Τι είναι το Google Adsense

What is Google Adsense?

5/5 - (1 vote)

Εισαγωγή για το “Τι είναι το Google Adsense”

Το Google Adsense είναι ένα διαφημιστικό δίκτυο που σας επιτρέπει να κερδίσετε χρήματα από τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας τοποθετώντας διαφημίσεις σε αυτόν.

The Google Adsense ανήκει στην Alphabet Inc., η οποία κατέχει επίσης τη μηχανή αναζήτησης και άλλες υπηρεσίες όπως το YouTube, το Gmail κ.λπ.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα εάν έχετε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο υψηλής επισκεψιμότητας, επειδή σας πληρώνουν κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μία από αυτές που εμφανίζονται στον ιστότοπό σας.

Πώς λειτουργεί το AdSense

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διάφορους τύπους μορφών διαφήμισης με βάση τον τύπο περιεχομένου που θα ήταν καταλληλότερος για εμφάνιση μπροστά στο κοινό σας.

Αυτά περιλαμβάνουν κείμενο, banner με εικόνα και ακόμη και βίντεο (που μπορεί να απαιτούν πρόσθετη εργασία).

Το ποσό ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της μορφής διαφήμισης που έχει επιλεγεί καθώς και το μέγεθός τους. όπου εμφανίζονται στην ιστοσελίδα (για παράδειγμα στο επάνω ή στο κάτω μέρος).

Το Adsense είναι ένα δίκτυο διαφημίσεων. Google adsense τι ειναι

Μπορεί να έχετε ξανασυναντήσει τον όρο AdSense, αλλά τι σημαίνει;

  • Το Adsense είναι ένα δίκτυο Advertisements.
  • Το Adsense ανήκει στην Google.
  • Το Adsense είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Google.
  • Είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να κερδίζετε χρήματα από τον ιστότοπό σας και θα σας βοηθήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας, ώστε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα και από αυτόν!

Ανήκει στην Google.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι η Google κατέχει το πρόγραμμα AdSense. Αλλά ξέρατε ότι διαθέτει επίσης μια μακρά λίστα με άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως:

Η Google εξαγόρασε το YouTube το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια και έκτοτε το μεγάλωσε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο.

Το Google Analytics επιτρέπει στους webmasters να παρακολουθούν την επισκεψιμότητα και την απόδοση του ιστότοπού τους, παρέχοντας δεδομένα που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία χρήστη (UX) του ιστότοπού τους.

Δημιουργήθηκε από την Urchin Software το 2005 προτού εξαγοραστεί από την Google τέσσερα χρόνια αργότερα.

Adsense λογαριασμό

Το Google Chrome είναι ένα από τα πολλά προγράμματα περιήγησης που προσφέρονται σήμερα, αλλά η δημοτικότητά του έχει καταστήσει δύσκολο για ανταγωνιστές όπως ο Microsoft Edge από την κυκλοφορία του το 2008.

Το Gmail ξεκίνησε ως υπηρεσία email όταν το Yahoo Mail εξακολουθούσε να έστελνε πολύχρωμα μηνύματα με κινούμενα GIF συνδεδεμένα σε αυτά, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο μακριά έχει φτάσει το email από τότε!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Gmail μετατράπηκε σε ένα από εκείνα τα πράγματα που έπρεπε να έχουν οι άνθρωποι — και τώρα κάθε άτομο φαίνεται ότι το χρησιμοποιεί και αυτό!

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα εύκολα με το AdSense.

Απλώς εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό και θα ξεκινήσετε αμέσως. Δεν υπάρχουν εμπόδια στην είσοδο, οπότε μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε αμέσως!

Πρέπει να εγγραφείτε στην πλατφόρμα του AdSense.

Εάν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε.

The εγγραφή δεν είναι δύσκολη ή χρονοβόρα και είναι εντελώς δωρεάν. Μόλις ολοκληρώσετε τα στοιχεία του προφίλ σας, υποβάλετέ τα και περιμένετε για έγκριση από ένα μέλος της ομάδας του.

Μόλις εγκριθεί, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα από τον ιστότοπό σας.

Adsense πληρωμή

Adsense λογαριασμό

Πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας και να τον επαληθεύσετε με την Google.

  • Πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας και να τον επαληθεύσετε με την Google.
  • Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα του AdSense.
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία του ιστότοπού σας και δημιουργήστε έναν λογαριασμό.

Μόνο οι επαληθευμένοι ιστότοποι επιτρέπεται να προβάλλουν ads στον ιστότοπό τους.

Adsense σύνδεση

Για να μπορέσετε να προβάλετε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, πρέπει να επαληθευτεί από την Google.

Η διαδικασία επαλήθευσης είναι απλή και εύκολη. Απλά πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας και να τον επαληθεύσετε με την Google.

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο οι επαληθευμένοι ιστότοποι επιτρέπεται να προβάλλουν ads στον ιστότοπό τους.

Μόλις εγκριθεί ο ιστότοπός σας, μπορείτε πλέον να τις προσθέσετε στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας.

Κώδικας διαφήμισης – Πώς λειτουργεί το AdSense

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κώδικα που παρέχεται από την Google στην ιστοσελίδα που θα πρέπει να περιέχει τις διαφημίσεις.

Αυτός ο κώδικας θα πει στο Adsense ποιος τύποςGoogle adsense τι ειναι περιεχομένου εμφανίζεται και πού πρέπει να τοποθετήσει μια διαφήμιση.

Διαφήμιση στην google – έσοδα απο adsense

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, δεν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω ενέργειες έως ότου έχετε αρκετή επισκεψιμότητα για τη δημιουργία εισοδήματος.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε ιστότοπους με την εισαγωγή ενός μικρού κώδικα διαφήμισης που παρέχεται από το Google Ads σε διάφορα σημεία στον ιστότοπό σας, όπως στην κεφαλίδα, στην πλαϊνή γραμμή ή στο υποσέλιδο της ιστοσελίδας σας.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε ιστότοπους με την εισαγωγή ενός μικρού κώδικα διαφήμισης που παρέχεται από το Google Ads σε διάφορα σημεία του ιστότοπού σας.

Οι διαφημίσεις μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε εντός του σώματος περιεχομένου, αλλά όχι πολύ κοντά σε άλλες διαφημίσεις, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον χρήστη που μπορεί να πιστεύει ότι αυτές οι δύο διαφημίσεις είναι μία διαφήμιση.

Συνιστάται να μην τοποθετείτε περισσότερες από 2 ή 3 διαφημίσεις ανά σελίδα, ώστε να μην ακατασταθεί η σελίδα σας και να μην είναι πιο δύσκολη η ανάγνωση των επισκεπτών.

Τοποθέτηση Google Adsense

Adsense πληρωμή

Οι διαφημίσεις όλων των μεγεθών μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε μέσα στο σώμα του περιεχομένου, αλλά όχι πολύ κοντά σε άλλες διαφημίσεις, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον χρήστη που μπορεί να πιστεύει ότι αυτές οι δύο διαφημίσεις είναι μία διαφήμιση και επομένως να οδηγούν σε χαμηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR).

  • Οι διαφημίσεις όλων των μεγεθών μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε μέσα στο σώμα του περιεχομένου, αλλά όχι πολύ κοντά σε άλλες διαφημίσεις.
  • Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να τοποθετούνται με τρόπο που να αποσπά την προσοχή των χρηστών από την ανάγνωση των ιστοσελίδων σας.

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις εάν θέλετε να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα ή απλώς να ξεκινήσετε τη δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις

Το πρόγραμμα Google AdSense είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα ή απλώς να ξεκινήσετε τη δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις.

Τοποθέτηση Google Adsense

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας και ακόμη και αν δεν έχετε ακόμη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Οι διαφημίσεις μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στον ιστότοπό σας, αλλά είναι καλύτερο να τις τοποθετήσετε σε περιοχές όπου δεν θα διαταράξουν πολύ την εμπειρία του χρήστη (όπως ακριβώς κάτω από το πάσο).

Conclusion

Για μένα προσωπικά, το AdSense είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε να κερδίζετε χρήματα από τον ιστότοπό σας.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και η διεπαφή είναι φιλική προς το χρήστη. Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να χρησιμοποιείται ή όχι στον ιστότοπό σας!

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να contact with us.