qr code menu

QR Code για εστιατόριο με ιστοσελίδα

5/5 - (1 vote)

Γεια σας, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το qr code. Πως μου ήρθε η ιδέα για αυτό το άρθρο θα σας πω αμέσως.

Πήγα σε ένα εστιατόριο και ζήτησα έναν κατάλογο να μου δώσουν για να δω τι έχουν. Πολύ εύκολα μου είπε η σερβιτόρα μπορείτε να σκανάρετε το qrcode.

Εφόσον έχουν όλα τα κινητά qr code reader, όπως και το δικό μου, το σκάναρα.

5/5 - (1 vote)

Παρατήρησα ότι είχε το μενού του εστιατορίου αλλά όχι όμορφα ταξινομημένα, απλά ένα απλό πίνακα με τιμές.

qr code generator

Λέω εγώ τώρα, δεν θα ήταν ωραίο όταν σκανάρει ο πελάτης το qrcode να του ανοίγει η σελίδα με το μενού με τιμές, πληροφορίες, εικόνες, βίντεο. Να έχει την επιλογή να αλλάξει γλώσσα και να μπορεί να τα βάλει σε ένα καλάθι για να δει και το τελικό ποσό. Να είναι διαμορφωμένο ειδκά για κινητα.

Να έρθει ο σερβιτόρος και να παίρνει την παραγγελία του μέσω της ιστοσελίδας και να πηγαίνει αυτόματα στην κουζίνα.

Φοβερή ιδέα;…….

Εμείς μπορούμε να το υλοποιήσουμε και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Άρα σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε γενικά για τα qrcode και τα πλεονεκτήματα που έχουν.

Ας ξεκινήσουμε……

Τι είναι το Qr code

Ο κώδικας QR (αγγλικά Quick Response, “γρήγορη ανταπόκριση”, ως εμπορικό σήμα “QR-Code”) είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων, που δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Denso-Wave το 1994. Λόγω της αυτόματης διόρθωσης σφαλμάτων, η μέθοδος αυτή είναι πολύ εύρωστη και, ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ευρέως. Περαιτέρω εξελίξεις είναι το Micro-QR-Code, το Secure-QR-Code (SQRC), το iQR-Code και το Frame-QR-Code.

Ο κώδικας QR αποτελείται από έναν τετραγωνικό πίνακα μαύρων και λευκών τετραγώνων που αναπαριστούν τα κωδικοποιημένα δεδομένα σε δυαδική μορφή. Μια ειδική σήμανση σε τρεις από τις τέσσερις γωνίες του τετραγώνου παρέχει προσανατολισμό. Τα δεδομένα στον κώδικα QR επεκτείνονται με έναν κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια έως και 30% του κώδικα είναι ανεκτή, δηλαδή μπορεί ακόμα να αποκωδικοποιηθεί. Πηγή WIKI.

qr code scanner

Ιστορία Qr Code, Qr code τι είναι

Ο κώδικας QR αναπτύχθηκε για τη σήμανση μονάδων και εξαρτημάτων για το τμήμα εφοδιασμού στην αυτοκινητοβιομηχανία του ομίλου Toyota. Η Denso, η οποία ανέπτυξε τον κωδικό QR, συνεργάζεται με την Toyota ως προμηθευτής για όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μονάδες, μεταξύ άλλων, από τότε που αποσχίστηκε από τον όμιλο το 1949. Την ανάπτυξη του κώδικα δύο διαστάσεων ανέλαβε η θυγατρική εταιρεία Denso Wave, η οποία αναπτύσσει επίσης συστήματα αναγνώρισης και συσκευές για την κινητή συλλογή δεδομένων. Ο κωδικός QR αναπτύχθηκε το 1994 από τον Μασαχίρο Χάρα και τα μέλη της ομάδας του Τακαγιούκι Ναγκάγια, Μοτοάκι Γουατάμπε, Ταντάο Νοτζίρι και Γιούτζι Ουτσιγιάμα. Πηγή WIKI.

Qr Code Εστιατόριο

Οι κωδικοί QR βρίσκονται παντού. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Όσο περισσότεροι άνθρωποι τους χρησιμοποιούν τόσο το καλύτερο! Αλλά, φυσικά, εδώ μιλάμε για εστιατόρια, οπότε ας δούμε πώς μπορούν να επωφεληθούν από την ύπαρξη ενός τέτοιου κωδικού.

Οι κωδικοί QR είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα εστιατόρια στον ιστότοπό σας, ειδικά αν έχετε πιστούς πελάτες. Τους επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για το εστιατόριο και να κάνουν κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας της επιλογής τους.

Αυτό μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το Instagram, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το μοιραστούν με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους που μπορεί να ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για την δημιουργία qr code;

Οι κωδικοί QR για τις ιστοσελίδες των εστιατορίων, δηλαδή, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες. Με έναν κωδικό QR, οι πιθανοί πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας απευθείας από το δρόμο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Υπάρχουν πολλά οφέλη που συνοδεύουν τη χρήση των κωδικών QR με αυτόν τον τρόπο.

Πρώτα απ’ όλα, διαβάζονται εύκολα και σαρώνονται γρήγορα από οποιοδήποτε έξυπνο τηλέφωνο ή τάμπλετ (που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το είδος της συσκευής με την οποία το διαβάζει κάποιος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορέσει να ανασύρει τον ιστότοπό σας).

Δεύτερον, επειδή οι άνθρωποι πιθανότατα θα έχουν ούτως ή άλλως τα τηλέφωνά τους έξω όταν σαρώνουν τέτοια πράγματα κατά τη διαδρομή τους από τη δουλειά ή το σχολείο, δεν απαιτείται να κάνουν κάτι επιπλέον – δεν χρειάζονται καν πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Τέλος: ούτε εσείς χρειάζεται να πληρώσετε κάτι επιπλέον, αφού αυτοί οι κωδικοί και η δημιουργία qr code είναι δωρεάν!

qr code xnweb

QR Code Generator ή δημιουργια qr code

Διάφορα QR Code Generators:

https://www.qr-code-generator.com/

https://www.the-qrcode-generator.com/

https://www.qrcode-monkey.com/

https://goqr.me/

https://www.beaconstac.com/qr-code-generator

Οι κωδικοί QR είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαφημίσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του εστιατορίου σας. Όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις πωλήσεις, αλλά διευκολύνουν επίσης τους πελάτες να βρουν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας. Είναι βολικοί και αποτελεσματικοί, γι’ αυτό και τόσες πολλές επιχειρήσεις τους χρησιμοποιούν σήμερα.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κωδικούς QR:

Είναι εύκολο να δημιουργηθούν: Εάν θέλετε τον δικό σας κωδικό QR για τον ιστότοπο του εστιατορίου σας, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο που προσφέρουν δωρεάν εργαλεία δημιουργίας κωδικών QR που μπορούν να δημιουργήσουν έναν για εσάς σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά!

Δεν χρειάζεται να είστε καθόλου εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αν αυτό ακούγεται εκφοβιστικό- αυτά τα προγράμματα το έχουν κάνει εξαιρετικά απλό!

Προσελκύουν πελάτες: Οι πελάτες θα λατρέψουν να έχουν πρόσβαση απευθείας από το τηλέφωνό τους αντί να πρέπει να περάσουν από πολλαπλά βήματα όπως ακριβώς πριν (όπως η αναζήτηση στο Google).

Αυτό σημαίνει λιγότερο χρόνο που ξοδεύουν ψάχνοντας προσπαθώντας να βρουν αυτό που ψάχνουν- επιπλέον, τώρα οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους όποτε θέλουν αντί για περιορισμένες ώρες που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες”.

scan qr code

ΠΩΣ ΣΚΑΝΑΡΩ QR CODE

Είναι πολύ εύκολο και χωρίς εφαρμογή. Στο κινητό στο μενου επάνω θα βρείτε θα λέει “Σάρωση κωδικού QR” και αυτό ήταν.

Για το iPhone, online qr code scanner

Ανοίξτε το camera app στο iPhone σας και στη συνέχεια εστιάστε στο σημείο που επιθυμείτε να ανοίξετε. Στην κορυφή της οθόνης θα υπάρξει μια ειδοποίηση που θα σας δείξει την πηγή της σελίδας και αν το πατήσετε, θα πλοηγηθείτε στη σελίδα.

Για το Android

Ανοίξτε το camera app που έχει ενεργοποιημένο το Bixby (κάποιες φορές λέγεται Bixby Vision) και μετά εστιάστε στον κωδικό που θέλετε να ανοίξετε. Από τη στιγμή που η κάμερα θα δει τον κωδικό, αυτό αυτόματα θα διαβάσει και θα ανοίξει τη σελίδα.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ QR CODE

Και αυτό το σημείο είναι πολύ εύκολο απλά πρέπει να είστε λίγο πιο συγκεκριμένοι τι θέλετε.

Ας το δούμε λοιπόν:

Οι κωδικοί QR μπορούν να δημιουργηθούν δωρεάν online. Ένα πράγμα που προτείνουμε είναι να χρησιμοποιήσετε το a QR Code Generator με λογότυπο επιλογές, όπως το Pageloot. Αυτό προσθέτει στην εικόνα της επωνυμίας σας και αυξάνει τα ποσοστά μετατροπών. Ένα άλλο πράγμα που συνιστούμε πάντα είναι η χρήση ενός δυναμικός κωδικός QR, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα αργότερα όταν χρειάζεται.

Ακολουθήστε τα εξαιρετικά απλά 9 βήματα μας για να δημιουργήσετε QR Codes online:

  • Βήμα 1: Επιλέξτε QR Code Generator που σας ταιριάζει
  • Βήμα 2: Επιλέξτε τον τύπο QR Code που χρειάζεστε
  • Βήμα 3: Επιλέξτε τον δυναμικό τύπο κώδικα QR (καλύτερα ασφαλές από το συγγνώμη)
  • Βήμα 4: Εισαγάγετε τα στοιχεία σας για τον κωδικό
  • Βήμα 5: Κάντε το QR Code να φαίνεται ωραίο με λογότυπο και χρώματα
  • Βήμα 6: Κατεβάστε τον κωδικό QR
  • Βήμα 7: Σάρωση του QR Code για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά
  • Βήμα 8: Το κατεβάσατε σε διανυσματική μορφή υψηλής ποιότητας;
  • Βήμα 9: Ολοκληρώθηκαν, απολαύστε!

Δωρεάν

Το QR Code Generator για εστιατόρια είναι δωρεάν
Δεν υπάρχουν μηνιαίες ή ετήσιες χρεώσεις
Δεν υπάρχουν κρυφά κόστη
Δεν υπάρχουν συμβόλαια
Καμία τεχνογνωσία πληροφορικής

Μπορείτε ακόμη και να προσλάβετε κάποιον άλλον να το ρυθμίσει για εσάς. Δεν χρειάζεστε τεχνικές δεξιότητες ή εμπειρία με γραφίστες. Δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση λογισμικού.

Δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού και ούτε απαιτείται ειδικό υλικό – ούτε χρειάζεστε ένα ακριβό tablet γραφικών με ευαισθησία στην πίεση για αυτό το προϊόν!

Απλά σύρετε και αποθέστε τις εικόνες σας στο διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας, επιλέξτε ποιες από αυτές θα πρέπει να εμψυχωθούν και στη συνέχεια πατήστε “Δημιουργία κώδικα QR”.

πωσ σκαναρω qr code

Αυτό είναι όλο! Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο!

Διευκολύνει τον χρήστη το qr code

Οι κωδικοί QR είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνετε τους πελάτες σας να σας βρουν και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας με άλλους.

Μερικά από τα οφέλη της χρήσης των κωδικών QR περιλαμβάνουν:

Ευκολότερη ανακάλυψη από τις μηχανές αναζήτησης
Ευκολότερη κοινοποίηση μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook και το Twitter
Δυνατότητα εύκολης προσθήκης τους στην αρχική οθόνη του smartphone ή του tablet τους

Επιτρέποντας στους πελάτες που μπορεί να μην ξέρουν πώς να γράψουν το όνομά σας ή να το πληκτρολογήσουν στο Google Maps (ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή χαρτογράφησης) θα κάνουν τη λήψη οδηγιών πολύ πιο εύκολη από ό,τι πριν.

Barcode

Ας δούμε και τι είναι το barcode και γιατί το μπερδεύουμε μερικές φορές.

Τι είναι το barcode

Ραβδωτός κώδικας ή γραμμωτός κώδικας, ή ραβδοκώδικας (αγγλικά: barcode) ονομάζεται η εφαρμογή οπτικής αναγνώρισης, η οποία αποτελείται από ένα σύνολο παράλληλων ανισόπαχων γραμμών η οποία περιέχει πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν στο οποίο αναγράφεται. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μια σειρά γραμμών και ανάλογων αριθμών που αντιστοιχεί στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος: την τιμή, την ημερομηνία λήξης αλλά και το υπόλοιπο σε μια αποθήκη ή τον κωδικό παρτίδας κ.ά.

barcode scanner

Βarcode scanner

Μια συσκευή που ονομάζεται scanner (σαρωτής) στέλνει φως πάνω στην εικόνα του barcode και λαμβάνει πίσω την ανάκλασή του την οποία μεταφράζει σε μια σειρά αριθμών.

Η σειρά αυτή των αριθμών αποτελεί έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην προγραμματισμένη περιγραφή ενός προϊόντος σε μια βάση δεδομένων στον ηλ.υπολογιστή.

Η περιγραφή περιλαμβάνει το όνομα και άλλα χαρακτηριστικά όπως βάρος ή όγκο ή ποσότητα και τιμή και συνδέεται και με άλλες πληροφορίες όπως το διαθέσιμο υπόλοιπο σε μια αποθήκη, ημερομηνία λήξης, κωδικός παρτίδας κ.ά.

Barcode generator

https://barcode.tec-it.com/en

https://www.cognex.com/resources/interactive-tools/free-barcode-generator

http://www.barcode-generator.org/

Τεκμηρίωση

Είναι δυο εργαλεία που με λίγη προσοχή μπορεί να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη. Το καλύτερο για marketing είναι το qr code ενώ για προϊόντα το barcode.

Δημιουργούμε το δικό σας qr code menu εύκολα, γρήγορα, οικονομικά. Ρωτήστε μας.