Chat GPT-4

Chat GPT-4: Μια νέα εποχή στην τεχνητή νοημοσύνη!

5/5 - (1 vote)

Το OpenAI κυκλοφόρησε το Chat GPT-4, το οποίο είναι ένα νέο γλωσσικό μοντέλο που είναι πιο προηγμένο από τον προκάτοχό του, το GPT-3.5.

Μπορεί να επεξεργαστεί έως και 25.000 λέξεις κειμένου, να αλληλεπιδράσει με εικόνες και να παράγει 40% περισσότερες τεκμηριωμένες απαντήσεις στις εσωτερικές δοκιμές του OpenAI.

Το GPT-4 είναι διαθέσιμο ως API για προγραμματιστές και είναι ενσωματωμένο στο Bing Chat. Ωστόσο, το GPT4 δεν είναι τέλειο και η OpenAI αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να έχει περιορισμούς, όπως κοινωνικές προκαταλήψεις και ψευδαισθήσεις.

5/5 - (1 vote)

Συνολικά, αποτελεί εξέλιξη και όχι επανάσταση, βασιζόμενο στην επιτυχία του ChatGPT.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον τρόπο χρήσης, τα νέα χαρακτηριστικά, και πολλά άλλα…

Η ανακοίνωση έγινε επίσημα στις 13 Μαρτίου, όπως είχε επιβεβαιωθεί προηγουμένως από τη Microsoft, αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία παρέμεινε άγνωστη.

Ωστόσο, από τώρα, είναι προσβάσιμο μόνο μέσω της συνδρομής επί πληρωμή του ChatGPT Plus. Η τρέχουσα δωρεάν έκδοση του ChatGPT θα συνεχίσει να βασίζεται στο GPT-3.5, το οποίο είναι συγκριτικά λιγότερο ακριβές και ικανό.

Βοηθά τους υπολογιστές να χρησιμοποιούν καλύτερα την ανθρώπινη γλώσσα. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα API για να το ενσωματώσουν και να βελτιώσουν τα προγράμματά τους.

Εταιρείες όπως οι Duolingo, Be My Eyes, Stripe και Khan Academy το χρησιμοποιούν ήδη για να κάνουν τα προγράμματά τους πιο χρήσιμα.

GPT-4

Πώς να χρησιμοποιήσετε το GPT-4

Microsoft Bing Chat

Μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε δοκιμάζοντας το στο Bing Chat, το οποίο είναι δωρεάν. Η Microsoft το έχει ενσωματώσει στο Bing Chat, παρέχοντας πρόσβαση στο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο και την προηγμένη νοημοσύνη του.

Ωστόσο, η οπτική εισαγωγή και άλλες λειτουργίες του δεν υποστηρίζονται. Λάβετε υπόψη ότι, ενώ το Bing Chat είναι δωρεάν, υπάρχουν περιορισμοί 15 συνομιλιών ανά συνεδρία και 150 συνεδρίες ανά ημέρα.

Η μόνη εναλλακτική λύση στη χρήση του είναι η αναβάθμιση στο ChatGPT Plus, το οποίο κοστίζει 20 δολάρια.

Για να αναβαθμίσετε, κάντε κλικ στο “Upgrade to Plus” στην πλαϊνή γραμμή του ChatGPT και εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ του και των προηγούμενων εκδόσεων του LLM.

Για να επιβεβαιώσετε ότι λαμβάνετε απαντήσει, αναζητήστε το μαύρο λογότυπο αντί για το πράσινο λογότυπο που χρησιμοποιούνταν για τα προηγούμενα μοντέλα.

Η χρήση του είναι συγκρίσιμη με τη χρήση του ChatGPT Plus με το GPT-3.5.

Παρέχει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από το ChatGPT και σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε λεπτομερώς ένα σύνολο δεδομένων για να επιτύχετε εξατομικευμένα αποτελέσματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Τι νέο υπάρχει στο GPT-4;

Ενα γλωσσικό μοντέλο που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την OpenAI, μιμείται την ανθρώπινη ομιλία στις δυνατότητες παραγωγής κειμένου.

Βασίζεται στην τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, το οποίο σήμερα λειτουργεί με το GPT-3.5.

Το GPT σημαίνει Generative Pre-trained Transformer και περιλαμβάνει τεχνικές βαθιάς μάθησης που χρησιμοποιούν τεχνητά νευρωνικά δίκτυα για να παράγουν γραφή που μοιάζει με ανθρώπινη.

Τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με το OpenAI, ξεπερνά τον προκάτοχό του σε τρεις κρίσιμες πτυχές: τη δημιουργικότητα, την οπτική εισροή και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τη δημιουργικότητα, το OpenAI επιβεβαιώνει ότι υπερέχει στην παραγωγή και τη συνεργασία με τους χρήστες σε δημιουργικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, των σεναρίων, της τεχνικής γραφής, ακόμη και στην υιοθέτηση του στυλ γραφής ενός χρήστη.

Η διευρυμένη ικανότητα του GPT-4 για το πλαίσιο είναι μια σημαντική εξέλιξη.

Chat GPT-4

Τώρα μπορεί να επεξεργαστεί έως και 25.000 λέξεις κειμένου που δημιουργείται από χρήστες, ενώ μπορούν να υποβληθούν ακόμη και σύνδεσμοι ιστού για να εμπλακεί με το περιεχόμενο της σελίδας.

Η OpenAI υποστηρίζει ότι αυτή η ικανότητα είναι επωφελής για τη δημιουργία μακροσκελούς περιεχομένου και την προώθηση “εκτεταμένων συνομιλιών”.

Όπως φαίνεται στον ιστότοπο, ένα chatbot παρουσιάζει μια εικόνα διαφόρων συστατικών αρτοποιίας και ερωτάται τι θα μπορούσε να παρασκευαστεί με τη χρήση τους.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το OpenAI, είναι σημαντικά ασφαλέστερο στη χρήση από τον προκάτοχό του.

Σε εσωτερικές δοκιμές, λέγεται ότι παρήγαγε 40% περισσότερες τεκμηριωμένες απαντήσεις, ενώ ήταν 82% λιγότερο πιθανό να παράσχει απαγορευμένο περιεχόμενο κατόπιν αιτήματος.

Η OpenAI ανέφερε ότι η πρόοδός της οφείλεται στην εκπαίδευσή της με ανθρώπινη ανατροφοδότηση, δηλώνοντας ότι συνεργάστηκε με “πάνω από 50 εμπειρογνώμονες σε τομείς όπως η ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης”.

Οι χρήστες μοιράζονται τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους με το GPT-4 από την κυκλοφορία του.

Αυτές περιλαμβάνουν την επινόηση νέων γλωσσών, την παροχή καθοδήγησης για την έξοδο από την πραγματικότητα και την παραγωγή περίπλοκων κινούμενων σχεδίων εφαρμογών.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι το δοκιμάζουν, ανακαλύπτουμε τις δυνατότητές του.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης κατάφερε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό παιχνίδι Pong χρησιμοποιώντας το GPT4, HTML και JavaScript σε μόλις ένα λεπτό.

Η OpenAI αναγνωρίζει ότι παρά τα νέα χαρακτηριστικά του, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις:

στο γλωσσικό μοντέλο, οι οποίες περιλαμβάνουν κοινωνικές προκαταλήψεις, παραισθήσεις και αντίπαλες προτροπές που υπήρχαν και στις προηγούμενες εκδόσεις του GPT.

Με άλλα λόγια, δεν είναι τέλειο, αλλά η OpenAI λέει ότι όλα αυτά είναι ζητήματα που η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

microsoft bing chat gpt4

Χρησιμοποιεί το Microsoft Bing Chat το GPT-4;

Η Microsoft ισχυρίστηκε αρχικά ότι το Bing Chat ήταν ανώτερο από το ChatGPT.

Καθώς το ChatGPT χρησιμοποιεί GPT-3.5, συμπεραίνεται ότι το Bing Chat μπορεί να τροφοδοτείται από GPT4. Πρόσφατα, η Microsoft επαλήθευσε ότι το Bing Chat βασίζεται πράγματι στο GPT4.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αβέβαιο ποια χαρακτηριστικά έχουν ενσωματωθεί στο Bing Chat, δεδομένου ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί δυνατότητες όπως η οπτική εισαγωγή.

Ωστόσο, αυτό που είναι σαφές είναι ότι το Bing Chat έχει ενισχυθεί σημαντικά με την ικανότητά του να ανακτά πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από το διαδίκτυο.

Μια σημαντική πρόοδος σε σύγκριση με την τρέχουσα επανάληψη του ChatGPT που περιορίζεται σε πληροφορίες που έμαθε από την εκπαίδευσή του μέχρι το 2021.

Μια εξέλιξη, όχι μια μεταμόρφωση;

Συνοψίζοντας, το Chat GPT4 της OpenAI είναι ένα επερχόμενο μοντέλο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που αναμένεται να βασιστεί στους θριάμβους του προδρόμου του, του ChatGPT-3.

Πρόκειται να προκαλέσει ταρακουνήματα στον κόσμο της τεχνολογίας με τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και την ικανότητά του.

Οι εντυπωσιακές δυνατότητές του είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν μόνιμο αντίκτυπο και θα ανοίξουν το δρόμο για συναρπαστικές εξελίξεις στο μέλλον.

Συχνές Ερωτήσεις:

Τι είναι το GPT-4;

Το GPT-4 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας από την OpenAI και αναμένεται να βασιστεί στην επιτυχία του προκατόχου του, GPT-3.

Mε προηγμένες δυνατότητες που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στην επικοινωνία με την τεχνολογία.

Τι μπορεί να κάνει το GPT-4;

Το GPT-4 να είναι ένα προηγμένο μοντέλο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας ικανό για εργασίες όπως η γλωσσική μετάφραση, η απάντηση ερωτήσεων και η δημιουργία περιεχομένου και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *