Google Pixel 6

Google Pixel 6: Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να καταστρέψει το τηλέφωνο σας

Βαθμολογήστε το άρθρο μας

Σκέφτεστε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Google Pixel 6 σας;

Πριν το κάνετε, διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο! Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να φέρει ταλαιπωρία, καθώς διαγράφει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσουμε γιατί ίσως να μην χρειάζεται να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Google Pixel 6 σας και θα σας παρουσιάσουμε εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.

Οι κάτοχοι του Google Pixel 6 βιώνουν σοβαρές δυσκολίες με τις εργοστασιακές επαναφορές που προκαλούν μη λειτουργικά τηλέφωνα.

Το μήνυμα σφάλματος “Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του συστήματος Android” εμφανίζεται μετά από μια επαναφορά, υποδεικνύοντας κατεστραμμένα δεδομένα και ζητώντας επανάληψη της επαναφοράς, χωρίς όμως επίλυση του προβλήματος.

Η Google είναι ενήμερη για το ζήτημα και το διερευνά, αλλά δεν έχει διαθέσει ακόμα λύση..

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για τους χρήστες του Google Pixel 6

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για τους χρήστες του Google Pixel 6

Οι χρήστες του Google Pixel 6 αντιμετωπίζουν ένα νέο λογισμικό πρόβλημα που προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους. Κατά τη διάρκεια μιας επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, κάποια τηλέφωνα παρουσιάζουν ένα κρίσιμο σφάλμα, καθιστώντας τα σε φανταχτερά βαρίδια χαρτιού.

Ορισμένοι κάτοχοι Pixel 6 ανέφεραν στα φόρουμ υποστήριξης της Google ότι τα τηλέφωνά τους καταστράφηκαν μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, όπως εντοπίστηκε από το Tech-Issues Today. Η Google γνωρίζει το πρόβλημα και το εξετάζει, σύμφωνα με ένα σχόλιο στα φόρουμ.

Μηνύματα σφάλματος και αποτυχίες συστήματος

Στο νήμα του φόρουμ, οι χρήστες του Pixel 6 ανέφεραν ότι αφού προσπάθησαν να επαναφέρουν τις συσκευές τους, τα τηλέφωνα απέτυχαν να εκκινήσουν σωστά και αντ’ αυτού εμφανίστηκε ένα μήνυμα σφάλματος: “Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του συστήματος Android. Τα δεδομένα σας ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα. Εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε αυτό μήνυμα, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα χρήστη που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν τη συσκευή.”

Βαθύτερα ζητήματα: Εργαλεία Συστήματος και Διαχείριση Αποθήκευσης

Όταν οι χρήστες αντιμετωπίζουν το μήνυμα σφάλματος, τους δίνεται η επιλογή να “προσπαθήσουν ξανά”, αλλά αυτή η προσπάθεια συχνά αποδεικνύεται μάταιη. Πρόσθετες προσπάθειες επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ενδέχεται να εμφανίσουν ακόμη πιο ανησυχητικά μηνύματα, όπως η απώλεια ενός κρίσιμου αρχείου που ονομάζεται “tune2fs” ή η αποτυχία “ενεργοποίησης επαλήθευσης ext4”, και τα δύο απαραίτητα για την ακεραιότητα του συστήματος αρχείων του τηλεφώνου.

Η αναφορά στο “tune2fs” υποδηλώνει βαθύτερα ζητήματα στα εργαλεία συστήματος που διαχειρίζονται τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου.

Απάντηση της Google και επικείμενη διόρθωση

Φαίνεται ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που συμβαίνει μία φορά. Πολλοί χρήστες του Reddit αναφέρουν επίσης ότι τα τηλέφωνά τους Pixel 6 έχουν καταστραφεί μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ακόμη και τα εργαλεία ανάκτησης της Google δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Έχουμε επικοινωνήσει με την Google για μια δήλωση και θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο όταν λάβουμε απάντηση. Παρόλο που η Google γνωρίζει το πρόβλημα, η επιδιόρθωση βρίσκεται ακόμη στα σκαριά.

Επομένως, οι χρήστες της σειράς Pixel 6 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τυχόν επαναφορές εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Pixel 6, 6 Pro ή 6a έως ότου η Google παρουσιάσει μια λύση.

Factory reset can ruin your phone Google Pixel 6

Επαναλαμβανόμενα προβλήματα λογισμικού για χρήστες Pixel

Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα δεν είναι νέο. Οι χρήστες Pixel έχουν εδώ και καιρό αντιμετωπίσει ζητήματα λογισμικού που υπονομεύουν τη θετική εμπειρία που στοχεύουν να προσφέρουν αυτές οι συσκευές. Μέχρι να αντιμετωπίσει η Google αυτά τα επίμονα σφάλματα, η απογοήτευση είναι πιθανό να παραμείνει σε ορισμένους χρήστες Pixel.

Συμπέρασμα: Google Pixel 6

Εν κατακλείδι, αν έχετε στην κατοχή σας ένα Google Pixel 6, καλό είναι να αποφύγετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέχρι να είναι διαθέσιμη μια αξιόπιστη λύση από την Google. Ο κίνδυνος να αντιμετωπίσετε αυτά τα σοβαρά προβλήματα είναι υψηλός και οι τρέχουσες λύσεις είναι αναποτελεσματικές. Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις από τη Google σχετικά με το θέμα αυτό και εν τω μεταξύ, να είστε προσεκτικοί με τη συσκευή σας.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που σας παρουσιάσαμε, μπορείτε να επιλύσετε τα περισσότερα προβλήματα του Pixel 6 σας χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας.

Να θυμάστε: Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Android.