clear cache

How to clear the cache?

5/5 - (9 votes)

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη clear cache του προγράμματος περιήγησής σας; Μερικές φορές είναι απαραίτητο να διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας να λειτουργεί ομαλά, όπως όταν εγκαθιστάτε μια νέα προσθήκη ή θέμα στο WordPress ή σε άλλο λογισμικό δημιουργίας ιστοτόπων.

5/5 - (9 votes)

Άλλες φορές, η εκκαθάριση της προσωρινή μνήμη cache μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Internet Explorer, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα διασφαλίσει ότι θα δείτε τις πιο πρόσφατες και καλύτερες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στον ιστό αντί για παλαιότερες που δεν υποστηρίζονται πλέον από τον IE.

Διαγραφή κρυφής μνήμης

Οι 3 τύποι προσωρινής μνήμης ιστότοπου

Οι τρεις πιο συνηθισμένες κρυφές μνήμες για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε είναι: η προσωρινή μνήμη cache του προγράμματος περιήγησης,browser η προσωρινή μνήμη διακομιστή και η κρυφή μνήμη CDN.

Κάθε μία από αυτές τις κρυφές μνήμες θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας, επειδή καθεμία από αυτές έχει μια παλαιότερη έκδοση του ιστότοπού σας αποθηκευμένη σε αυτήν.

Ο μόνος τρόπος για να διαγράψετε οποιαδήποτε ή όλες αυτές τις κρυφές μνήμες είναι αλλάζοντας μία γραμμή στο αρχείο .htaccess.

Αυτό θα αναγκάσει μια ανανέωση και στους 3 τύπους κρυφών μνήμων, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα φορτώνει πραγματικά ο ιστότοπός σας! Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον ριζικό σας κατάλογο (όπου βρίσκεται η σελίδα σας index.html) και ανοίξτε το αρχείο .htaccess με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad++.

Προσθήκη Cache-Control: no-cache στο επάνω μέρος του αρχείου .htaccess, αποθηκεύστε το, μετά διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και επαναλάβετε τη φόρτωση για να δείτε πόσο πιο γρήγορα φορτώνονται τα πράγματα!

clear cache chrome

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη,clear cache Chrome Google

Για να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας,clear cache στο Google Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί του κύριου μενού του Chrome, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές.

Επιλέξτε Ιστορικό από αυτό το μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού.

Από εκεί, επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης,clear cache… και επιλέξτε και τα δύο πλαίσια με την ένδειξη Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία και Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπου.

Μπορείτε επίσης να σημειώσετε οποιαδήποτε συγκεκριμένα στοιχεία θέλετε να διατηρήσετε ή να αφαιρέσετε κάνοντας κλικ στο όνομά τους ή στο σημάδι επιλογής.

clear cache mozilla

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη,clear cache Mozilla Firefox

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης,clear cache είναι ένας εύκολος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο στον υπολογιστή σας, ειδικά εάν έχετε μικρό χώρο στον σκληρό δίσκο.

Ενώ τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν κάποιο είδος εργαλείου συντήρησης που σας επιτρέπει να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σας, ο Mozilla Firefox προσφέρει μερικές λειτουργίες που είναι αρκετά ωφέλιμες.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη,clear cache στο Mozilla Firefox. Οι οδηγίες για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης ποικίλλουν ανάλογα με την έκδοση του Firefox που χρησιμοποιείτε, επομένως φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα ανάλογα.

Πρώτα βήματα: Κάντε κλικ στο Εργαλεία από το μενού του προγράμματος περιήγησής,browser σας και επιλέξτε Επιλογές.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Privacy και πηγαίνετε κάτω εκεί που λέει Εκκαθάριση ιδιωτικών δεδομένων.

Κάνοντας κλικ εδώ θα έχετε δύο επιλογές: Η πρώτη επιλογή διαγράφει πληροφορίες όπως τα cookies και το ιστορικό, ενώ αφήνει πίσω κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα ιστότοπου. ενώ κάνετε κλικ στο Όλα τα άλλα σάς δίνει πρόσβαση για να διαγράψετε οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Επιλέξτε οποιαδήποτε επιλογή ανάλογα με αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

clear cache mozilla tools

Συμβουλές για την Διαγραφή κρυφής μνήμης

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Chrome και Internet Explorer σάς επιτρέπουν την Διαγραφή κρυφής μνήμης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαγραφή κρυφής μνήμης για καλύτερο απόρρητο και ταχύτερη περιήγηση. χρειάζονται μόνο μερικά κλικ.

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και στα τρία δημοφιλή προγράμματα περιήγησης Firefox, Chrome και Internet Explorer.

Σημείωση: Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας δεν θα επηρεάσει τυχόν σελιδοδείκτες ή κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι τοπικά στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας—αλλά θα αφαιρέσει ορισμένους άλλους τύπους δεδομένων που ενδέχεται να είναι αποθηκευμένοι εκεί.

Επίσης, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας δεν εγγυάται ότι θα δείτε βελτίωση στην ταχύτητα ή την απόδοση εάν κάτι δεν πάει καλά με έναν ίδιο τον ιστότοπο—για παράδειγμα, εάν ο διακομιστής βάσης δεδομένων του είναι εκτός λειτουργίας ή υπερφορτωθεί.

Ωστόσο, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας μπορεί συχνά να διορθώσει προβλήματα με τις ιστοσελίδες που φορτώνουν αργά όταν συνδέονται σε δίκτυα Wi-Fi στο σπίτι ή στην εργασία (και όχι σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας).

Σε πολλές περιπτώσεις, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας μπορεί επίσης να κάνει τους ιστότοπους να φορτώνουν πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιούνται επίσης πιο αργές συνδέσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (όπως 3G, 4G).