τα καλύτερα plugins seo

Τα καλύτερα plugins SEO για το WordPress [22-23]

5/5 - (2 votes)

Θέλετε να κυριαρχήσετε στις μηχανές αναζήτησης και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας; Αν η απάντηση είναι ναι, πρέπει να επικεντρωθείτε στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) για τον ιστότοπό σας WordPress. Το δύσκολο πράγμα σχετικά με το SEO είναι ότι δεν είναι μια εφάπαξ συμφωνία.

5/5 - (2 votes)

Τα καλύτερα plugins seo για WordPress [2022-2023]

καλύτερα plugins seo

Πρέπει να συνεχίσετε να το εξασκείτε τακτικά και να παρακολουθείτε τακτικά τις επιδόσεις του ιστότοπού σας, ώστε να μην δείτε σύντομα πτώση της επισκεψιμότητας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πρόσθετα WordPress που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να τον βρίσκουν εύκολα περισσότεροι άνθρωποι.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε 9 από τα καλύτερα plugins WordPress για SEO και όχι μόνο.

Yoast SEO plugin

Yoast SEO plugin

Το Yoast SEO είναι ένα από τα πιο δημοφιλή plugins του WordPress για SEO. Από το 2011 είναι το plugin που επιλέγουν εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και διαθέτει έναν τόνο χρήσιμων χαρακτηριστικών που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας.

Σας επιτρέπει να βλέπετε στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την αναγνωσιμότητα του άρθρου σας, την πυκνότητα λέξεων-κλειδιών και πολλά άλλα. Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενό σας, όπως η προσθήκη μιας λέξης-κλειδί εστίασης και η επιλογή της επιθυμητής κατηγορίας SEO.

Σας επιτρέπει ακόμη και να επιλέξετε τη γλώσσα σας, αν είστε διεθνής blogger! Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε από διαφορετικές κατηγορίες SEO για κάθε δημοσίευση. Εάν ασχολείστε σοβαρά με το SEO, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το Yoast.

seo για WordPress

Google Search Console

Το Google Search Console δεν είναι plugin (παλαιότερα γνωστό ως Google Webmaster Tools) αλλά σας βοηθά να παρακολουθείτε τις επιδόσεις SEO του ιστότοπού σας, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του ιστότοπού σας (σφάλματα και προειδοποιήσεις).

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα WordPress που μπορούν να συνδεθούν με το Google Search Console, αλλά το καλύτερο με διαφορά είναι αυτό της Google. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο Search Console, να κάνετε κλικ στο κουμπί Add a property και να επιλέξετε τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μετά από αυτό, θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μόλις προσθέσετε το ιστολόγιό σας στο Search Console, θα βλέπετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία του ιστολογίου σας απευθείας στο ταμπλό του WordPress σας. Θα μπορείτε επίσης να διορθώνετε τυχόν σφάλματα και προειδοποιήσεις απευθείας στο ιστολόγιό σας.

Με αυτό το πρόσθετο και τη σύνδεση του ιστολογίου σας με το Search Console, θα έχετε μια πλήρη εικόνα της υγείας και της απόδοσης του ιστότοπού σας.

Schema

Schema.org

Αν θέλετε να εμφανίζεστε υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις επισημάνσεις schema.org. Αυτό το πρόσθετο σας επιτρέπει να προσθέσετε σήμανση schema.org στις δημοσιεύσεις σας, η οποία θα επιτρέψει στη Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο για μερικούς διαφορετικούς τύπους σήμανσης schema.org, όπως Συγγραφέας, Βιβλίο, Ταινία, Προϊόν, Κριτική και Συνταγή. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σήμανσης, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε την τεκμηρίωση του πρόσθετου για να δείτε τι μπορείτε να προσθέσετε στις αναρτήσεις σας.

Αυτό το πρόσθετο είναι απαραίτητο για κάθε blogger που θέλει να βελτιώσει το SEO του ιστότοπού του.

Semrush

Εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών Semrush

Μπορείτε να γράψετε το καλύτερο περιεχόμενο στον κόσμο, αλλά αν δεν στοχεύετε στις σωστές λέξεις-κλειδιά, δεν θα δείτε ποτέ την επισκεψιμότητα του blog σας να αυξάνεται.

Το Semrush είναι ένα δωρεάν εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών που ενσωματώνεται στο WordPress blog σας. Μπορείτε να εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί ή να επιλέξετε μια από τις προσυμπληρωμένες λέξεις-κλειδιά από το αναπτυσσόμενο μενού. Μετά από αυτό, θα δείτε μια λίστα με προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την τοποθεσία του ιστότοπού σας για να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά είναι πιο δημοφιλείς στην περιοχή σας. Αυτό το πρόσθετο σας επιτρέπει επίσης να δείτε μια λίστα με τις κορυφαίες λέξεις-κλειδιά του ιστολογίου σας και τον μηνιαίο όγκο αναζήτησης τους.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πόσο δημοφιλείς είναι οι λέξεις-κλειδιά σας και αν στοχεύετε στις σωστές ή όχι. Αυτό το πρόσθετο είναι απαραίτητο για τους bloggers που θέλουν να βελτιώσουν την έρευνα λέξεων-κλειδιών τους.

WordPress SEO by Yoast

Το WordPress SEO by Yoast είναι ένα απίστευτο πρόσθετο WordPress που σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια ποικιλία επιλογών SEO για τις δημοσιεύσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε από έναν αριθμό τίτλων και μετα-περιγραφών, να επιλέξετε την επιθυμητή κατηγορία SEO, να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά για κάθε δημοσίευση και να επιλέξετε τη λέξη-κλειδί εστίασης για κάθε δημοσίευση.

Αυτό το πρόσθετο διαθέτει επίσης πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως ένα εργαλείο εσωτερικής σύνδεσης που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιους όρους θέλετε να συνδέσετε με κάθε ανάρτηση.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες σελίδες μπορούν να εμφανιστούν στην αναζήτηση της Google, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ο ιστότοπός σας έχει πολύ μακροσκελές περιεχόμενο.

Αυτό το πρόσθετο σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων στις αναρτήσεις σας, τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα αν θέλετε να αυξήσετε την έκθεση του ιστολογίου σας στα κοινωνικά μέσα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο για να παρακολουθείτε την απόδοση των προσπαθειών σας για SEO. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα SEO για το WordPress, και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Με αυτό το πρόσθετο, μπορείτε εύκολα να βελτιστοποιήσετε κάθε δημοσίευση για καλύτερο SEO.

Πρόσθετα Google Analytics και SEO από το Clearsight

Αν θέλετε να παρακολουθείτε την απόδοση του SEO του ιστολογίου σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Google Analytics. Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να βάλετε μερικές γραμμές κώδικα στον ιστότοπό σας και να λειτουργήσει. Πρέπει να προσθέσετε τον κώδικα χειροκίνητα στον ιστότοπό σας.

Αν δεν είστε προγραμματιστής, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο κουραστική, ειδικά αν το εγκαθιστάτε σε πολλούς ιστότοπους. Αυτό το πρόσθετο κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόσθετο, μπορείτε να επιλέξετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας από το αναπτυσσόμενο μενού και στη συνέχεια να επιλέξετε την επιλογή Google Analytics.

Μετά από αυτό, θα μπορείτε να βλέπετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας Google Analytics απευθείας στο ταμπλό του WordPress σας. Αυτό το πρόσθετο είναι εξαιρετικό αν διαχειρίζεστε πολλούς ιστότοπους και θέλετε να παρακολουθείτε όλα τα στατιστικά στοιχεία του διαδικτύου σας από ένα μέρος.

Rank math

Rank math plugin

Αυτό το πρόσθετο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό της κατάταξης SEO του ιστότοπού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας και να κάνετε κλικ στο κουμπί Calculate Rank.

Θα δείτε μια λίστα με την κατάταξη SEO του ιστότοπού σας, τις λέξεις-κλειδιά και τους backlinks. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδο του SEO σας. Αν είστε πραγματικά σοβαροί με το SEO του ιστότοπού σας, θα πρέπει σίγουρα να αποκτήσετε αυτό το πρόσθετο.

Αυτό το πρόσθετο είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό της κατάταξης SEO του ιστότοπού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας σας και να κάνετε κλικ στο κουμπί Calculate Rank. Θα δείτε μια λίστα με την κατάταξη SEO του ιστότοπού σας, τις λέξεις-κλειδιά και τους backlinks.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδο του SEO σας. Αν είστε πραγματικά σοβαροί με το SEO του ιστότοπού σας, θα πρέπει σίγουρα να αποκτήσετε αυτό το πρόσθετο.

All in One SEO plugin

Αν ψάχνετε για ένα ολοκληρωμένο πρόσθετο SEO, θα πρέπει να ελέγξετε το πρόσθετο All in One SEO. Αυτό το πρόσθετο διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες SEO, όπως έλεγχο ιστότοπου, έλεγχο backlink, προτάσεις εσωτερικής διασύνδεσης, ανάλυση περιεχομένου, ακόμη και εργαλείο ανάλυσης σελίδων.

Αυτό το πρόσθετο είναι ιδανικό για bloggers που θέλουν μια ολοκληρωμένη λύση SEO. Αυτό το πρόσθετο είναι ένα ολοκληρωμένο πρόσθετο SEO για bloggers που θέλουν μια ολοκληρωμένη λύση SEO.

Αυτό το πρόσθετο διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες SEO, όπως έλεγχο ιστότοπου, έλεγχο backlink, προτάσεις εσωτερικής σύνδεσης, ανάλυση περιεχομένου, ακόμη και ένα εργαλείο ανάλυσης σελίδας.

Συνοψίζοντας

Το διαδίκτυο είναι ένα ατελείωτο μέρος όπου οι άνθρωποι αναζητούν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, πρέπει να κατατάσσεστε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Όταν πρόκειται να επιλέξετε τα καλύτερα πρόσθετα SEO για το WordPress, το Yoast SEO, το Google Search Console και το Schema.org είναι σίγουρα οι καλύτερες επιλογές. Εάν ασχολείστε σοβαρά με το SEO του ιστότοπού σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε αυτά τα πρόσθετα.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στην κατηγορία SEO.