φτιάχνω email

Πως φτιάχνω email σε outlook, gmail, yahoo, hotmail εύκολα & γρήγορα

5/5 - (3 votes)

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας συνεχής σύντροφος, ειδικά για όσους εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας. Ελέγχουμε το email μας τόσο συχνά επειδή είναι ένας τόσο βολικός τρόπος για να ενημερώνουμε όλους για το τι κάνουμε και τι πρέπει να γίνει.

5/5 - (3 votes)

Το μειονέκτημα είναι ότι είναι επίσης ένας συνεχής περισπασμός, με τόσες πολλές ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται όλοι μας να ελέγχουμε το email μας 24 ώρες το 24ωρο.

Πώς φτιάχνω email, δημιουργία λογαριασμού email και γιατί πρέπει να το κάνετε!

Αν εργάζεστε σε μια εταιρεία όπου οι συνάδελφοι μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό ή αν απλά θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα, τότε η δημιουργία του δικού σας προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η τέλεια λύση. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη δημιουργία μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

e-mail η εμαιλ η email

Τι είναι ένας προσωπικός λογαριασμός email;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: οι επαγγελματικοί και οι προσωπικοί. Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί πληρώνονται από μια εταιρεία και χρησιμοποιούνται για εργασιακούς σκοπούς. Οι προσωπικοί λογαριασμοί, από την άλλη πλευρά, δημιουργούνται από ιδιώτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για επαγγελματικά όσο και για προσωπικά θέματα.

Οι προσωπικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι συνήθως δωρεάν, οπότε αν η εταιρεία σας παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε πιθανότατα χρησιμοποιείτε ήδη έναν προσωπικό λογαριασμό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν ήδη μοιράζεστε τον ίδιο λογαριασμό με όλους τους άλλους στην εταιρεία σας.

Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας λογαριασμό email ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να δημιουργήσετε τον δικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακολουθούν μερικοί από αυτούς:

– Αυξημένο απόρρητο

– Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας σας μπορεί να συνδεθεί με το όνομα, τη θέση σας και άλλα στοιχεία που αφορούν τον εργοδότη σας. Ο προσωπικός σας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την άλλη πλευρά, αφορά αποκλειστικά εσάς – και μόνο εσάς.

– Περισσότερος έλεγχος

– Με τον δικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρυθμίσετε φίλτρα, κανόνες και άλλα εργαλεία για την ταξινόμηση και την οργάνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφασίσετε πώς θα γίνεται ο χειρισμός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και πόσο συχνά θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

– Εξοικονόμηση χρόνου

– Ενώ η χρήση του εταιρικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για προσωπικά θέματα μπορεί να είναι ένας γρήγορος και βολικός τρόπος για να κάνετε πράγματα, μπορεί επίσης να είναι μια ταλαιπωρία όταν κατακλύζεστε από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με την εταιρεία.

Η διάθεση λίγων ωρών κάθε εβδομάδα για την αντιμετώπιση των προσωπικών σας email μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα. – Βελτιωμένη εστίαση

– Όταν λαμβάνετε καθημερινά έναν καταιγισμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί εύκολα να αποσπάται η προσοχή σας από μηνύματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα καθήκοντά σας.

Ένας προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στη δουλειά σας και να ολοκληρώσετε τα καθήκοντά σας.

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Δείτε πώς:

 • – Μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της προτίμησής σας.
 • – Οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν δωρεάν λογαριασμό, οπότε αναζητήστε μια επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
 • – Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα λογαριασμού και τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε.
 • – Εάν δεν έχετε ακόμη λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν.
 • – Επιλέξτε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης που να μπορείτε να θυμάστε εύκολα.
 • – Ο κωδικός πρόσβασής σας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των χάκερ, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι μακρύς, σύνθετος και εύκολος για να τον θυμάστε.
 • – Προσθέστε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα στοιχεία του λογαριασμού σας.
 • – Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εύκολο να θυμούνται οι άνθρωποι, αρκεί να μην είναι αυτή τη στιγμή καταχωρημένη ως ενεργός λογαριασμός.
 • 3 συμβουλές για τη διαχείριση του δικού σας λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

email σε outlook

Βήματα για email σε outlook

 1. Ανοίξτε το Outlook και επιλέξτε Αρχείο > Προσθήκη λογαριασμού .
 2. Εάν δεν έχετε εκκινήσει το Outlook στο παρελθόν, θα δείτε μια οθόνη καλωσορίσματος.
 3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και επιλέξτε Σύνδεση .
 4. Εάν η οθόνη σας φαίνεται διαφορετική, εισαγάγετε το όνομα, τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε Επόμενο .
 5. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε ΟΚ .
 6. Επιλέξτε Τέλος .

δημιουργια gmail create gmail

Βήματα για Δημιουργια gmail, Create Gmail

 1. Μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης Λογαριασμού Google .
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού .
 3. Εισάγετε το όνομά σας.
 4. Στο πεδίο “Όνομα χρήστη”, πληκτρολογήστε ένα όνομα χρήστη.
 5. Εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  -Συμβουλή: Όταν εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο κινητό, το πρώτο γράμμα δεν κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων.
 6. Κάντε κλικ στο Επόμενο .
  -Προαιρετικά: Προσθέστε και επαληθεύστε έναν αριθμό τηλεφώνου για τον λογαριασμό σας.
 7. Κάντε κλικ στο Επόμενο .
Πως φτιαχνω email στο κινητο
Δημιουργια email hotmail

Αναλυτικό οδηγό με φωτογραφίες θα βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Ποια η διαφορα email και gmail

Η κύρια διαφορά μεταξύ Email και Gmail είναι ότι το Email είναι μια μέθοδος ανταλλαγής ψηφιακών μηνυμάτων μέσω ενός δικτύου επικοινωνίας όπως το διαδίκτυο, ενώ το Gmail είναι πάροχος υπηρεσιών email από την Google.

Το Διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών που συνδέει ηλεκτρονικές συσκευές σε όλο τον κόσμο. Ένα πλεονέκτημα του Διαδικτύου είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα.

Το email και το Gmail είναι δύο όροι που σχετίζονται με την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου. Το email είναι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Μπορεί να αποτελείται από κείμενο, γραφικά, εικόνες και βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, το Gmail είναι πάροχος υπηρεσιών email. Είναι μια πλατφόρμα αποστολής και λήψης email. Ορισμένοι άλλοι πάροχοι email είναι το Yahoo mail, το Hotmail, το Webmail.

Πως φτιαχνω δευτερο email στο κινητο, Δημιουργία λογαριασμού Gmail

Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία email στον πλανήτη, σύμφωνα με το CNBC.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια από αυτές τις εταιρείες χρησιμοποιούν το Google Workspace για να παραμείνουν παραγωγικοί. Αυτά περιλαμβάνουν τόσο μεγάλες εταιρείες όπως η Colgate-Palmolive και η Verizon καθώς και μικρές εταιρείες.

Παρακάτω αναφέρονται τα βήματα για τη δημιουργία ενός άλλου λογαριασμού Gmail:

 1. Εντοπίστε την εφαρμογή Gmail στο tablet ή το τηλέφωνό σας (το πολύχρωμο εικονίδιο “M”)
 2. Βλέπετε τα αρχικά ή τη φωτογραφία προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία; Κάντε κλικ σε αυτό
 3. Επιλέξτε «Προσθήκη άλλου λογαριασμού» μόλις δείτε την επέκταση του μενού
 4. Στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας, θα πρέπει να εμφανιστεί μια οθόνη σύνδεσης Google
 5. Τώρα, κάντε κλικ στο «Δημιουργία λογαριασμού» στο επόμενο βήμα
Πως φτιαχνω email yahoo
 1. Μεταβείτε στη σελίδα Εγγραφή .
 2. Εισαγάγετε τα στοιχεία σας στα απαιτούμενα πεδία.
 3. Κάντε κλικ στο Continue και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να επαληθεύσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές για τη διαχείριση του δικού σας λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

– Να είστε προσεκτικοί με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανοίγετε

– Δεν είναι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτό που φαίνονται. Ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνονται νόμιμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “phishing” που δημιουργήθηκαν από χάκερ που προσπαθούν να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες.

– Μην ξεχνάτε να διαγράφεστε

– Όταν εγγράφεστε σε μια λίστα αλληλογραφίας, το πιθανότερο είναι ότι θα λαμβάνετε μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να διαγράφεστε όταν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια συγκεκριμένη εταιρεία.

– Να είστε προσεκτικοί όταν προωθείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

– Η προώθηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να μοιραστείτε πληροφορίες με άλλους. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν προωθείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή η αρχική επικεφαλίδα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εξακολουθεί να είναι ορατή.

2 τρόποι εντοπισμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εντοπίσετε ανεπιθύμητα μηνύματα με τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

– Δημιουργήστε ένα φίλτρο spam

– Χρησιμοποιήστε φίλτρα για την αυτόματη ταξινόμηση των μηνυμάτων σε διαφορετικούς φακέλους με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο που μετακινεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συγκεκριμένους αποστολείς σε έναν ειδικό φάκελο.

– Δημιουργήστε μια μαύρη λίστα

– Οι μαύρες λίστες σας επιτρέπουν να αποκλείετε συγκεκριμένους αποστολείς από την επικοινωνία μαζί σας.

Για να βάλετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μαύρη λίστα, ανοίξτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον εν λόγω αποστολέα, κάντε κλικ στο κουμπί “περισσότερα” (ή “τρεις τελείες”), επιλέξτε “μαύρη λίστα αυτού του αποστολέα” και προσθέστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη μαύρη λίστα.

Συμπέρασμα

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί απαραίτητο μέρος της σύγχρονης ζωής. Η ύπαρξη του δικού σας λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύετε την ιδιωτικότητά σας και να επικεντρώνεστε στη δουλειά σας όταν χρειάζεται, ενώ παράλληλα μπορείτε να διατηρείτε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Με έναν προσωπικό λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες και φίλτρα για την αντιμετώπιση των εισερχόμενων μηνυμάτων, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαβάζετε και να απαντάτε στα μηνύματα όταν χρειάζεται.

Είμαστε στην διάθεση σας να φτιάξουμε το δικό σας εμαιλ σε δικό μας server, ακόμη και στις μεγάλες εταιρείες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήστε μαζί μας.