Προσλήψεις αναπληρωτών

Recruitment of teachers, step by step, supporting documents

5/5 - (3 votes)

Η τρέχουσα διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα δικαιολογητικά και βήμα βήμα η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ιατρικά δικαιολογητικά, διαδικασία πρόσληψης

Όταν προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές προσέρχονται στην εκπαιδευτική μονάδα ή δομή για να αρχίσουν να εργάζονται, πρέπει, μεταξύ άλλων, να υποβάλουν τα ακόλουθα ιατρικά αρχεία.

Πρωτότυπες ιατρικές πιστοποιήσεις από ψυχίατρο, παθολόγο ή γενικό ιατρό από το πιο πρόσφατο τρίμηνο που πιστοποιούν την υγεία και την ικανότητα του εκπαιδευτικού να εκτελεί διδακτικά καθήκοντα ή την ικανότητα του μέλους της ΕΕΠ να κάνει υποστηρικτικά καθήκοντα.

Γίνονται δεκτές τόσο γνωματεύσεις από ιδιώτες γιατρούς όσο και από κρατικά νοσοκομεία. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές δεν μπορούν να αρχίσουν να υπηρετούν βάσει του ισχύοντος νόμου χωρίς τις Ιατρικές Γνωμοδοτήσεις.

ιατρικά δικαιολογητικά

Συγκεκριμένα Ιατρικά δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση Παθολόγου ή γενικού ιατρού του εκπαιδευτικού ή του Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. την υγεία και την ικανότητα του μέλους να εκτελεί διδακτικά καθήκοντα, ή και τα δύο, που παρέχονται από δημόσιο ή ιδιωτικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

2. Πιστοποίηση δημόσιου or ιδιωτικού ψυχιάτρου για την υγεία και την ικανότητα του εκπαιδευτικού να ασκήσει τα διδακτικά του καθήκοντα, ή του Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. την ικανότητα του μέλους να εκτελεί τα υποστηρικτικά του καθήκοντα, ανάλογα με την περίπτωση.

Οδηγίες για προσλήψεις αναπληρωτών, ανάληψη υπηρεσιών

Η ανάληψη υπηρεσίας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 2:00 μ.μ. την ημέρα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί προκειμένου να δοθεί χρόνος στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες ενημέρωσης.

Την ημέρα που θα δηλώσουν στα σχολεία, οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που μπορούν να αποδεχτούν τη σύμβασή τους ψηφιακά στο anaplirotes.gov.gr πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 14:50. Σε διαφορετική περίπτωση δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας.

ανάληψη υπηρεσίας

Οδηγίες ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών

Βήμα 1ο: Προκηρύξεις κενών θέσεων

Οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται σε περιφέρεια προσλήψεων καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις εντολές προτίμησης για όλες τις ανοιχτές σχολικές μονάδες μέσω ΟΠΣΥΔ.

Οι αναπληρωτές που δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν στις σχολικές μονάδες θα τοποθετηθούν αυτόματα στις άλλες μονάδες από το σύστημα.

Βήμα 2: Ειδοποίηση της σχολικής μονάδας για ανάληψη υπηρεσίας

Το σχολείο στο οποίο πρέπει να παρουσιαστούν για υπηρεσία θα τους γνωστοποιηθεί στη συνέχεια μέσω νέου μηνύματος SMS.

Βήμα 3: Ανάληψη υπηρεσίας στα σχολεία

Στον καθορισμένο χρόνο, οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν στη σχολική μονάδα και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Βήμα 4: Σύναψη Ψηφιακής Σύμβασης στο anaplirotes.gov.gr

Η δυνατότητα υπογραφής ψηφιακής σύμβασης παρέχεται κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών από τον αναπληρωτή και ψηφιακής επιβεβαίωσης απασχόλησης στο MySchool από τον Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή.

Για την ολοκλήρωση μιας ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Κράτους και να χρησιμοποιήσουν τους μοναδικούς κωδικούς τους στο taxisnet. Είναι απαραίτητο να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο κινητής ή σταθερής συσκευής γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Βήμα 5: Παραλαβή σύμβασης με τα σχολεία ανάληψης

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής σύμβασης, οι αναπληρωτές θα ειδοποιηθούν με SMS ότι θα λάβουν ένα έγκυρο ψηφιακό αντίγραφο της σύμβασής τους εντός 48 ωρών. Το αντίγραφο αυτό θα είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr

δικαιολογητικά αναπληρωτών

Conclusion

  1. The ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 καθημερινά κατά τις ημέρες που έχουν οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας στη δομή ή τη σχολική μονάδα τοποθέτησης, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες για τη μαζική ενημέρωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.  Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του τη συγκεκριμένη ημέρα.
  2. Εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί σε εσπερινό σχολείο θα παρουσιαστούν για τη διαδικασία της ανάληψης υπηρεσίας σε πρωινό σχολείο, ή στα κεντρικά γραφεία της διεύθυνσης κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.
  3. Για την είσοδο στην εφαρμογή gov.gr και τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι αναπληρωτές τους ατομικούς κωδικούς taxisnet.
  4. Συστήνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές σελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις οποίες έχουν προσληφθεί, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν στην προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ή άλλων οδηγιών.
Ευρεση αμκα με αφμ και Βεβαίωση αμκα μέσω taxisnet

Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν να επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, η εύρεση [...]

More