NFC

Τι είναι το NFC και πώς μπορώ να πληρώνω με το τηλέφωνο μου;

5/5 - (1 vote)

Έχετε πάει σε μια καφετέρια και δίπλα σας φωνάζει ο πελάτης να πληρώσει. Έρχεται ο σερβιτόρος και ο κύριος αντί να βγάλει μετρητά ή κάποια κάρτα να πληρώσει απλά πλησίασε το κινητό στο pos και άρχισε να βγαίνει η απόδειξη.

5/5 - (1 vote)

ΜΑΓΙΚΟ…….Δεν νομίζω,

Όλο το κόλπο είναι το NFC που έχουμε όλοι στα κινητά μας(οι περισσότεροι δηλαδή). Για πάμε να το αναλύσουμε και να σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να το κάνετε και εσείς.

nfc τι είναι

Τι είναι το NFC;

Το Near Field Communication, είναι μια τεχνολογία που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε πληρωμές. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε πληρωμές με το τηλέφωνό σας απλώς ακουμπώντας τη συσκευή σας σε τερματικό πληρωμής με δυνατότητα NFC.

5/5 - (1 vote)

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε με το τηλέφωνό σας.

Για πάμε να το δούμε λίγο πιο λεπτομερώς γιατί μιλάμε για χρήματα. Θέλω να σας τα εξηγήσω όλα.

nfc στο κινητό μας

Τεχνολογία NFC & Πλήρωσε με το κινητό σου

Η Near Field Communication  είναι μια ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών.

Λειτουργεί με την αποστολή και λήψη μικρών ποσοτήτων πληροφοριών σε μικρές αποστάσεις μόλις μερικών εκατοστών. Το χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως συστήματα ανέπαφων πληρωμών, ψηφιακά εισιτήρια και αντιστοίχιση συσκευών.

Η τεχνολογία υπάρχει από το 2002 και βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Η πιο συνηθισμένη χρήση της τεχνολογίας NFC είναι για ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές.

Οι ετικέτες ενσωματώνονται σε καταναλωτικά προϊόντα και συσκευές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πραγματοποιούν γρήγορες και εύκολες πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας ή να σαρώσουν έναν κωδικό QR.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ζευγαρώνουν γρήγορα και εύκολα τις συσκευές τους με άλλες συμβατές συσκευές.

Εκτός από την ευκολία της, η τεχνολογία αυτή είναι επίσης ασφαλής. Επειδή χρησιμοποιεί πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων που μεταδίδονται μεταξύ δύο συσκευών, είναι ασφαλής από απάτη και κλοπή δεδομένων.

Οι πληρωμές είναι επίσης ταχύτερες από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής, καθώς δεν χρειάζεται να εισαχθούν πληροφορίες πληρωμής ή να περιμένουν έγκριση από τον έμπορο.

5/5 - (1 vote)

Πώς μπορώ να πληρώσω με το τηλέφωνό μου;

Με την τεχνολογία αυτή, είναι πλέον δυνατή η πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών με το smartphone σας. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμές γρήγορα και με ασφάλεια σε συμβατούς εμπόρους.

Η διαδικασία πληρωμής με το τηλέφωνό σας είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακουμπήσετε το τηλέφωνό σας στο συμβατό τερματικό πληρωμής.

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή άλλες πληροφορίες πληρωμής θα σταλούν στο τερματικό. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής, η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί.

Πολλά smartphones είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες NFC, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση μόλις τα παραλάβετε. Για να διαπιστώσετε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC, ελέγξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας ή αναζητήστε ένα σύμβολο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας που μοιάζει με δύο κύματα που ενώνονται.

Για να πληρώσετε με το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να προσθέσετε τις πληροφορίες πληρωμής σας στο τηλέφωνό σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας εφαρμογής κινητού πορτοφολιού, όπως το Apple Pay ή το Google Pay.

Επιπλέον, πολλές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν τις δικές τους εφαρμογές πληρωμών μέσω κινητού που σας επιτρέπουν να πληρώνετε με το τηλέφωνό σας.

Μόλις προσθέσετε τις πληροφορίες πληρωμής σας, μπορείτε να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε στα καταστήματα που συμμετέχουν.

Εκτός από την πραγματοποίηση πληρωμών με το τηλέφωνό σας, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε κάρτες επιβράβευσης και δωροκάρτες.

Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τους πόντους ή τις ανταμοιβές που έχετε κερδίσει σε διάφορους εμπόρους και διευκολύνει τη διατήρηση όλων των καρτών επιβράβευσης σε ένα μέρος.

Είναι ένας γρήγορος και ασφαλής τρόπος να πληρώνετε για αγαθά και υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται ποτέ να βγάλετε το πορτοφόλι σας.

google pay smartphone

Τα πλεονεκτήματα της πληρωμής με το τηλέφωνό μου

Η πληρωμή με το τηλέφωνό σας είναι ένας βολικός και ασφαλής τρόπος πληρωμής. Σας επιτρέπει να πληρώνετε χωρίς να κουβαλάτε μετρητά ή κάρτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε δέχεται ανέπαφες πληρωμές.

Αυτό το καθιστά ιδανικό για γρήγορες, εύκολες συναλλαγές, όπως για καφέ, ψώνια ή γεύματα που παίρνετε από έξω.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του τηλεφώνου σας για πληρωμές είναι ότι είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης διαθέτουν πλέον ειδικά τερματικά πληρωμών που έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται γρήγορα πληρωμές από κινητές συσκευές.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να πληρώσετε για αγαθά και υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε για την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα.

Επιπλέον, η πληρωμή με το τηλέφωνό σας μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα. Πολλές τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν εκπτώσεις ή ανταμοιβές επιστροφής μετρητών όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για πληρωμές.

Αυτά τα κίνητρα μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε σημαντικό χρηματικό ποσό μακροπρόθεσμα.

Τέλος, όταν πληρώνετε με το τηλέφωνό σας, θα έχετε πάντα μια ψηφιακή απόδειξη της αγοράς σας. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση των δαπανών σας και τον ανάλογο προϋπολογισμό.

Εξαλείφει επίσης την ταλαιπωρία της αναζήτησης σε χάρτινες αποδείξεις ή καταστάσεις πιστωτικών καρτών για να βρείτε τι αγοράσατε.

Τα πλεονεκτήματα της πληρωμής με το τηλέφωνό μου

Τα µειονεκτήµατα της πληρωµής µε το τηλέφωνό µου

Παρόλο που η πληρωμή με το τηλέφωνό σας είναι ένας βολικός τρόπος για να κάνετε πληρωμές, έχει κάποια μειονεκτήματα.

Το πρώτο είναι ότι απαιτεί μια συμβατή συσκευή. Δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα πληρωμές NFC, και ακόμη και αν το δικό σας υποστηρίζει, μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσετε το λογισμικό ή το υλικό σας για να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία για ορισμένους χρήστες.

Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα είναι η πιθανότητα κλοπής ταυτότητας ή απάτης με πιστωτική κάρτα. Εφόσον χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να πληρώσετε, οι προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκεύονται στη συσκευή σας.

Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσει για να διαπράξει απάτη.

Τέλος, οι πληρωμές NFC δεν είναι πάντα και παντού αποδεκτές. Παρόλο που η τεχνολογία αυξάνεται σε δημοτικότητα, δεν δέχονται όλα τα καταστήματα αυτή τη μορφή πληρωμής.

Ενδέχεται να χρειαστεί να έχετε μαζί σας μετρητά ή άλλες μορφές πληρωμής για να κάνετε αγορές σε ορισμένα μέρη.

Συνολικά, οι πληρωμές NFC έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν είναι χωρίς κινδύνους και περιορισμούς.

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πληρωμής με το τηλέφωνό σας προτού αποφασίσετε να κάνετε το βήμα.

NFC και ασφάλεια

NFC και ασφάλεια

Όταν χρησιμοποιείτε NFC για την πραγματοποίηση πληρωμών, οι προσωπικές και οικονομικές σας πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα ασφαλές τσιπ που είναι ενσωματωμένο στο τηλέφωνό σας.

Αυτό το τσιπ είναι κρυπτογραφημένο για την προστασία των δεδομένων σας και απαιτεί PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδωθεί.

Τα περισσότερα τηλέφωνα με δυνατότητα NFC είναι επίσης εξοπλισμένα με πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας, όπως ασφαλή πορτοφόλια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω προστασία των δεδομένων σας.

Επιπλέον, πολλές τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν τα δικά τους πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις κάρτες τους με δυνατότητα NFC.

Παρά τα εν λόγω μέτρα ασφαλείας, οι πληρωμές NFC εξακολουθούν να είναι ευάλωτες στο skimming, όπου οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τροποποιημένο εξοπλισμό για να αποκτήσουν πρόσβαση και να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Για να προστατευτείτε από αυτό το είδος απάτης, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα το τηλέφωνό σας κοντά σας κατά τη διενέργεια πληρωμών και χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρει η τράπεζα ή η εταιρεία πιστωτικών καρτών σας.

Επιπλέον, αναζητήστε τυχόν ύποπτες δραστηριότητες κατά την πραγματοποίηση πληρωμών και μην αφήνετε ποτέ το τηλέφωνό σας αφύλακτο.

Συνολικά, η τεχνολογία NFC παρέχει έναν βολικό και ασφαλή τρόπο πραγματοποίησης πληρωμών, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με αυτήν.

Λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και παραμένοντας σε εγρήγορση, μπορείτε να συμβάλλετε στη διασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών και οικονομικών σας πληροφοριών όταν χρησιμοποιείτε την τεχνολογία NFC για πληρωμές.

Πώς να διαπιστώσω αν το τηλέφωνό μου διαθέτει NFC

Αν αναρωτιέστε αν το τηλέφωνό σας έχει ή όχι τη δυνατότητα NFC, είναι εύκολο να το διαπιστώσετε. Αρχικά, ελέγξτε τις προδιαγραφές της συσκευής σας αναζητώντας τον αριθμό μοντέλου της στο διαδίκτυο.

Πολλοί κατασκευαστές θα αναφέρουν το NFC ως ένα από τα χαρακτηριστικά των συσκευών τους. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να αναζητήσετε μια ενότητα με την ένδειξη “NFC” ή “Ασύρματη σύνδεση και δίκτυα”. Εάν υπάρχει, τότε το τηλέφωνό σας διαθέτει NFC.

Για τα iPhones, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το πίσω μέρος της συσκευής σας. Εάν υπάρχει ένα σύμβολο NFC, τότε η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη NFC. Τα iPhone με NFC θα έχουν μια μαύρη πλαστική κεραία δίπλα στο φακό της κάμερας.

Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν η συσκευή σας διαθέτει NFC, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας για βοήθεια. Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή και τις δυνατότητές της.

Οι καλύτερες εφαρμογές NFC

Οι καλύτερες NFC εφαρμογές εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Όμως, οι πιο δημοφιλείς σήμερα περιλαμβάνουν:

Google Pay: μια εφαρμογή πληρωμής που χρησιμοποιεί το NFC για ασφαλείς συναλλαγές.

Samsung Pay: μια εφαρμογή πληρωμής της Samsung που υποστηρίζει όλες τις συσκευές NFC.

Android Beam: ένας ενσωματωμένος στον Android προγραμματιστής που χρησιμοποιεί το NFC για γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συσκευών.

NXP TagWriter: μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν δεδομένα σε σήματα NFC.

Trigger: μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το NFC για να εκτελούν εντολές στη συσκευή, όπως η εκκίνηση ενός εφαρμογής ή η προεπιλεγμένη αναπαραγωγή μουσικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *