Κινητά iPhone: Πως να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σου

Κινητά iPhone: Πως να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σου

5/5 - (1 vote)

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των mobile hacks που αλλάζουν τη ζωή! Αγαπάτε τα Κινητά iPhone, αλλά η μπαταρία; Φαίνεται να εξαφανίζεται πιο γρήγορα από τα κομμάτια πίτσας που περισσεύουν σε ένα παιδικό πάρτι. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο μελόδραμα με τους χρήστες iPhone που βρίσκονται συνεχώς στο τηλέφωνό τους.

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στο λαβύρινθο των κόλπων διατήρησης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ώστε τα Κινητά iPhone α συμβαδίζει με τον πολυάσχολο τρόπο ζωής σας.

Κατανόηση των βασικών στοιχείων για τα Κινητά iPhone

Πως να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σου στα Κινητά iPhone;

Περιεχόμενα Εμφάνιση

Πριν μπούμε στην καρδιά των οδηγιών μας, είναι σημαντικό να εξοπλιστούμε με τις βασικές γνώσεις σχετικά με τις μπαταρίες iPhone.

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας iPhone

Το iPhone σας λειτουργεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες έχουν κύκλο ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να επαναφορτιστούν μόνο έναν ορισμένο αριθμό φορών πριν αρχίσει να μειώνεται η απόδοσή τους.

Συνήθως, μια τυπική μπαταρία iPhone μπορεί να αντέξει 300 έως 500 κύκλους φόρτισης πριν πέσει στο 80% της αρχικής της χωρητικότητας.

Υγεία της μπαταρίας iPhone

Υγεία της μπαταρίας iPhone

Η Apple εισήγαγε τη λειτουργία Battery Health με το iOS 11.3, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας σας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις λεπτομέρειες στην ενότητα Ρυθμίσεις → Μπαταρία → Υγεία μπαταρίας.

“Η γνώση είναι δύναμη. Όσο περισσότερα καταλαβαίνετε για τη διάρκεια ζωής και την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας, τόσο περισσότερο έλεγχο έχετε”.

Πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της μπαταρίας σας

Αφού κατανοήσετε τη βασική ιστορία, ακολουθούν ορισμένες καθημερινές βέλτιστες πρακτικές για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας.

Ρυθμίσεις οθόνης και φωτεινότητας

Ρυθμίσεις οθόνης και φωτεινότητας κινητών iPhone

Μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας να εξαντλείται κάθε φορά που αυξάνετε το επίπεδο φωτεινότητας. Ακολουθούν δύο συμβουλές για να το διαχειριστείτε αυτό:

  1. Χρησιμοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα. Αυτή η λειτουργία προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης σας στο περιβάλλον σας. Ενεργοποιήστε την στις Ρυθμίσεις → Οθόνη και φωτεινότητα → Αυτόματη φωτεινότητα.
  2. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Dark mode (Σκοτεινή λειτουργία). Τα πιο σκούρα εικονοστοιχεία κοστίζουν λιγότερη ενέργεια. Ενεργοποιήστε την μέσω των Ρυθμίσεων → Οθόνη & φωτεινότητα → Σκούρο.

Διαχείριση ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο iphone

Διαχείριση ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο iPhone

Αυτή η λειτουργία ανανεώνει τις εφαρμογές σας στο παρασκήνιο για να προβάλλει τα πιο πρόσφατα δεδομένα μόλις τις ανοίξετε, αλλά καταναλώνει ένα σημαντικό κομμάτι της μπαταρίας. Για να παρατείνετε την μπαταρία σας, μπορείτε:

  1. Να απενεργοποιήσετε εντελώς την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο: Ρυθμίσεις → Γενικά → Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο → Απενεργοποίηση.
  2. Να επιλέξετε εφαρμογές ειδικά για να ανανεώνονται στο παρασκήνιο: Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, αλλά επιλέξτε Wi-fi αντί για Απενεργοποίηση. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που θέλετε να περιορίσετε.

Υπηρεσίες τοποθεσίας IPHONE

Υπηρεσίες τοποθεσίας

Το GPS και οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης μπορεί να είναι ένα πραγματικά ενεργοβόρο χαρακτηριστικό. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές για αυτή την υπηρεσία πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο → Υπηρεσίες τοποθεσίας → Υπηρεσίες συστήματος → Ανάλυση iPhone/Δρομολόγηση και κίνηση/Βελτίωση Χαρτών.

Λήψη email λιγότερο συχνά

Το iPhone σας ελέγχει αυτόματα για νέα email, αλλά αυτό καταναλώνει ενέργεια από την μπαταρία. Μπορείτε να το διαχειριστείτε αυτό ρυθμίζοντας τον διακομιστή σας να φέρνει νέα δεδομένα λιγότερο συχνά: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Mail → Λογαριασμοί → Λήψη νέων δεδομένων.

“Όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του iPhone σας, να θυμάστε, το λιγότερο είναι περισσότερο. Περιορίστε τις περιττές λειτουργίες και κερδίστε περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας”.

Πιο προχωρημένα βήματα

Για όσους είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια προχωρημένη επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ακολουθούν ορισμένα βήματα:

Προσβασιμότητα

Ρυθμίσεις → Προσβασιμότητα → Κίνηση →  Μείωση Κίνησης(ενεργοποίηση) → Μεταβάσεις/αναπαραγωγή/αυτοαναπαραγωγή/Μείωση της φωτεινότητας(απενεργοποίηση)  

Ενημερώστε τακτικά το iOS σας

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας λειτουργεί με την τελευταία έκδοση του iOS. Η Apple κυκλοφορεί συχνά ενημερώσεις που βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Κατανόηση της χρήσης της μπαταρίας

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Μπαταρία για να εντοπίσετε ποιες εφαρμογές απορροφούν σημαντική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Από εκεί και πέρα, αποφασίστε ποιες εφαρμογές αξίζουν λιγότερο χρόνο οθόνης.

Επαναφορά ρυθμίσεων

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, υπάρχει μια τελευταία λύση: επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σας. Πριν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των πάντων, επειδή δεν θα επαναφέρετε απλώς τις ρυθμίσεις σας, αλλά θα τις διαγράψετε. Μπορείτε να κάνετε επαναφορά από τις Ρυθμίσεις → Γενικά → Επαναφορά → Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

Εν κατακλείδι, γνωρίζοντας πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποσπάσετε περισσότερη χρησιμότητα από τη συσκευή σας.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας είναι πάντα έτοιμη να λειτουργήσει όταν είστε εσείς. Δείξτε λοιπόν προνοητικότητα, κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και κερδίστε το παιχνίδι της διάρκειας ζωής της μπαταρίας!

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να κάνω την μπαταρία του iPhone μου να διαρκεί περισσότερο;

  • Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
  • Απενεργοποιήστε τις ανεπιθύμητες λειτουργίες, όπως το Bluetooth και το GPS.
  • Χρησιμοποιήστε το σκοτεινό θέμα.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Κάντε αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο λογισμικό.

Πώς μπορώ να διατηρήσω τη μπαταρία του iPhone μου στο μέγιστο;

  • Μην φορτίζετε την μπαταρία σας μέχρι το 100%.
  • Μην την αποφορτίζετε πλήρως.
  • Μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε ακραίες θερμοκρασίες.

Πώς μπορώ να αυξήσω την κατανάλωση της μπαταρίας του iPhone μου;

  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία 5G.
  • Παίξτε παιχνίδια ή παρακολουθήστε βίντεο με υψηλή ανάλυση.
  • Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που απαιτούν πολύ πόρους.

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone μου;

  • Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας.
  • Μην το φορτίζετε υπερβολικά.
  • Αποφύγετε να το αφήσετε να αποφορτιστεί πλήρως.

Πώς μπορώ να διατηρήσω την μπαταρία μου 100% υγιή;

  • Ακολουθήστε τις συμβουλές για να εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε ακραίες θερμοκρασίες.
  • Μην το αφήνετε να αποφορτιστεί πλήρως.

Είναι η υγεία της μπαταρίας του iPhone 85% μετά από 1 χρόνο;

Ναι, είναι φυσιολογικό η υγεία της μπαταρίας του iPhone να μειωθεί κατά περίπου 20% μετά από 1 χρόνο χρήσης.

Είναι καλή η υγεία της μπαταρίας 97 μετά από 1 μήνα;

Ναι, είναι πολύ καλή. Η υγεία της μπαταρίας θα μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Πρέπει να φορτίζω το iPhone στο 100;

Όχι, δεν χρειάζεται να φορτίζετε το iPhone σας στο 100%. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να το φορτίζετε στο 80-85%. Η πλήρης φόρτιση μπορεί να βλάψει την μπαταρία με την πάροδο του χρόνου.

Είναι καλή η υγεία της μπαταρίας 97 μετά από 7 μήνες;

Ναι, είναι καλή. Η υγεία της μπαταρίας θα μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, αλλά 97% είναι πολύ καλό για 7 μήνες χρήσης.

Ποτε πρεπει να αλλαξω μπαταρια στο iphone;

Εδώ είναι μερικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε την μπαταρία του iPhone σας:

  • Η μπαταρία σας τελειώνει γρήγορα, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας ενεργά.
  • Το iPhone σας σβήνει ξαφνικά, ακόμη και όταν η μπαταρία του δείχνει ότι έχει σημαντικό ποσοστό.
  • Το iPhone σας θερμαίνεται όταν φορτίζεται ή όταν το χρησιμοποιείτε.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, μπορείτε να ελέγξετε τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας.