Πως να φτιάξω ιστοσελίδα δωρεάν μόνος μου

Πως να φτιάξω ιστοσελίδα δωρεάν μόνος μου

4.7/5 - (3 votes)

Πως να φτιάξω ιστοσελίδα δωρεάν μόνος μου; Εάν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο και βασικές γνώσεις υπολογιστή, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα και να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα από αυτήν!

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε “Πως να φτιάξω ιστοσελίδα δωρεάν μόνος μου;” είναι τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε την ιδέα σας και το παρακάτω άρθρο θα σας δείξει πώς να τα αποκτήσετε.

4.7/5 - (3 votes)

Επιλέξτε το domain σας ή αλλιώς το όνομα της ιστοσελίδα σας

Δωρεάν ιστοσελίδα wordpress

Όταν δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο δωρεάν, η επιλογή ενός σχετικού και ελκυστικού ονόματος τομέα είναι κρίσιμης σημασίας. Μπορείτε να κάνετε κάποια έρευνα και να αγοράσετε τον τομέα σας ή να κάνετε αναζήτηση σε άλλους δωρεάν παρόχους όπως το GoDaddy.

Φτιάξε την δική σου ιστοσελίδα δωρεάν

Φτιάξε την δική σου ιστοσελίδα δωρεάν

Υπάρχουν επίσης πολλοί καταχωρητές τομέα που θα σας επιτρέψουν να καταχωρίσετε έναν τομέα δωρεάν εάν τον φιλοξενήσετε μαζί τους, οπότε εξετάστε το επίσης.

Το καλύτερο πράγμα για τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου δωρεάν μόνοι σας είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα—και οι τομείς δεν αποτελούν εξαίρεση!

Πως φτιάχνω ιστοσελίδα

Πως να φτιάξω ιστοσελίδα δωρεάν μόνος μου;

Εάν έχετε περισσότερες από μία ιδέες στο μυαλό σας, είναι έξυπνο να κατοχυρώσετε πολλούς τομείς ταυτόχρονα (σε περίπτωση που κάποιος δεν πετύχει).

Λάβετε όμως υπόψη ότι η ύπαρξη πάρα πολλών επιλογών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση τόσο στους δυνητικούς πελάτες όσο και στους επιχειρηματικούς συνεργάτες. Έχουμε ξανά αναφερθεί στο παρελθόν και σε άλλο άρθρο μας.

Γράψτε τον σκοπό της δωρεάν ιστοσελίδα σας

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ιστοσελίδα σας, σκεφτείτε τι προσπαθείτε να επιτύχετε και τι θα θέλουν οι αναγνώστες σας. Υπάρχουν τόσα πολλά πρότυπα και υπηρεσίες εκεί έξω που μπορεί να είναι εύκολο να αποσπαστείτε ή να επιλέξετε ένα μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ωραίο.

Γράψτε τους στόχους σας για να μην χάνετε από τα μάτια σας γιατί ξεκινήσατε να δημιουργείτε μια ιστοσελίδα εξαρχής. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε κάποια ιδέα για το πώς σκοπεύετε να δημιουργήσετε έσοδα αν δεν έχετε καθόλου και τι είδους περιεχόμενο σκοπεύετε να δημοσιεύσετε.

Αυτό θα βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων όπως η χρήση ή όχι ενός προτύπου, πόσο χρόνο αφιερώνετε για την προσαρμογή του και πόσο έλεγχο στα στοιχεία διάταξης και σχεδίασης θα εγκαταλείψετε όταν χρησιμοποιείτε μια λύση που δεν είναι διαθέσιμη στο ράφι.

δωρεάν ιστοσελίδα

Σκεφτείτε ένα premium θέμα

Η δημιουργία μια δική σας ιστοσελίδα WordPress είναι ευκολότερη από ποτέ με δωρεάν θέματα και πρότυπα, αλλά αν θέλετε κάτι που είναι πραγματικά δικό σας, μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο θέμα.

Αυτή η premium επιλογή μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε από 500€ έως περισσότερα από 5.000€, ανάλογα με το πόσο φανταχτεροί είστε.

Ωστόσο, εάν έχετε μάτι για το σχεδιασμό και τις βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί πόροι που διατίθενται στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε τα δικά σας θέματα και πρότυπα.

Το w3schools είναι ένα από τα αγαπημένα μου. έχει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το CSS, την HTML, την PHP, τη JavaScript και τον σχεδιασμό ιστοσελίδων γενικά. Προσφέρει ακόμη και οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε τους δικούς σας ιστότοπους χρησιμοποιώντας ελεύθερα διαθέσιμα εργαλεία όπως το Wix ή το Weebly.

Ιστοσελίδα μόνος μου

Ξεκινήστε με ένα βασικό πρότυπο

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε την δική σας ιστοσελίδα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρότυπο. Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Μην ανησυχείτε πολύ για το πόσο καλό φαίνεται – θα είναι απλώς προσωρινό. Μόλις έχετε ένα πρότυπο, μπορείτε να αρχίσετε να συμπληρώνετε περιεχόμενο, εικόνες και άλλες πληροφορίες.

Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε ακόμα, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλά σεμινάρια διαθέσιμα στο διαδίκτυο που θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα.

Free website design

Ξεκινήστε τη δημιουργία του περιεχομένου και των σελίδων σας.

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του ιστότοπού σας είναι στην πραγματικότητα να τον φτιάξετε. Υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και οι περισσότερες από αυτές είναι δωρεάν και εύχρηστες.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για όλο το περιεχόμενο και τις σελίδες σας (μην ξεχνάτε τις εικόνες). Αν ανησυχείτε για το πόσο επαγγελματικό φαίνεται στην αρχή, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να ξεκινήσετε απλά. Θυμηθείτε επίσης: μην ξοδεύετε πολύ χρόνο για να τροποποιήσετε πράγματα που δεν έχουν σημασία, όπως χρώματα ή γραμματοσειρές— ξεκινήστε!

Προσθέστε εικόνες και βίντεο για να ενισχύσετε την αφοσίωση

Ο ιστός είναι γεμάτος δωρεάν εργαλεία που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας να φαίνεται εκπληκτικός. Αυτά τα στοιχεία όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε, αλλά θα κρατήσουν τους επισκέπτες σας αφοσιωμένους και θα τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στον ιστότοπό σας περισσότερο.

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαβάζουν μια ολόκληρη σελίδα περιεχομένου γι’ αυτό συμπεριλάβετε φωτογραφίες και βίντεο εκτός από (ή αντί) κειμένου.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε πολυμέσα στον ιστότοπό σας είναι χρησιμοποιώντας ενσωματώσεις YouTube ή Vimeo—το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικολλήσετε έναν σύνδεσμο.

Φυσικά, οι εικόνες μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακές όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Επωφεληθείτε από τις φιλικές προς το SEO λειτουργίες εικόνων μας—όπως προβολές διαφανειών, γκαλερί, ενσωματώσεις βίντεο και άλλα—για να προσελκύσετε το κοινό σας χωρίς να το κατακλύσετε με πολύ κείμενο!

Οικονομική δημιουργία ιστοσελίδας

Αυξήστε την επισκεψιμότητα, δημιουργήστε δυνητικούς πελάτες και δημιουργήστε μια λίστα email

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να δημιουργείτε την ιστοσελίδα σας, είναι σημαντικό να συλλέγετε δυνητικούς πελάτες και να συλλέγετε στοιχεία επικοινωνίας, ώστε όταν είναι έτοιμοι να αγοράσουν, να έχουν έναν εύκολο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του μάρκετινγκ μέσω email και του Google Adwords.

Η δημιουργία μιας συναρπαστικής προσφοράς είναι επίσης σημαντική, διότι εάν οι άνθρωποι δεν βρίσκουν αξία σε αυτό που τους προσφέρετε, τότε γιατί να μοιραστούν τις πληροφορίες τους μαζί σας;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Leadpages ή ακόμα και Mailchimp, καθώς και άλλες επιλογές όπως το Clickfunnels (για τις οποίες δεν γνωρίζω πολλά) που μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό της διαδικασίας λήψης δυνητικών πελατών.

Κερδίστε χρήματα με Affiliate Marketing, Adsense, Sponsored Posts & Amazon Associates

Τι είναι το affiliate marketing; Το μάρκετινγκ συνεργατών περιλαμβάνει την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας κάποιου άλλου με αντάλλαγμα μια προμήθεια από τις πωλήσεις.

Όταν δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς συνεργατών με εταιρείες όπως η Amazon Associates και η Commission Junction για να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας με διαφημίσεις που σας κερδίζουν χρήματα καθώς οι αναγνώστες κάνουν κλικ και πραγματοποιούν αγορές.

Πως φτιάχνω ιστοσελίδα, την δική μου δωρεάν ιστοσελίδα, ιστοσελιδα δωρεαν

Η δημιουργία του δικού σας ιστότοπου είναι ευκολότερη από ποτέ χάρη σε δωρεάν πλατφόρμες όπως το WordPress, το οποίο περιλαμβάνει λειτουργίες όπως θέματα, γραφικά στοιχεία, ένα πρόσθετο SEO και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις δωρεάν πλατφόρμες ή να πουλήσετε οποιοδήποτε είδος προϊόντος δημιουργώντας απλώς μια νέα σελίδα στον ιστότοπό σας.