σχολική ιστοσελίδα

Πώς να δημιουργήσετε μια σχολική ιστοσελίδα που προσελκύει μαθητές

Βαθμολογήστε το άρθρο μας

Ως διευθυντής ή διευθυντής σχολείου, γνωρίζετε ότι ο δικτυακός τόπος του σχολείου σας,σχολική ιστοσελίδα είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας με τους γονείς και τους μαθητές. Αλλά με τόσες πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες διαθέσιμες, πώς μπορείτε να κάνετε τη δική σας να ξεχωρίζει; Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός ιστότοπου προσανατολισμένου στους μαθητές που θα προσελκύει τους υποψήφιους μαθητές να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο σας. Εξάλλου, αν κανείς δεν γνωρίζει για τη σχολή σας, πώς θα μάθουν οι υποψήφιοι μαθητές για τα μοναδικά της πλεονεκτήματα;

Ευτυχώς, η δημιουργία ενός αποτελεσματικού ιστότοπου,σχολική ιστοσελίδα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές και κόλπα και διαβάζοντας τις χρήσιμες πληροφορίες που παρατίθενται παρακάτω, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό ιστότοπο σε χρόνο μηδέν.

δημιουργία σχολικής ιστοσελίδας

Κάντε την ιστοσελίδα του σχολείου σας φιλική προς τα κινητά, σχολική ιστοσελίδα

Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας μεταφέρει το σωστό μήνυμα στους υποψήφιους φοιτητές. Μια σημαντική πτυχή αυτού είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές.

Η πλειονότητα των μαθητών σήμερα χρησιμοποιεί κινητές συσκευές για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο. Έτσι, εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, ένα σημαντικό μέρος των δυνητικών φοιτητών δεν θα μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα συνεργαζόμενοι με μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων που γνωρίζει πώς να δημιουργεί ιστοσελίδες φιλικές προς τις κινητές συσκευές.

Δημιουργήστε ένα βίντεο περιήγησης στη σχολή σας

Οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα μέσω οπτικών εικόνων. Μια βιντεοσκοπημένη ξενάγηση του σχολείου σας μπορεί να βοηθήσει τους υποψήφιους μαθητές να καταλάβουν πώς είναι το σχολείο σας και γιατί τους ταιριάζει πολύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια περιήγηση με βίντεο για να δείξετε στους υποψήφιους μαθητές πώς είναι η πανεπιστημιούπολη του σχολείου σας, πού γίνονται τα διάφορα μαθήματα και πού γίνονται οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι περιηγήσεις με βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους μαθητές και να μεταδώσετε τη μοναδική προσωπικότητα του σχολείου σας με τρόπο που δεν μπορεί να γίνει μόνο με γραπτό περιεχόμενο. Επιπλέον, οι ξεναγήσεις με βίντεο είναι πολύ πιο αξιομνημόνευτες από μια σελίδα κειμένου, οπότε οι μαθητές είναι πιο πιθανό να θυμούνται το σχολείο σας μετά την προβολή τους. Αν δεν έχετε το χρόνο ή τους πόρους για να δημιουργήσετε μόνοι σας μια βιντεοπεριήγηση, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν ανεξάρτητο παραγωγό βίντεο ή βιντεογράφο για να τη δημιουργήσει για εσάς.

αρθρο για σχολικη ιστοσελιδα

Επισημάνετε τι κάνει το σχολείο σας μοναδικό, αρθρο για σχολικη ιστοσελιδα

Όταν δημιουργείτε τον ιστότοπο του σχολείου σας, είναι λογικό να εστιάζετε στα πράγματα που κάνουν το σχολείο σας ξεχωριστό. Εξάλλου, ένας αποτελεσματικός ιστότοπος θα πρέπει να αναγκάζει τους μαθητές να υποβάλουν αίτηση στη σχολή σας. Μπορείτε να τονίσετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σχολείου σας με διάφορους τρόπους.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε μαρτυρίες σημερινών μαθητών και γονέων, πρόσθετες φωτογραφίες από την πανεπιστημιούπολη του σχολείου σας, ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο σας και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τις μοναδικές πολιτικές εισαγωγής του σχολείου σας, τα είδη των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται στο σχολείο σας, τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του σχολείου σας και πολλά άλλα.

Σχολικη ιστοσελιδα στο διαδικτυο

Προσθέστε ένα ημερολόγιο σημαντικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, Σχολικη ιστοσελιδα στο διαδικτυο

Το ημερολόγιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου σας είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε τι κάνει το σχολείο σας μοναδικό. Η προσθήκη ενός ημερολογίου επερχόμενων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε στους μαθητές μια ιδέα για το πώς είναι μια μέρα στη ζωή ενός μαθητή στο σχολείο σας.

Αν φροντίζετε να προσθέτετε μια νέα εγγραφή στο ημερολόγιό σας κάθε μήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιό σας για να δείξετε στους μαθητές ότι το σχολείο σας είναι ένα ενεργό και ελκυστικό μέρος.

Παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή και την εγγραφή του μαθητή

Τέλος, όταν δημιουργείτε τον ιστότοπο του σχολείου σας, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και εγγραφής. Θέλετε να διευκολύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους υποψήφιους μαθητές να υποβάλουν αίτηση στη σχολή σας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου υποβολής αίτησης, των απαιτούμενων εγγράφων και των προθεσμιών. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και άλλες σημαντικές ημερομηνίες, όπως οι ημερομηνίες εξετάσεων και τα ανοικτά σπίτια γονέων.

Δημιουργία ιστοσελίδας σχολείου

Δημιουργία ιστοσελίδας σχολείου

Η υπηρεσία παρέχεται σε σχολεία, διοικητικές και άλλες  μονάδες, και σε εκπαιδευτικούς.

Η υπηρεσία  παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Όνομα χώρου (Domain Νame (DNS)) κάτω από το domain sch.gr και virtual web host για κάθε μονάδα
 • Ενεργοποίηση από τον χρήστη των επιθυμητών ονομάτων στην περιοχή mysch.gr
 • Φιλοξενία άλλων ονομάτων χώρου
 • Φιλοξενία στατικών σελίδων HTML
 • Φιλοξενία δυναμικών δικτυακών τόπων PHP
 • Υποστήριξη βάσεων δεδομένων mySQL
 • Διαχείριση της βάσεων δεδομένων από web περιβάλλον μέσα από τη δικτυακή πύλη (Επιλογή “mySch”)
 • Μεγάλος χώρος φιλοξενίας  (2.000 ΜΒ).
 • Δυνατότητα επιπλέον χώρου αν ο πιο πάνω χώρος εξαντληθεί και απαιτείται επιπλέον χώρος.
 • Καθημερινά εφεδρικά αντίγραφα του ιστοτόπου σας σας τόπου (Snapshot) με τα στιγμιότυπα να διατηρούνται (backup) για ένα μήνα
 • Προβολή των ιστοτόπων σας   στο ευρετήριο και τον θεματικό κατάλογο ιστοτόπων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Συνοψίζοντας

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα, ο ιστότοπος του σχολείου σας θα είναι ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό εργαλείο για την προσέλκυση υποψήφιων μαθητών. Να θυμάστε, έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή των μαθητών και να τους πείσετε να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο σας.

Μπορείτε να το πετύχετε αυτό κάνοντας τον ιστότοπό σας οπτικά ελκυστικό, τονίζοντας τι κάνει τη σχολή σας μοναδική και παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και εγγραφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *