Google Maps ιδέες

Ιδέες για τους χάρτες Google, Google Maps για το ταξίδι Χριστουγέννων σας

5/5 - (1 vote)

Το άγχος και το χάος του ταξιδιού διακοπών εμφανίζεται κάθε χρόνο. Και κάθε φορά που το συνδυάζετε με το ενδεχόμενο χειμερινές καταιγίδες να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν τα σχέδιά σας, ο πανικός συνεχίζει να αυξάνεται.

Έτσι, αν τυχαίνει να σχεδιάζετε να προλάβετε μια πτήση ή να περάσετε αρκετές ώρες στο δρόμο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες της Google που μπορούν να σας βοηθήσουν στην πλοήγηση για να σας βοηθήσουν να απαλύνετε έναν αριθμό από το άγχος της περιοδείας.

Ιδέες για τους χάρτες Google, Google Maps για τα Χριστούγγενα

Ενώ το Google Maps δεν μπορούν να σταματήσουν μια χειμερινή καταιγίδα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το ταξίδι πιο απλό, από το να περάσετε σύντομα από το αεροδρόμιο μέχρι τη χρήση της εφαρμογής Χάρτες εκτός σύνδεσης.

Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες από τις καλύτερες επιλογές της εφαρμογής για τους παραθεριστές κάτωθι.

1. Πλοήγηση μέσω αεροδρομίων και προετοιμασία σταθμών

Αν είναι καλό να ανακαλύψετε σύντομα ένα κατάστημα λιανικής πώλησης σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο ή σε ένα κέντρο διέλευσης, το Google Maps διαθέτει μια καρτέλα Listing για όλα τα αεροδρόμια, τα εμπορικά κέντρα και τους σταθμούς διέλευσης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει κάθε φορά που λειτουργείτε στο αεροδρόμιο αναζητώντας ένα σημείο για φαγητό ή αρπάζοντας ένα αναμνηστικό της τελευταίας στιγμής πριν προλάβετε την πτήση σας.

Η καρτέλα θα σας ενημερώσει για το ωράριο λειτουργίας ενός σημείου διακοπών και σε ποιο όροφο βρίσκεται. Μπορείτε να αναζητήσετε τα εστιατόρια, τα καταστήματα, τα σαλόνια και τους σωρούς στάθμευσης.

Δείτε πόση κίνηση έχει ένα αξιοθέατο

2. Δείτε πόση κίνηση έχει ένα αξιοθέατο

Για να δείτε πόσο απασχολημένο είναι ένα σημείο, δοκιμάστε τη συσκευή Busyness του Google Maps. Ήδη μπορείτε να αναζητήσετε μια τοποθεσία, όπως μια επιχείρηση, για να δείτε ένα διάγραμμα που παρουσιάζει πόσο γεμάτη είναι σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, μια λειτουργία που αναφέρεται ως Space Busyness σας επιτρέπει να δείτε πότε ολόκληρες περιοχές του χάρτη είναι γεμάτες με κόσμο.

Για να κάνετε χρήση της λειτουργίας, ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps στο Android ή το iPhone (ή το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας) και μετακινηθείτε στον χάρτη για να ανακαλύψετε έναν κοινό χώρο, π.χ. το κέντρο της πόλης, έναν ποταμόδρομο ή μια γραφική κοντινή πόλη. Οι πληροφορίες συνωστισμού θα εμφανίζονται πλέον συστηματικά στον χάρτη, ώστε να μην χρειάζεται να αναζητήσετε ιδιαίτερα ένα σημείο για να δείτε πόσο γεμάτο είναι.

Το Google Maps θα μπορούσε να λέει κάτι όπως “Πολυσύχναστος χώρος” και κάθε φορά που κάνετε κλικ για περισσότερες λεπτομέρειες, θα μπορούσε να λέει, για παράδειγμα, “Τόσο πολυσύχναστος όσο θα μπορούσε να γίνει” ή “Όχι πολύ πολυσύχναστος”.

Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τη θέση που ψάχνετε και να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τις περιόδους με πολλή κίνηση σε σχέση με τις περιόδους χωρίς κίνηση.

3. Εισάγετε το δρομολόγιό σας στο Google Maps

Το Google Maps μπορεί να χαρτογραφήσει τα ταξίδια σας για διακοπές, ωστόσο μπορεί επιπλέον να σας παρουσιάσει σύντομα τις κρατήσεις σας για πτήσεις, θέρετρα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και εστιατόρια, γλιτώνοντάς σας από τον κόπο να ψάχνετε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για περιπτώσεις check-in και αριθμούς επιβεβαίωσης.

Για να δείτε τις επερχόμενες κρατήσεις σας, το μόνο που είναι σημαντικό να κάνετε είναι να αναζητήσετε το “my reservations” μέσα στο πεδίο αναζήτησης του Google Maps για να δείτε έναν κατάλογο των κρατήσεων που έχετε κάνει. Οι Χάρτες αντλούν αυτές τις πληροφορίες από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Gmail.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα εμπόρευμα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κράτηση, μαζί με την ημερομηνία και την τοποθεσία.

4. Κάντε κράτηση σε εστιατόριο

Ο προγραμματισμός μιας βραδινής εξόδου για δείπνο με μια μεγάλη παρέα για τις διακοπές είναι συνήθως πρόβλημα, ιδίως όταν πηγαίνετε σε ώρα αιχμής. Το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε κράτηση για γεύμα ή δείπνο. Δείτε πώς γίνεται αυτό.

Eating places

1. Στους Χάρτες, πατήστε το κουμπί Eating places στο επάνω μέρος του χάρτη για να δείτε έναν κατάλογο με τοποθεσίες για φαγητό.

2. Επιλέξτε ένα εστιατόριο που σας φαίνεται καλό και, μέσα στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κράτηση τραπέζης ή γίνετε μέλος μιας λίστας αναμονής, αν σας παρέχει αυτή την επιλογή (δεν την παρέχουν όλα).

Έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση συνωστισμού που αναφέραμε παραπάνω για να επιλέξετε το λιγότερο γεμάτο μέρος. Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι ορισμένα μέρη εστίασης που μπορεί να είναι κλειστά για φαγητό θα πρέπει να εξακολουθούν να επιτρέπουν την προμήθεια, την παραλαβή από το πεζοδρόμιο ή την τοποθέτηση έξω από την πόρτα.

δρομολόγιό σας στο Google Maps

5. Χρήση των Χαρτών Google εκτός σύνδεσης

Πηγαίνετε κάπου μακριά, όπου δεν θα μπορούσατε να έχετε σύνδεση με την κοινότητα κινητής τηλεφωνίας; Οι Χάρτες Google μπορούν παρ’ όλα αυτά να σας προσφέρουν οδηγίες κάθε φορά που είστε εκτός σύνδεσης.

1. Πριν ξεκινήσετε, αναζητήστε στους Χάρτες την τοποθεσία στην οποία θα χρειαστείτε οδηγίες.

2.Μέσα στο παράθυρο της τοποθεσίας, ανασύρετε το μενού στο πίσω μέρος.

3.Μετακινηθείτε σωστά μέσω των καρτελών και πατήστε το κουμπί Obtain offline map (Λήψη χάρτη εκτός σύνδεσης), και στη συνέχεια, μέσα στο επόμενο παράθυρο, πατήστε το κουμπί Obtain (Λήψη) για άλλη μια φορά. Οι χάρτες θα αποκτήσουν έναν χάρτη στο κινητό σας για το πεδίο που επιλέξατε.

Τώρα, καθώς χρησιμοποιείτε το Google Maps για οδηγίες εντός του χώρου για τον οποίο κατεβάσατε έναν χάρτη, κάθε φορά που χάνετε τη σύνδεση του κινητού σας, το Maps θα μεταβαίνει στον offline χάρτη για να σας ενημερώνει.

Σημειώστε ότι εφόσον είστε εκτός σύνδεσης, οι Χάρτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πληροφορίες για τους επισκέπτες του ιστότοπου σε πραγματικό χρόνο.

6. Ανακαλύψτε σταθμούς φόρτισης EV όπου και αν βρίσκονται

Σε περίπτωση που βγάζετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο για αγορές, δείπνο ή ταξίδι, το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε σταθμούς φόρτισης EV στη διαδρομή σας, μαζί με τις εκτιμώμενες στιγμές αναμονής για μια θύρα φόρτισης.

Σταθμούς φόρτισης EV

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε την αναζήτησή σας ανάλογα με το είδος του συνδέσμου — αντίστοιχα με J1772, CCS (Combo 1 ή 2) και Tesla — για να δείτε απλώς τους σταθμούς που μπορεί να είναι κατάλληλοι μαζί με το EV σας. Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σταθμούς βενζίνης ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες. (Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να μειώσει τα έξοδά του στην αντλία).

1. Στους Χάρτες, μετακινηθείτε μέσω των καρτελών στο επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε το κουμπί Extra.

2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο τμήμα Companies (Εταιρείες) και επιλέξτε Electrical car charging (Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου).

3. Οι Χάρτες θα εμφανίσουν τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης και ποιος αριθμός τους μπορεί να βρεθεί.

4. Πατήστε έναν σταθμό φόρτισης στον χάρτη για να τον προσθέσουν οι Χάρτες ως στάση στο ταξίδι σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να αναζητήσετε διαφορετικές τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής σας, όπως ένα κατάστημα εσπρέσο.

7. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας με άλλους

Υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό σε όλη τη διάρκεια μιας άσκησης με παρέα από το όταν η ομάδα θα κοπεί και κανείς δεν μπορεί να ανακαλύψει τον άλλον; Το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναβρεθείτε όλοι μαζί.

Κοινή χρήση τοποθεσίας

1. Στο Google Maps, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση τοποθεσίας.

2. Πατήστε Share location και επιλέξτε με ποιον θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και για πόσο καιρό θέλετε να την μοιραστείτε.

3.Πατήστε Share και το Google Maps θα στείλει την τοποθεσία σας σε όλους όσους έχετε επιλέξει.

4. Αν θέλετε να δείτε τη θέση κάποιου άλλου ατόμου, πατήστε το εικονίδιο του ατόμου αυτού στο επάνω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Request (Αίτημα).