χακαραν το instagram

Μου χακαραν το instagram τι να κάνω; Οδηγός – βίντεο

5/5 - (1 vote)

Τι να κάνετε αν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί, χακαραν το instagram

Το Instagram έχει γίνει η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών για σχεδόν όλους. Είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω και συνεχίζει να προσθέτει νέες λειτουργίες κάθε λίγες εβδομάδες.

5/5 - (1 vote)

Τον Ιανουάριο του 2018, το Instagram πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που απαιτεί από τους χρήστες να επαληθεύουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους προκειμένου να συνδεθούν ξανά στο λογαριασμό τους, εάν προβούν σε ορισμένες πιο επικίνδυνες ενέργειες, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής τους ή η διαγραφή του λογαριασμού τους.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης νέες ευκαιρίες για τους χάκερ και τους spammers. Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί, πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αμέσως.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα instagram

Ασυνήθιστη δραστηριότητα instagram

Ένας παραβιασμένος λογαριασμός είναι όταν κάποιος άλλος εκτός από εσάς χρησιμοποιεί ενεργά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να δημοσιεύει πράγματα στη σελίδα του προφίλ σας.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάποιος μάθει τον κωδικό πρόσβασής σας ή δει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας σε άλλο μέρος στο διαδίκτυο – όπως σε ένα φόρουμ ή σε τμήμα σχολίων άλλου ιστότοπου – και προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Instagram με αυτά τα στοιχεία.

Πως ξέρετε αν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί

Αν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και δείτε ότι κάποιος έχει δημοσιεύσει κάτι στο προφίλ σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε υποστεί παραβίαση. Εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, ο χάκερ έχει πιθανότατα αλλάξει το όνομα χρήστη, την εικόνα προφίλ σας και το βιογραφικό σας.

Ο χάκερ μπορεί επίσης να έχει αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας που αναγράφονται στο λογαριασμό σας, ώστε να μπορεί να λαμβάνει εύκολα τα σχόλια και τα άμεσα μηνύματα παρακολούθησης.

Αν δεν είστε σίγουροι αν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, μπορείτε να ελέγξετε το αρχείο καταγραφής πρόσφατων δραστηριοτήτων στο λογαριασμό σας στο Instagram. Εάν δείτε αναρτήσεις που δεν κάνατε εσείς, ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα.

Μπορεί επίσης να δείτε ότι κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί.

Το Instagram μου έχει παραβιαστεί τι να κάνω

Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πως καταλαβαίνω ότι μου χακαραν το instagram

Μπορείτε να το κάνετε αυτό συνδεόμενοι στο λογαριασμό σας στο Instagram και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αποσύνδεση από την καρτέλα ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

Μου χακαραν το ινσταγκραμ τι να κάνω

Εισάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας και επιλέξτε ξανά Είσοδος. Το Instagram σας έχει πλέον αποσυνδέσει από το λογαριασμό σας και σας έχει συνδέσει ξανά με νέο κωδικό πρόσβασης.

κωδικό πρόσβασης

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας είναι το πρώτο βήμα για να ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας, αλλά πρέπει επίσης να αναφέρετε την παραβίαση στο Instagram αμέσως.

Εάν έχετε υποστεί παραβίαση, ενδέχεται να υπάρχουν spammers που δημοσιεύουν στον λογαριασμό σας αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να αναφέρετε την παραβίαση στο Instagram κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τη σημαία που βρίσκεται πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Instagram.

Μου έκλεψαν το instagram

Επιλέξτε την επιλογή που λέει κάτι παρόμοιο με το “This account has been hacked” (Αυτός ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί) και ακολουθήστε τις οδηγίες για να αναφέρετε την παραβίαση.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και ενεργοποιήστε ξανά τον λογαριασμό σας

Το Instagram πιθανότατα θα επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε ξανά. Εάν έχετε υποστεί παραβίαση, υπάρχει πιθανότητα ο χάκερ να έχει συνδεθεί ξανά και να έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μου παραβιασαν το instagram

Για να αποφύγετε να σας αποκλείσει ο χάκερ από το λογαριασμό σας, συνδεθείτε, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, αποσυνδεθείτε ξανά.

Μου χακαραν το ινσταγκραμ τι να κάνω

Έτσι θα επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και θα αποφύγετε να σας κλειδώσει ο χάκερ από το λογαριασμό σας. Εάν ο χάκερ έχει αλλάξει το όνομα χρήστη, την εικόνα προφίλ ή το βιογραφικό σας, θα πρέπει να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις πίσω στις αρχικές τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά ως νέος χρήστης με νέο όνομα χρήστη. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας πίσω σε αυτό που ήταν πριν, και ο υπόλοιπος λογαριασμός σας θα παραμείνει ανέπαφος.

Αναφορά της παραβίασης

Το Instagram αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τις παραβιάσεις λογαριασμών και πιθανότατα θα σας ζητήσει να στείλετε ένα αντίγραφο της κυβερνητικής σας ταυτότητας.

Στη συνέχεια, το Instagram θα επανεξετάσει τον λογαριασμό σας και ενδέχεται να αφαιρέσει προσωρινά τις αναρτήσεις που έγιναν από τον χάκερ, καθώς και να στείλει μια προειδοποίηση στον λογαριασμό του χάκερ.

Μου έκλεψαν το instagram

Το Instagram μπορεί να κλειδώσει τον λογαριασμό σας όσο θα διεξάγει την έρευνα, αλλά θα ξεκλειδώσει τον λογαριασμό σας μόλις ολοκληρώσει την έρευνά του.

Εάν έχετε πέσει θύμα παραβίασης, είναι σημαντικό να αναφέρετε την παραβίαση, ώστε το Instagram να εντοπίσει την πηγή της παραβίασης και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να συμβεί και σε άλλους.

Καθορίστε πώς παραβιάστηκε ο κωδικός πρόσβασής σας

– Χρησιμοποιήσατε έναν αδύναμο κωδικό πρόσβασης: Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το λογαριασμό σας είναι να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης έχει μήκος τουλάχιστον 15 χαρακτήρων και περιέχει μια ποικιλία κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Αποφύγετε τη χρήση των γενεθλίων σας, του ονόματος του σημαντικού σας άλλου προσώπου, του ονόματος του κατοικίδιου ζώου σας ή οποιασδήποτε άλλης εύκολης προς παραβίαση πληροφορίας που μπορεί κάποιος να βρει εύκολα στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήσατε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς: Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για το Instagram που χρησιμοποιείτε για το email σας ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πέσετε θύμα πειρατείας.

Χρησιμοποιήσατε έναν δημόσιο υπολογιστή: Εάν χρησιμοποιήσατε δημόσιο υπολογιστή για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Instagram, ενδέχεται να υπάρχουν εγκατεστημένα keyloggers στον υπολογιστή που θα μπορούσαν να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας.

Για να προστατεύσετε το λογαριασμό σας, θα πρέπει να αποσυνδέεστε από το λογαριασμό σας στο τέλος κάθε περιόδου περιήγησης.

Βήμα 1: Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας και ενεργοποιήστε ξανά τον λογαριασμό σας

Αφού αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, πρέπει να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας και να τον ενεργοποιήσετε εκ νέου. Το Instagram πιθανότατα θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας, συνδεόμενοι ξανά και ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Μόλις ενεργοποιηθεί εκ νέου ο λογαριασμός σας, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από αυτόν και να συνδεθείτε ξανά με τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.

Πρέπει επίσης να ελέγξετε το αρχείο πρόσφατων δραστηριοτήτων σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν νέες αναρτήσεις ή προσπάθειες σύνδεσης από άγνωστες πηγές.

Βήμα 2: Απομακρύνετε τους spammers που έχουν δημοσιεύσει στο λογαριασμό σας

Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν αναρτήσεις που έχουν γίνει στο λογαριασμό σας από spammers με έναν από τους δύο τρόπους. Μπορείτε είτε να αναφέρετε την ανάρτηση και να την αφαιρέσετε, είτε να διαγράψετε την ανάρτηση και να την αφαιρέσετε αμέσως.

Για να αναφέρετε μια δημοσίευση, κάντε κλικ στις τρεις τελείες επάνω δεξιά της δημοσίευσης και επιλέξτε Αναφορά > Αυτή η δημοσίευση. Στο αναδυόμενο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε την επιλογή που λέει κάτι παρόμοιο με το “Αυτή η δημοσίευση είναι καταχρηστική ή ανεπιθύμητη”.

Το Instagram θα επανεξετάσει την ανάρτηση και είτε θα την αφαιρέσει είτε θα εκδώσει προειδοποίηση στον λογαριασμό που την δημοσίευσε.

Για να διαγράψετε μια δημοσίευση, κάντε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά της δημοσίευσης και επιλέξτε Αναφορά > Αυτή η δημοσίευση. Στο αναδυόμενο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε την επιλογή Delete This Post (Διαγραφή αυτής της δημοσίευσης).

Συμπέρασμα για την παραβίαση του instagram

Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί, πρέπει να αναλάβετε δράση αμέσως. Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας και η επανασύνδεση στο λογαριασμό σας είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκτηση του ελέγχου του λογαριασμού σας.

Μόλις αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, πρέπει επίσης να αναφέρετε την παραβίαση στο Instagram, ώστε να μπορέσει να εντοπίσει την πηγή της παραβίασης και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να συμβεί και σε άλλους.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν αναρτήσεις που έγιναν στο λογαριασμό σας από spammers με έναν από τους δύο τρόπους.

Μπορείτε είτε να αναφέρετε την ανάρτηση και να την αφαιρέσετε, είτε να διαγράψετε την ανάρτηση και να την αφαιρέσετε αμέσως.