, διότι δεν μας νοιάζει, όμως όταν πρόκειται για άτομα που γνωρίζουμε ή είναι στην λίστα των επαφών μας, θέλω να γνωρίζεται ότι δεν θα ειδοποιηθούν ότι τους αποκλείσατε-μπλοκάρετε. Δείτε τι συμβαίνει με μια επαφή-αριθμό τηλεφώνου που έχετε χρησιμοποιήσει την λειτουργία μπλοκάρισμα στο viber:

  1. Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας με κανέναν τρόπο, ούτε μήνυμα-ούτε με κλήση.
  2. Δεν μπορούν να δουν αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι(online).
    Όποια αλλαγή κάνετε στο προφίλ σας θα είναι αόρατες σε αυτούς που έχετε μπλοκάρει.
  3. Όμως, εάν είστε ήδη μέλος σε μια ομαδική συνομιλία, δυστυχώς θα δουν όλα τα μηνύματα που γράφετε, εκτός αν αποχωρήσετε.
  4. Αν και ο μπλοκαρισμένος αριθμός δεν θα λάβει ειδοποίηση, μπορεί να παρατηρήσει ότι τον αποκλείσατε εάν προσπαθήσουν να σας καλέσουν ή να σας στείλουν μηνύματα.
  5. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να υποθέσουν ότι δεν είστε απλώς προσωρινά διαθέσιμοι. Ωστόσο, τα μηνύματά τους δεν θα επισημανθούν ποτέ ως “παραδόθηκε” ή “βλέπονται”.

Δεν θα σας πω ψέματα όμως, ότι υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ελέγξουν εάν το Viber σας είναι ακόμα ενεργό.

Βήματα για το μπλοκαρισμα viber

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν ένα άτομο σας στέλνει μήνυμα από έναν αριθμό ποθ δεν γνωρίζεται. Θα ειδοποιηθείτε με ένα μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης σας και θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάποιες επιλογές:

  1. Να προσθέσετε αυτό τον αριθμό στις επαφές σας
  2. Να τον μπλοκάρετε – αποκλείσετε και να κάνετε αναφορά ώς ανεπιθύμητο μήνυμα.
  3. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που δεν είναι όμως ανεπιθύμητο, μπορείτε απλά να το αποκλείσετε από τον λογαριασμό που στάλθηκε.

Μπλοκάρισμα στο viber

Ας ξεκινήσουμε με το μπλοκάρισμα στο viber γιατί ξεφύγαμε από την διαδικασία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μπλοκάρισμα στο Viber σε μια υπάρχουσα επαφή

Υπάρχουν διάφοροι και ποικίλοι τρόποι για να μπλοκάρετε μια επαφή στο Viber. Εμείς θα σας αναφέρουμε τον πιο απλό τρόπο. Απευθείας από το παράθυρο συνομιλίας ή να χρησιμοποιήσετε τη λίστα αποκλεισμού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λίστα block

Η λίστα αποκλεισμού είναι μια λειτουργία στο Viber που συγκεντρώνει όλες τις αποκλεισμένες επαφές σας σε ένα μέρος. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα άτομα στη λίστα ή να τα ξεμπλοκάρετε εάν αλλάξετε γνώμη. Εδώ είναι πώς να το κάνετε:

  1. Πατήστε να ανοίξετε την εφαρμογή Viber είτε σε κινητό είτε σε υπολογιστή. (δείτε το άρθρο μας “Πως να κάνετε εγκατάσταση του viber στο κινητό ή στον υπολογιστή”)
  2. Πατήστε Περισσότερα – More στο κάτω μέρος για να εισέλθετε στις επιλογές.Μπλοκάρισμα στο viber ρυθμίσεις
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  4. Και μετά Απόρρητο.μπλοκάρισμα στο viber block
  5. Επιλέξτε τη λίστα Αποκλεισμός ή block list.
  6. Επάνω δεξιά θα δείτε έναν σταυρό, + (για την Προσθήκη).
  7. Όταν το πατήσετε, θα ανοίξει ένα παράθυρο ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε ποια επαφή θέλετε να αποκλείσετε/μπλοκάρετε.

viber block list

Στην συνέχεια θα σας σας δείξουνε έναν άλλο τρόπο από άλλο σημείο όμως του viber.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο μπλοκάρισμα viber αλλά στο παράθυρο συνομιλίας

  1. Πατήστε για να ανοίξετε το Viber.
  2. Πατήστε σε μια συνομιλία για να βρείτε την επαφή που θέλετε να μπλοκάρετε.
  3. Μεταβείτε στις τρεις κάθετες κουκκίδες, επάνω δεξιό μέρος της οθόνης σας.
  4. Πατήστε πληροφορίες συνομιλίας ή chat info.
  5. Αποκλεισμός αυτής της επαφής. Μπορείτε αν θέλετε αργότερα να ξεμπλοκάρετε τον αριθμό με την ίδια διαδικασία.

Viber μπλοκάρισμα μέσω συνομιλίαςΩραία είπαμε γιαττο μπλοκάρισμα, για το ανάποδο δεν είπαμε όμως.

Ξεμπλοκαρισμα viber

Για να ξεμπλοκάρετε το Viber, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο: Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Μερικές φορές, το Viber μπορεί να μπλοκαριστεί λόγω μιας αδύναμης ή ασταθούς σύνδεσης.

2. Ενημερώστε το Viber: Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη νεότερη έκδοση του Viber στη συσκευή σας. Οι ξεπερασμένες εκδόσεις ενδέχεται να έχουν προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αποκλεισμό.

3. Κάντε επανεκκίνηση της συσκευής σας: Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.

4. Απενεργοποιήστε το VPN ή τον διακομιστή μεσολάβησης: Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή VPN ή διακομιστή μεσολάβησης, δοκιμάστε να τον απενεργοποιήσετε προσωρινά. Μερικές φορές, αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να προκαλέσουν τον αποκλεισμό του Viber.

5. Ελέγξτε για τυχόν περιορισμούς: Αν χρησιμοποιείτε το Viber σε δίκτυο εργασίας ή σχολείου, ελέγξτε αν υπάρχουν τυχόν περιορισμοί ή ρυθμίσεις τείχους προστασίας που μπορεί να μπλοκάρουν την εφαρμογή. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του δικτύου σας για βοήθεια.

6. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη του Viber: Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργήσει, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα υποστήριξης του Viber για περαιτέρω βοήθεια. Μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν συγκεκριμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων με βάση την κατάστασή σας.

Conclusion

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αποκλεισμό στο Viber ή αλλιώς μπλοκάρισμα στο viber.  Δεν θα το προσέξουν παρά μόνο αν προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Αυτό κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει κάποια αμηχανία αν είστε και οι δύο μέρος της ίδιας ομαδικής συνομιλίας. Δεν θα βλέπετε τα μηνύματά τους, αλλά θα δουν τα δικά σας.

Γνωρίζεται όμως ότι δεν θα σας αφήναμε μόνο έτσι, δηλαδή μόνο κείμενο. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο Youtube βίντεο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *