messenger lite

What is Facebook Messenger Lite?

4.4/5 - (10 votes)

Το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητές συσκευές, αλλά δεν χρειάζονται όλοι όλες τις προηγμένες δυνατότητες της εφαρμογής.

Γι’ αυτό το Facebook αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια απογυμνωμένη έκδοση του Messenger που ονομάζεται Messenger Lite.

Τι είναι το Facebook Messenger Lite; Messenger lite τι ειναι;

Είναι μια εφαρμογή που περιλαμβάνει μόνο τις βασικές λειτουργίες της τυπικής εφαρμογής Facebook Messenger. Μπορείτε εύκολα να στείλετε κείμενο, φωτογραφίες, συνδέσμους και αυτοκόλλητα σε οποιονδήποτε στο Messenger ή στο Messenger Lite. Μπορείτε ακόμη και να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με φίλους.

Η τυπική εφαρμογή Messenger περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργίες όπως ιστορίες, επεκτάσεις, αυτοματοποιημένα μηνύματα από επωνυμίες και άλλα.

The Messenger Lite, από την άλλη πλευρά, τα κρατά όλα εστιασμένα σε ένα πράγμα και μόνο: την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι μια απλούστερη, λιγότερο αποσπασματική εφαρμογή που δεν καταναλώνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης, επεξεργαστική ισχύ και δεδομένα.

facebook messenger lite

Πώς λειτουργεί το Messenger Lite

Λειτουργεί πολύ παρόμοια με την τυπική εφαρμογή Facebook Messenger, αλλά αντί να βλέπετε πολλές επιλογές μενού στο επάνω και στο κάτω μέρος της οθόνης σας, θα βλέπετε μόνο τρεις κύριες καρτέλες στο επάνω μέρος:

  • Μηνύματα (το εικονίδιο με το συννεφάκι ομιλίας)
  • Επαφές (το εικονίδιο δύο ατόμων)
  • Λογαριασμός (το εικονίδιο γρανάζι)

Όταν αγγίζετε μια υπάρχουσα συνομιλία ή ξεκινάτε ένα νέο μήνυμα, θα παρατηρήσετε σχεδόν όλα τα ίδια κουμπιά στα ίδια ακριβώς σημεία με αυτά που βλέπετε στην τυπική εφαρμογή.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας στο πεδίο κειμένου, να στείλετε φωτογραφίες ή αρχεία, να ηχογραφήσετε ένα φωνητικό μήνυμα, να στείλετε ένα αυτοκόλλητο, να καλέσετε έναν φίλο μέσω τηλεφώνου, να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο, να κάνετε σίγαση ή αποκλεισμό χρηστών και να προβάλετε το προφίλ ενός φίλου (το οποίο θα ανοίξει στο Facebook Lite αν το έχετε).

messenger lite τι ειναι

Facebook Messenger εναντίον Messenger Lite

Αν και το Messenger Lite περιλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες του τυπικού Messenger, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Μηνύματα

Κάτω από την καρτέλα μηνύματα, θα δείτε τις πιο πρόσφατες συνομιλίες σας και ποιοι είναι ενεργοί αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει επιλογή για αναζήτηση στις συνομιλίες σας ή έναρξη νέας συνομιλίας. Πατήστε το μπλε συν ( + ) στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε μια ομαδική συνομιλία.

Επαφές

Όταν μεταβείτε στην καρτέλα “Επαφές”, θα δείτε μόνο μια λίστα ατόμων που χρησιμοποιούν το Messenger και ένα πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος. Αυτό είναι πολύ πιο απλό σε σύγκριση με την τυπική εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει επιλογές προβολής αιτημάτων για σύνδεση ή προβολή όλων των φίλων σας στο Facebook με αλφαβητική σειρά.

Λογαριασμός

Η καρτέλα λογαριασμού εμφανίζει μια πολύ πιο λεπτή προσφορά ρυθμίσεων σε σύγκριση με την τυπική εφαρμογή. Δεν έχετε κωδικό για σάρωση από φίλους, κανένα όνομα χρήστη για αντιγραφή ή επεξεργασία, ρυθμίσεις ιστορίας και πρόσβαση σε μυστικές συνομιλίες.

Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να διαμορφώσετε τις ειδοποιήσεις και τους ήχους σας, να συγχρονίσετε τις επαφές σας από τη συσκευή σας, να προβάλετε αιτήματα μηνυμάτων και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών.

Παράθυρο συνομιλίας

Μέσα στη συνομιλία, μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό,τι μπορείτε στην τυπική εφαρμογή. Για παράδειγμα, είναι δυνατή η εγγραφή φωνητικών μηνυμάτων.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που λαμβάνετε δεν θα φορτώνονται σε πλήρη ανάλυση έως ότου πατήσετε για να τις προβάλετε και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια Facebook ή επεκτάσεις όπως το Spotify ή το Gfycat.

Μέγεθος εφαρμογής

Τα μεγέθη των εφαρμογών διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή, αλλά το Messenger Lite καταλαμβάνει περίπου 90 τοις εκατό λιγότερο χώρο αποθήκευσης από το Messenger.

Για παράδειγμα, το Messenger Lite (έκδοση 34.0) ζυγίζει 27,58 MB σε ένα Samsung Galaxy Tab A, ενώ το Messenger (έκδοση 187.0) είναι 237 MB. Η χρήση μνήμης μειώνεται επίσης στο μισό ή περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε το Messenger Lite αντί για το Messenger.

Δεδομένα και Wi-Fi, Facebook Lite

Χωρίς όλες τις επιπλέον ογκώδεις λειτουργίες, το Messenger Lite δεν χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά, εξοικονομώντας σας πολύτιμα δεδομένα και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ακριβώς όπως το Facebook Lite έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε δίκτυα 2G και να λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και σε περιοχές με ασταθείς ή αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο.

Κατεβάσω το Messenger Lite

Που χρησιμοποιείται καλύτερα;

Το Messenger Lite μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συμβατή κινητή συσκευή, αλλά θα διαπιστώσετε ότι λάμπει πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Το Messenger Lite είναι ιδανικό για:

  • Παλαιότερες ή φθηνότερες φορητές συσκευές με περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ
  • Συσκευές με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης
  • Συσκευές με περιορισμένα σχέδια δεδομένων
  • Συσκευές συνδεδεμένες σε ασταθή ή χαμηλής ταχύτητας δίκτυα (όπως σε αγροτικές περιοχές)

Εάν η συσκευή σας είναι αρκετά νέα και έχει αξιοπρεπή αποθηκευτικό χώρο, πιθανότατα μπορεί να χειριστεί την ισχύ και το μέγεθος της τυπικής εφαρμογής.

Ομοίως, αν δεν σας ενοχλούν οι πρόσθετες λειτουργίες που προσφέρει το Messenger και προτιμάτε να τις χρησιμοποιείτε, ίσως να θέλετε να μείνετε σε αυτό, καθώς το Messenger Lite καταργεί τις περισσότερες από αυτές, εκτός από τα βασικά μηνύματα και τις βιντεοκλήσεις.

Πώς να αποκτήσετε το Facebook Messenger Lite; Πως να το Κατεβάσω;

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Messenger Lite από το Google Play . Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Messenger Lite ακόμα κι αν είστε συνδεδεμένοι στο κανονικό Messenger στην ίδια συσκευή.

Frequent questions

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω το Messenger Lite χωρίς Facebook;

Χρειάζεστε έναν λογαριασμό Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger ή το Messenger Lite.

Εάν έχετε ακυρώσει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απενεργοποιημένο λογαριασμό Facebook με το Facebook Messenger.

Εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασης που συνδέονται με τον απενεργοποιημένο λογαριασμό σας και πατήστε Σύνδεση .

Πώς μπορώ να σταματήσω την δόνηση και τις ηχητικές ειδοποιήσεις με το Facebook Messenger Lite;

Στο Messenger Lite, επιλέξτε Προτιμήσεις > Ειδοποιήσεις & Ήχοι και αλλάξτε τη ρύθμιση σε Απενεργοποίηση.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις προτιμήσεις ειδοποιήσεων εφαρμογής ή να απενεργοποιήσετε τη δόνηση στο Android σε επίπεδο συστήματος.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ειδοποιήσεις και βρείτε και επιλέξτε την εφαρμογή Messenger Lite για να απενεργοποιήσετε ή να προσαρμόσετε τους ήχους ειδοποιήσεων.

Messenger lite vs messenger – messenger lite διαφορές:

4.4/5 - (10 votes)