LinkedIn προφίλ

Γιατί πρέπει να δημιουργήσω ένα LinkedIn προφίλ;

5/5 - (1 vote)

Το LinkedIn, LinkedIn προφίλ μπορεί να είναι ένας ισχυρός πόρος στα σωστά χέρια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το κάνουν να λειτουργήσει για αυτούς.

Πολλοί επαγγελματίες των επιχειρήσεων δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το LinkedIn στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να χάνουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας ή συνδέσεις που θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιχείρησή τους.

5/5 - (1 vote)

Αυτό το άρθρο διερευνά γιατί πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ LinkedIn και πώς να το χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά.

Θα μάθετε για τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε τις συνδέσεις σας στο LinkedIn και να δημιουργήσετε την προσωπική σας επωνυμία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσετε να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας σήμερα!

linkedin

Γιατί χρειάζομαι ένα linkedin; Linkedin τι είναι;

Το Linkedin είναι ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά δίκτυα στον κόσμο, επομένως είναι απαραίτητο για τους επαγγελματίες να είναι στο linkedin.

Είτε είστε φοιτητής είτε αναζητάτε εργασία, δημιουργός σταδιοδρομίας ή υπεύθυνος προσλήψεων, το linkedin σάς επιτρέπει να μείνετε σε επαφή με προηγούμενους συναδέλφους και πιθανούς εργοδότες.

Το Linkedin χρησιμεύει επίσης ως διαδικτυακό βιογραφικό που μπορεί να εμφανιστεί κατά την έρευνα της εταιρείας και βοηθά τους μελλοντικούς εργοδότες να σας βρουν εύκολα μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Εν ολίγοις, είναι πολύ λογικό να βρίσκεστε στο linkedin γιατί οι επαγγελματικές σας επαφές μπορούν πάντα να σας βρίσκουν εκεί!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το linkedin είναι ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε όπως κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο: για να συνδεθείτε με άτομα που ενδιαφέρονται ήδη για αυτά που έχετε να πείτε. Όσο περισσότερους ακολούθους αποκτήσετε, τόσο το καλύτερο—αλλά προσπαθήστε να μην θεωρείτε τον εαυτό σας ότι ανταγωνίζεται άλλους για δημοτικότητα.

Αντίθετα, επικεντρωθείτε στη δικτύωση με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι και ικανοί να βοηθήσουν στη δημιουργία συνδέσεων για τη δική σας καριέρα.

Επίσης, αν κάποιος δεν ακολουθεί, μην ανησυχείτε γι’ αυτό. δεν θα ακολουθήσουν όλοι κάθε αίτημα που λαμβάνουν από έναν άγνωστο στο linkedin.

Ωστόσο, εάν κάποιος όντως ακολουθεί αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά για σύνδεση (με την αποστολή σύντομων μηνυμάτων χωρίς ερωτήσεις), προχωρήστε—υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες εκεί έξω!

Και να θυμάστε: Χρειάζεται χρόνος για να χτίσετε ένα ισχυρό δίκτυο. Μην περιμένετε να πάτε από το μηδέν στον ήρωα σε μια νύχτα. Χτίστε σχέσεις αργά και σταθερά με την πάροδο του χρόνου και σύντομα θα παρατηρήσετε διαφορά όταν αναζητάτε θέσεις εργασίας ή νέους πελάτες.

προφίλ linkedin

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το linkedin μου;

Η δημιουργία του επαγγελματικού σας προφίλ στο διαδίκτυο είναι σημαντική.

Πρώτα και κύρια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με πρώην συναδέλφους, πιθανούς πελάτες και ακόμη και φίλους με τους οποίους δεν έχετε έρθει σε επαφή για αρκετό καιρό.

Επίσης, προσθέτοντας προσωπικές πληροφορίες όπως τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας στο προφίλ σας, βοηθάτε τους ανθρώπους να σας γνωρίσουν σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Αυτό μπορεί να κάνει τη δικτύωση πολύ πιο εύκολη!

Δεν έχετε χρόνο να γράψετε για αυτό; Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό προφίλ στο LinkedIn που να δείχνει τα δυνατά σας σημεία και την προσωπικότητά σας, μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα για εσάς απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

Ή αν η δημιουργία ενός εντελώς νέου προφίλ απλώς δεν είναι εφικτή για κάποιο λόγο – αφήστε μας να σας βοηθήσουμε, να το επεξεργαστούμε ή να βελτιστοποιήσουμε ένα υπάρχον!

linkedin τι είναι

Ο εργοδότης μου δεν έχει προφίλ linkedin. Πώς μπορώ να τον ενημερώσω;

Ελέγχετε πάντα την ιστοσελίδα του εργοδότη σας για να δείτε αν έχει το δικό του προφίλ linkedin.

Εάν δεν έχει, είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε ένα για αυτούς. Μην ανησυχείτε – είναι εύκολο!

Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλετε στην αύξηση της προβολής και της κατάταξης αναζήτησης της εταιρείας σας, καθώς και στην ενίσχυση της αναγνωσιμότητας της επωνυμίας σας.

Βοηθά επίσης τους υπαλλήλους να δημιουργήσουν επαγγελματικές συνδέσεις που μπορεί να είναι χρήσιμες σε μελλοντικές θέσεις εργασίας ή αλλαγές σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, με την πρόσβαση σε υπαλλήλους προσλήψεων και λίστες θέσεων εργασίας μέσω προφίλ linkedin, μπορείτε να συμβάλετε στη βελτίωση των πιθανοτήτων άλλων επαγγελματιών να βρουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Είτε εργάζεστε στην εταιρεία σας εδώ και χρόνια είτε ξεκινήσατε μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η δημιουργία ενός linkedin προφίλ είναι επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για την επιχείρησή σας, τελικά, τόσο καλύτερα θα είναι όσον αφορά την έκθεση και τις πωλήσεις. Και ενώ το προφίλ του linkedin δεν είναι απαραίτητο για κάθε εταιρεία, σίγουρα έχει τα πλεονεκτήματά του.

Για παράδειγμα, όταν συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο linkedin, συμπεριλαμβανομένων του ιστορικού εργασίας και των στοιχείων εκπαίδευσης, οι πιθανοί πελάτες θα μπορούν να σας βρίσκουν πιο εύκολα.

Αυτό βγάζει νόημα; δεν θα θέλατε να βρείτε κάποιον που να έχει εμπειρία συνεργασίας με εταιρείες σαν τη δική σας;

Επιπλέον, προσθέτοντας μια εικόνα του εαυτού σας (και πιθανώς ακόμη και ένα βίντεο), οι πιθανοί πελάτες μπορούν να πάρουν μια αίσθηση για το είδος του ατόμου με το οποίο θα έχουν να κάνουν πριν επικοινωνήσουν μαζί σας.

Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το linkedin επαγγελματικά (και όχι ως κοινωνικό δίκτυο), οι πελάτες θα αισθάνονται επίσης καθησυχασμένοι γνωρίζοντας ότι τα πάντα στη σελίδα σας έχουν ελεγχθεί προσεκτικά τόσο από την Google όσο και από ανθρώπινους επόπτες.

linkedin για αρχάριους

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου;

Το Linkedin σάς επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με άλλους επαγγελματίες στον τομέα σας και να συνδεθείτε μαζί τους και αυτό είναι πραγματικά το θέμα.

Συμμετάσχετε σε συζητήσεις ή σχολιάστε τις αναρτήσεις άλλων ατόμων και φροντίστε να διατηρείτε το προφίλ σας ενημερωμένο, ώστε να προσελκύετε άλλους επαγγελματίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθειά σας (ή το αντίστροφο).

Αφού το χρησιμοποιήσετε για λίγο, ρίξτε μια ματιά στον πίνακα εργασίας τους και δείτε εάν κάτι ταιριάζει με αυτό που αναζητάτε όσον αφορά την εμπειρία.

Επίσης, μην φοβάστε να τηλεφωνήσετε σε οποιονδήποτε επικοινωνεί μαζί σας. Δεν βλάπτει ποτέ να χτίζεις επαγγελματικές σχέσεις ακόμα κι αν δεν οδηγούν πουθενά αμέσως.

Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Μόλις καθιερωθείτε ως ειδικός στον κλάδο σας, η δημιουργία συνδέσμων θα γίνει ευκολότερη.

Συνεχίστε να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο και συνεχίστε να προσεγγίζετε άλλους στο Linkedin και σύντομα θα έχετε μια μεγάλη ομάδα ενδιαφερομένων να τριγυρνούν έτοιμοι να ακούσουν τι έχετε να πείτε.

Επιπλέον, εξετάστε τις πλατφόρμες ιστολογίου όπως το Tumblr ή το WordPress ως έναν άλλο τρόπο κοινής χρήσης περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Αυτοί οι ιστότοποι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να φιλοξενούν ιστολόγια όπου ειδικοί από διάφορους κλάδους μπορούν να δημοσιεύουν σχετικές πληροφορίες.

Εφόσον δημοσιεύετε χρήσιμες πληροφορίες για τις οποίες θέλουν να διαβάσουν άλλοι, η κοινή χρήση αυτών των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαδώσετε το μήνυμά σας!

Πράγματα που πρέπει να κάνετε χρησιμοποιώντας το LinkedIn

Αν και το LinkedIn δεν είναι κάτι καινούργιο, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να μην το χρησιμοποιούν (ή χειρότερα, είναι σε αυτό αλλά δεν ενημερώνουν ποτέ το προφίλ τους).

Αν και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην θέλει να χρησιμοποιήσει το LinkedIn, νομίζω ότι όλοι μπορούν να συνοψιστούν σε έναν λόγο: Απλώς δεν καταλαβαίνουν ποια είναι όλα τα οφέλη του.

Σίγουρα, φαίνεται τρομακτικό με την πρώτη ματιά και ναι, μπορεί να έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο σχετικά με την κοινή χρήση των επαγγελματικών σας πληροφοριών με όλους.

Αλλά αν αφιερώσετε λίγα λεπτά για να εξερευνήσετε πραγματικά τι έχει να προσφέρει το LinkedIn, υπόσχομαι ότι θα δείτε πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σας ζωή.

  • Βήμα 1

Αν θέλετε να γίνετε προσηλωμένοι στο LinkedIn, τότε βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι καλογραμμένο και περιλαμβάνει σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Ένα πράγμα που ακούω από πελάτες συνεχώς είναι ότι είμαι ενεργός στο Linkedin εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν επικοινωνεί ποτέ μαζί μου.

Αυτό που είναι πιο απογοητευτικό σε αυτή τη δήλωση είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο προφίλ τους – τι δίνει;

Το ζήτημα εδώ συνδέεται συχνά με την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Ακριβώς επειδή δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Linkedin δεν σημαίνει ότι κάποιος θα το προσέξει ή θα νοιαστεί για αυτό αρκετά ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας!

Πρέπει να εργαστείτε ενεργά για να γίνετε αντιληπτοί δημοσιεύοντας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ενδιαφέρονται να διαβάσουν οι άνθρωποι.

  • Βήμα 2

Οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν ένα προφίλ στο LinkedIn και μετά δεν το σκέφτονται ποτέ ξανά (ή ξεχνούν ότι έχουν καν ένα).

Αλλά η δημιουργία ενός λογαριασμού είναι μόνο το μισό από αυτό που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Linkedin.

Μόλις δημιουργηθεί το προφίλ σας, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται υπέροχο, ότι όλες οι πληροφορίες σας είναι ενημερωμένες και ότι αλληλεπιδράτε με άλλους σε τακτική βάση.

  • Βήμα 3

Πολλοί άνθρωποι που αναζητούν εργασία παραπονιούνται για το πόσο δύσκολο είναι να βρουν δουλειά στο LinkedIn – αλλά δεν τους κατηγορώ ότι αισθάνονται απογοήτευση!

Όπως ανέφερα προηγουμένως, υπάρχουν ορισμένα τεράστια οφέλη που σχετίζονται με τη χρήση του LinkedIn ως μέρος της στρατηγικής αναζήτησης εργασίας – αλλά αυτά τα οφέλη μπορούν να προκύψουν μόνο όταν συμμετέχετε ενεργά στη χρήση της πλατφόρμας.

Ένα πράγμα που συχνά ενοχλεί τους ανθρώπους όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Linkedin για πρώτη φορά είναι ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν ή από πού να ξεκινήσουν.

Τα καλά νέα είναι ότι μόλις καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς, θα είναι πολύ πιο εύκολο να σας βρουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι διευθυντές προσλήψεων!

Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, τότε το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή κατά τη διαδικασία αναζήτησής σας, κάποιος θα σας ζητήσει το βιογραφικό σας.

Όπως ακριβώς θα αναζητούσατε στο Google πιθανές θέσεις εργασίας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το linkedin για να αναζητήσετε ευκαιρίες.

Το LinkedIn είναι εξαιρετικά ισχυρό από αυτή την άποψη. Και επειδή τόσοι πολλοί διευθυντές προσλήψεων και ηγέτες επιχειρήσεων (και οι υπάλληλοί τους) είναι ήδη στο linkedin, είναι πιο πιθανό να προσέξουν το προφίλ σας οπότε φροντίστε να το κάνετε με ενδιαφέρον!

Συμπέρασμα, linkedin για αρχάριους

Επομένως, εάν εξακολουθείτε να είστε στην σκέψη για το αν θα δημιουργήσετε ή όχι ένα linkedin προφίλ, κάντε τις εξής ερωτήσεις: Ψάχνω για μια ευκαιρία; Είναι πιθανό να βρω ένα; Εάν ναι, γιατί δεν θα ήθελα να με βρίσκουν εύκολα οι εργοδότες και οι εργοδότες;

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον μία από αυτές τις απαντήσεις είναι ναι.

Τότε το μόνο που μένει είναι να δημιουργήσετε το προφίλ σας, το οποίο μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.