XNWeb Design Your Idea

#1 Πρόσθετο Κατασκευής Ιστοσελίδας – Elementor

4.6/5 - (12 votes)
XNWeb Design Your Idea

Elementor. όλοι όσοι είναι στον χώρο ακούμε για αυτό το πρόσθετο.Τελικά αξίζει????Εγώ θα πω ΝΑΙ και θα το αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τι είναι Θέματα και πως βοηθάει το elementor?

Τα θέματα είναι ένας βασικός λόγος χρησιμοποίησης των CMS γενικά, και ειδικότερα του WordPress. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να απογειώσουμε τον Ιστότοπό μας, χωρίς καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού. Συνήθως έχουν ένα δικό τους περιβάλλον παραμετροποίησης όπου μπορείτε να αλλάξετε χρώματα, γραμματοσειρές, τη διάταξη της Ιστοσελίδας σας και άλλα πολλά.

Το ποιο θέμα θα χρησιμοποιήσετε είναι μια ερώτηση που στην πραγματικότητα δεν έχει απάντηση, ή καλύτερα έχει δεκάδες απαντήσεις. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός θεμάτων, και το να διαλέξει κάποιος το κατάλληλο είναι μια σύνθετη διαδικασία. Γιατί;Το πρώτο κριτήριο είναι η υποκειμενικότητα και η αισθητική του καθενός. Μπορεί αυτό που εμένα με συναρπάζει για κάποιον άλλο να είναι αδιάφορο.Δεύτερο κριτήριο, το θέμα του Ιστοτόπου.

Είναι προφανές ότι άλλο θέμα θα χρησιμοποιήσει ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και άλλο ένα Σχολείο. Τρίτο κριτήριο, και πολύ σημαντικό έχει να κάνει με το τι υπάρχει στην τσέπη μας. Μπορούμε να πληρώσουμε για κάποιο Premium θέμα, το οποίο θα έχει πάρα πολλές δυνατότητες και πλήρη υποστήριξη, ή θα επιλέξουμε κάποιο από τα δωρεάν (με σαφώς λιγότερες δυνατότητες);

Τέταρτο κριτήριο, αν το θέμα μας μπορεί να υποστηρίξει τη σελίδα μας με το να μπορεί να προβληθεί σε οποιαδήποτε συσκευή (Responsive Layout).Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από μερικές χιλιάδες θέματα τα οποία παρουσιάζονται με μορφή μικρογραφίας ώστε να πάρετε εξ’ αρχής μια ιδέα για την εμφάνιση που σας προσφέρει, ενώ πατώντας πάνω στη μικρογραφία, θα δείτε το κείμενο more info για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε και ένα live demo (ζωντανή προεπισκόπηση – παράδειγμα ιστοτόπου που το χρησιμοποιεί).

Είμαι σίγουρος πως όταν επισκεφτείτε τη σελίδα για πρώτη φορά θα μείνετε για ώρες κοιτώντας πότε το ένα πότε το άλλο, γιατί πραγματικά αρκετά από αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά.

Τι είναι Πρόσθετα, και τι το elementor?

Εκεί που σταματούν οι δυνατότητες ενός θέματος, αναλαμβάνουν τα πρόσθετα(plugins). Τα πρόσθετα είναι λειτουργικές μονάδες που δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στον Ιστότοπό σας, βοηθώντας σας να τον εμπλουτίσετε με ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Εκτός από επιλογές προβολής περιεχομένου (π.χ. συλλογές φωτογραφιών, ενσωμάτωση βίντεο, και αρχείων pdf, κλπ), επιτρέπουν την προσθήκη χρήσιμων λειτουργιών σε απλά βήματα (πχ plugins για μετάφραση του Ιστοτόπου σας σε άλλες γλώσσες, για καταγραφή στατιστικών, κ.α).

Φυσικά, όλα έχουν το τίμημά τους, και δεν εννοώ οικονομικό.Υπάρχουν άπειρα δωρεάν Plugins, αλλά σε καμία περίπτωση μην παρασυρθείτε και αρχίσετε να εγκαθιστάτε ασύστολα. Τα πολλά plugins είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ένας Ιστότοπος αποκρίνεται αργά. Οπότε σκεφτείτε πραγματικά τι χρειάζεστε, απενεργοποιήστε, και στη συνέχεια απεγκαταστήστε τα πρόσθετα που δε σας είναι απαραίτητα.

Ο κατάλογος των plugin επίσης τεράστιος. Μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε στον Ιστότοπο WordPress.org στην ενότητα των plugins. Θα προσέχετε τα plugins να είναι συμβατά με την έκδοση του WordPress που διαθέτετε. Αυτό είναι και ένα κριτήριο για το πόσο “σοβαρό” είναι το πρόσθετο και ο δημιουργός του, δηλαδή το να παρέχει συχνά αναβαθμίσεις βελτιώνοντάς το.

Ένα ακόμη κριτήριο στην επιλογή του πρόσθετου που θα χρησιμοποιήσετε είναι η δημοφιλία του, δηλαδή πόσοι το χρησιμοποιούν και πως το αξιολόγησαν. Για να δείτε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πρόσθετα, θα πάτε πάλι στην ενότητα Popular.

Elementor Plugin

Πάμε να μιλήσουμε για το Elementor το περιβόητο και πολύ γνωστό σε όλους plugin που έχει κάνει την κατασκευή ιστοσελίδας να είναι παιχνιδάκι.Το Elementor είναι ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης για το WordPress. Αυτό το πρόσθετο σας βοηθά να δημιουργήσετε όμορφες σελίδες χρησιμοποιώντας έναν οπτικό επεξεργαστή.

Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργείτε γρήγορα δυναμικούς ιστότοπους.Αυτό το plugin WordPress είναι μια λύση all-in-one-επιτρέποντάς σας να ελέγχετε κάθε μέρος του σχεδιασμού του ιστότοπού σας σε μια μόνο πλατφόρμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας ώστε να ταιριάζει στην εταιρεία σας με εφέ κίνησης, πολλαπλές γραμματοσειρές και βελτιωμένες εικόνες φόντου και άλλα.

elementor

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Elementor;;Το πρόσθετο Elementor έχει ότι χρειάζεται ένας επαγγελματίας για να κάνει τα βασικά στην δημιουργία ιστοσελίδας.

Εάν δεν είστε λάτρης της τεχνολογίας, ο οπτικός επεξεργαστής που παρέχει σάς δίνει την ευελιξία να σύρετε οποιοδήποτε από τα 90 widget για να δημιουργήσετε περιεχόμενο. Για προγραμματιστές WordPress , εξακολουθεί να είναι κορυφαίο πρόσθετο με βελτιστοποίηση σεναρίων, προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά και εκδόσεις επαναφοράς.

elementor

Τι μπορείτε να “χτίσετε” με το Elementor;;

Το Elementor είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη δημιουργία οτιδήποτε – από ολόκληρους ιστότοπους έως συγκεκριμένες σελίδες προορισμού. Μπορείτε να σχεδιάσετε σελίδες πωλήσεων, προωθητικές σελίδες, ακόμη και προσαρμοσμένες φόρμες.

Αν μπορείτε να το φανταστείτε, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να σας βοηθήσει να το σχεδιάσετε. Άπειρα site χρησιμοποιούν το elementor και μπορείτε να με ρωτήσετε για να σας βοηθήσω.

elementor οδηγός

Πόσο στοιχίζει;;Το πρόσθετο Elementor προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα καθώς και πολλά προγράμματα συνδρομής επί πληρωμή. Η δωρεάν έκδοση συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπό.Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα προσθήκης φορμών και προσαρμοσμένου CSS, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην επαγγελματική έκδοση PRO VERSION.Να αναφέρω και κάποια πλεονεκτήματα που παρέχει:

  1. Βιβλιοθήκη προτύπων με πολλά έτοιμα σχέδια σελίδων.
  2. Τόνοι διαφορετικών ενοτήτων περιεχομένου για να διαλέξετε.
  3. Εύκολο στη χρήση ακόμα και για αρχάριους.

και πάρα πολλά άλλα.Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε πως γίνεται η εγκατάσταση και πως λειτουργεί. Ακολουθήστε μας στο Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter

ELEMENTOR FREE VERSION