facebook pixel
Grammarly

Grammarly – Διορθωτής/συντάκτης κειμένων – #1 Λύση για να αποφύγετε τα λάθη

5/5 - (4 votes)
Grammarly

Όταν γράφετε στα αγγλικά, χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ορθογραφίας και γραμματικής του Microsoft Word πριν υποβάλετε το έγγραφο. Αυτό ακούγεται συνήθως, σωστά; Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Δεν είναι καν αρκετό. Το Word δεν έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τα γραμματικά λάθη.

Το έμαθα μέσα από οδυνηρά μαθήματα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ας υποθέσουμε ότι έκανα ένα λάθος σε ένα από τα άρθρα μου, το οποίο είναι πραγματικά κρίμα. Το Microsoft Word δεν μπορεί να μου το πει γιατί τεχνικά, η λέξη δεν έχει ορθογραφικό λάθος, είναι απλώς μια λάθος λέξη σε λάθος κείμενο-επειδή πολλές λέξεις είναι πολύ παρόμοιες αλλά έχουν πολύ διαφορετικές έννοιες.
Ως εκ τούτου, το σφάλμα δεν ανακαλύφθηκε μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου στο Διαδίκτυο.

grammarly

Ειδικά αν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σας γλώσσα, ακόμη και το μικρότερο λάθος θα σας αφήσει πολύ κακή εντύπωση. Οι άνθρωποι συχνά βγάζουν συμπεράσματα με βάση αυτά που γράφετε – από επιχειρηματικά έγγραφα και βιογραφικά έως email, σχολικές εφημερίδες, ακόμη και προσωπικές πληροφορίες σε ιστότοπους γνωριμιών. Ένα απλό τυπογραφικό λάθος μπορεί ακόμη και να σας κοστίσει χρήματα.

Χρειάζεστε ένα εργαλείο που όχι μόνο μπορεί να “πιάσει” λάθη, αλλά και να σας βοηθήσει να μάθετε από αυτά, βελτιώνοντας έτσι τα αγγλικά σας. Πριν από μερικά χρόνια, άρχισα να χρησιμοποιώ το Grammarly για να παρέχω στους πελάτες μου κείμενο χωρίς σφάλματα. Μετά τη χρήση της δωρεάν έκδοσης για κάποιο χρονικό διάστημα, αναβάθμισα στην έκδοση επί πληρωμή για να αποκτήσω πιο χρήσιμες δυνατότητες.

Γράφετε αρκετό περιεχόμενο για επαγγελματική και προσωπική χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας και όλα όσα γράφετε πρέπει να περιέχουν τις πληροφορίες που θέλετε και να είναι απαλλαγμένα από λάθη.

Ωστόσο, η αντιγραφή του κειμένου σας σε ξεχωριστό εργαλείο είναι κουραστική.
Ξέρω ότι όταν χρησιμοποιώ αυτήν τη μέθοδο, θα βιαστώ, θα ξεχάσω (ή θα παραλείψω σκόπιμα βήματα) και θα καταλήξω να κάνω ένα λάθος που με κόλλησε. Αλλά για το

Grammarly

, δεν έχετε δικαιολογίες.

Με το πάτημα ενός κουμπιού-καλά, μερικά κουμπιά-μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα για το Word και το πρόγραμμα περιήγησης σας (Chrome, Safari ή Firefox). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο σε οτιδήποτε γράφετε στο πρόγραμμα περιήγησης σας (κριτικές προϊόντων, μηνύματα κοινωνικών μέσων, ακόμη και προφίλ διαδικτυακών γνωριμιών) και όλα όσα γράφετε στο Word. Την επόμενη φορά που θα γράψετε κάτι, θα δείτε το εικονίδιο γραμματικής να εμφανίζεται στο πλαίσιο κειμένου.

Αφού ολοκληρώσετε τη γραφή-ή ενώ γράφετε, αν το επιθυμείτε-μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε υπογράμμιση για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες. Εάν πρόκειται για ένα απλό λάθος, όπως ορθογραφία ή βασική γραμματική, το

Grammarly

θα προτείνει διορθώσεις, ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ στην προτεινόμενη αντικατάσταση και να συνεχίσετε.

grammarly

Μπορείτε επίσης να αγνοήσετε το σφάλμα ή εάν δεν είναι ορθογραφικό, προσθέστε το στο λεξικό σας. Εάν γράφετε μια έρευνα σχετικά με τις σπουδές σας, το γράψιμο σας θα είναι πολύ διαφορετικό από το να γράφετε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό του

Grammarly

είναι η δυνατότητα προσαρμογής των σχολίων του. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός στόχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη ρύθμιση που θέλετε να χρησιμοποιηθεί.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι περίπου οι ίδιες με τις επιλογές που κάνει ο συγγραφέας στο μυαλό του όταν γράφει. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα για το πώς αναπτύχθηκε το

Grammarly

με βάση τον συγγραφέα και τη διαδικασία γραφής.

Για παράδειγμα, η πρόθεσή σας καθορίζει τη γραφή σας. Το

Grammarly

σάς επιτρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να πείτε, να περιγράψετε, να πείσετε ή να πείτε μια ιστορία. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τη γραφή σας.
Εάν γράφετε για ειδικευμένο αναγνώστη, τότε είναι αποδεκτό – για την ακρίβεια – αναμενόμενο – να χρησιμοποιείτε όρους που ο αναγνώστης γνωρίζει ήδη, χωρίς να χρειάζεται εξήγηση στο κείμενο.

Τέλος, το

Grammarly

είναι ένα από τα τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανάλυσης γραμματικής και γραφής στο Ιντερνετ. Mια τεράστια αναβάθμιση από τα ορθογραφικά checkers που είναι ενσωματωμένα στο Microsoft Word και προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Google Chrome. Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά, είτε στο κινητό μου είτε στον υπολογιστή μου.

grammarly