εκτυπωση βεβαιωση αφμ online

Πώς να Κάνετε Εκτυπωση βεβαιωση ΑΦΜ online: Ολοκληρωμένος Οδηγός

5/5 - (5 votes)

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πώς να κάνετε Εκτυπωση βεβαιωση ΑΦΜ online, καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει ζωτικό μέρος των φορολογικών σας υποχρεώσεων. Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, η διαδικασία αυτή έχει γίνει πιο εύκολη και βολική από ποτέ.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βήματα για να εκτυπώσετε τη βεβαίωση ΑΦΜ σας online, με συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές. Πριν όμως ξεκινήσουμε ας αναφέρουμε λίγα λόγια για το ΑΦΜ.

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), γνωστός επίσης ως ΑΦΜ από τα αρχικά των λέξεων “Αριθμός Φορολογικού Μητρώου,” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ειδικά για τους νέους που κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ο ΑΦΜ αποτελεί μια απαραίτητη αναγκαιότητα.

Τι είναι το ΑΦΜ και πώς εκδίδεται

Ο ΑΦΜ είναι ένας μοναδικός αριθμός με 9 ψηφία που αποδίδεται από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), γνωστή επίσης ως εφορία.

Η αρχική έκδοση του ΑΦΜ παρέχεται στον δικαιούχο βάσει της μόνιμης κατοικίας του. Αυτός ο αριθμός αποτελεί μια μοναδική ταυτότητα για φορολογικούς σκοπούς και είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων.

Ο ΑΦΜ ως Κλειδί για Φορολογική Συμμόρφωση

Ο ΑΦΜ δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τον κόσμο της φορολογικής συμμόρφωσης. Με τον ΑΦΜ, η εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων γίνεται εύκολη και αποτελεσματική.

Αποτελεί έναν αναγνωρίσιμο τρόπο για το κράτος να παρακολουθεί τις φορολογικές υποθέσεις των πολιτών και να διασφαλίζει τη συμμόρφωσή τους προς τους νόμους.

Προνοώντας για το Μέλλον

Η καταχώριση και αποθήκευση του ΑΦΜ αποτελεί σημαντικό βήμα για το μέλλον. Είναι προνοητικό να διατηρείτε τον αριθμό αυτόν σε ασφαλές μέρος, όπως σε ηλεκτρονική συσκευή ή εφαρμογή σημειώσεων, για να εξασφαλίσετε ότι θα είναι προσβάσιμος όταν τον χρειαστείτε.

Είναι πάντα καλό να έχετε τη δυνατότητα να αποδείξετε τη φορολογική σας ταυτότητα με έναν αξιόπιστο τρόπο.

Κατανόηση των Φορολογικών Υποχρεώσεων

Ο ΑΦΜ δεν είναι απλώς ένα αριθμητικό στοιχείο. Αντιπροσωπεύει την υποχρέωση και την ευθύνη να εκπληρώνουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος. Η κατανόηση του ρόλου του ΑΦΜ είναι βασική για να διατηρούμε τη φορολογική μας εντιμότητα και να αποτελούμε υπόδειγμα πολίτη.

Βεβαιωση αφμ gov

Όταν προσπαθούμε να αναζητήσουμε ένα συγκεκριμένο έγγραφο μέσω της πλατφόρμας Gov.gr, αντιμετωπίζουμε μια απογοητευτική πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται να παραμένει μη διαθέσιμο στον ηλεκτρονικό χώρο. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε κανείς να αντιμετωπίσει.

Ο Ρόλος της Αρμόδιας ΔΟΥ (Εφορίας): Η Επανέκδοση του Εγγράφου για εμάς

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), γνωστή και ως εφορία, αναλαμβάνει τον σημαντικό ρόλο της. Είναι μόνο αυτή που έχει τη δυνατότητα να προβεί στην επανέκδοση του εν λόγω εγγράφου για εμάς. Το γεγονός αυτό ανακουφίζει την ανησυχία μας για την αδυναμία μας να αποκτήσουμε πρόσβαση στο επιθυμητό έγγραφο.

Καταληκτικά: Εναλλακτικές Πηγές και Ευκαιρίες

Παρόλο που η δυνατότητα ανεύρεσης του εγγράφου μέσω της πλατφόρμας Gov.gr αποδεικνύεται ανέφικτη, δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα. Η αρμόδια ΔΟΥ μας παρέχει τη λύση που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε το επιθυμητό έγγραφο.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στην Πλατφόρμα Gov.gr

Βεβαίωση φορολογικού μητρώου – Gov αφμ

Βεβαίωση φορολογικού μητρώου

 

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκτύπωσης της βεβαίωσης ΑΦΜ σας online, πρέπει να συνδεθείτε στην επίσημη Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Gov.gr. Επιλέξτε το κουμπί είσοδος στην υπηρεσία και στην συνέχεια βάζετε τα στοιχεία του taxisnet (username-κωδικό).

Βήμα 2: Συνδεθείτε στην Πλατφόρμα Ααδε εκτυπωση αφμ 

Μόλις πατήσετε στο κουμπί και έχετε κάνει σύνδεση με τους κωδικούς του taxisnet, στην ουσία συνδέεστε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής Υπηρεσίας ΑΑΔΕ, myΑΑΔΕ. Εκεί θα εμφανιστεί η σελίδα “Καλώς ήλθατε στο Μητρώο & Επικοινωνία”.

Λίγο πιο κάτω θα δείτε 10 κουμπιά, ονομαστικά Στοιχεία Φυσικού Προσώπου, Στοιχεία επικοινωνίας, Στοιχεία Επιχείρησης, Δήλωση Λογαριασμού IBAN, Αλλαγές Στοιχείων Μητρώου, Εξουσιοδοτήσεις, Τα Μηνύματα μου, Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας, Αλλαγή Κωδικούς Taxisnet και Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ.

Θα προσέξετε πάνω δεξιά εάν εμφανίζεται το Ονοματεπώνυμο σας και επιλέξετε το πρώτο κουμπί Στοιχεία Φυσικού Προσώπου.

Στοιχεία Φυσικού Προσώπου

Βήμα 3: Εκτυπωση βεβαιωση αφμ online – Στοιχεία Φυσικού Προσώπου

Σε αυτό το στάδιο θα σας εμφανιστεί μια σελίδα με όλα σας τα Στοιχεία Φυσικού Προσώπου. Με προσοχή κοιτάζουμε όλα τα στοιχεία που έχουνε εμφανιστεί πριν πατήσουμε το κουμπί Έκδοση.

Εάν είμαστε σίγουροι ότι είναι τα στοιχεία μας πατάμε πάνω δεξιά το κουμπί Έκδοση.

Βεβαιωση αφμ εκτυπωση

Βεβαιωση αφμ εκτυπωση

Βήμα 4: Τελικό βήμα – Ολοκληρώστε την Εκτύπωση

Βεβαιωση αποδοσης αφμ για τραπεζα και όχι μόνο

Σε αυτό το σημείο να σας συγχαρώ έχετε φτάσει στο τελικό στάδιο. Θα Πρέπει να προσέξουμε δύο πράγματα και τελειώσαμε. Εάν έχετε εκτυπωτή, επιλέγετε πάνω δεξιά το κουμπί που είναι για εκτύπωση.

Ααδε εκτυπωση αφμ

Θα πρέπει να έχετε κάποιον εκτυπωτή για να μπορέσετε να το έχετε σε έντυπη μορφή. Εμείς στην προκυμμένη περίπτωση έχουμε τον εκτυπωτή EPSON L3060 και πατάμε το κουμπί εκτύπωση.

βεβαιωση αποδοσης αφμ για τραπεζα

Αποθήκευση ως PDF

Τώρα υπάρχει η περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι σας, και θέλετε να το βάλετε σε ένα φλασάκι ή να στείλετε αυτό το έγγραφο μέσω email. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολή απλά αλλάζουμε μια ρύθμιση.

Όπως πιο πάνω θα πατήσετε το κουμπί του εκτυπωτή, και θα αλλάξετε στο σημείο του Προορισμού να λέει “Αποθήκευση ως PDF” όπως εμφανίζεται στην εικόνα παρακάτω και πατήστε Αποθήκευση. Αυτό ήταν.

Αποθήκευση ως PDF

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *