dropbox

Τι είναι το dropbox app; Ο απόλυτος οδηγός & Όλα όσα πρέπει να ξέρετε από την εγγραφή, τη λήψη και τη χρήση ‍

5/5 - (1 vote)

Ξεχνάτε συνεχώς να μεταφέρετε αυτό το αρχείο από τον φορητό σας υπολογιστή στον υπολογιστή σας και αντίστροφα; Δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το πρόβλημα και έχει μια απλή εξήγηση.

5/5 - (1 vote)

Το διαδίκτυο είναι ένας κόσμος πληροφοριών, όπου τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σχεδόν οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, όταν ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram ή στο Facebook, αυτές αποθηκεύονται στους διακομιστές τους.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε πρόσβαση μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά και πρέπει να τα μεταφέρετε γρήγορα από τη μία συσκευή στην άλλη, το Dropbox θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για εσάς. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την ανάρτησή μας:

Τι είναι το Dropbox;

Μια υπηρεσία αποθήκευσης στο νέφος που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να συγχρονίζουν και να μοιράζονται τα αρχεία τους σε διάφορες συσκευές καθώς και με συναδέλφους με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο συνεργασίας αρχείων, καθώς επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να εργάζονται ταυτόχρονα στο ίδιο αρχείο. Το Dropbox είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή.

Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να συγχρονίζουν και να μοιράζονται αρχεία εύκολα. Παρέχει επίσης επιλογές για τη δημιουργία ομαδικών φακέλων και την κοινή χρήση εγγράφων με συναδέλφους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Το Dropbox είναι μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία στο διαδίκτυο και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή.

Προσφέρει τεράστια ποσότητα δωρεάν χώρου, αλλά συνοδεύεται από ορισμένους περιορισμούς.

dropbox desktop

Πλεονεκτήματα του Dropbox

  1. Το Dropbox είναι μια εξαιρετική υπηρεσία αποθήκευσης στο νέφος. Προσφέρει πολύ ελεύθερο χώρο και σας επιτρέπει να συγχρονίζετε εύκολα αρχεία μεταξύ πολλών υπολογιστών και συσκευών. Αν ψάχνετε για μια καλή υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο, υπάρχουν πολλές καλές επιλογές εκεί έξω. Για παράδειγμα, το Google Drive και το OneDrive προσφέρουν και τα δύο πολύ δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.
  2. Το Dropbox είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που πρέπει να μοιράζονται αρχεία με συναδέλφους ή συνεργάτες. Μπορείτε να τους προσκαλέσετε να βλέπουν και να επεξεργάζονται αρχεία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να μοιράζονται αρχεία. Το Dropbox προσφέρει επίσης πολλές πρόσθετες λειτουργίες που είναι μοναδικές στην υπηρεσία. Είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση.
  3. Το Dropbox είναι cross-platform. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Dropbox desktop και να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε πολλούς υπολογιστές.
  4. Το Dropbox είναι ασφαλές. Κρυπτογραφεί τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια τα μεταφορτώνει στο cloud, ώστε μόνο εσείς να μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό φάκελο για την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών.
  5. Το Dropbox είναι εύκολο στη χρήση. Η υπηρεσία είναι πολύ διαισθητική και εύκολη στη ρύθμιση. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα τη χρήση του Dropbox σε οποιαδήποτε συσκευή.

Dropbox πως λειτουργεί;

Το λογισμικό Dropbox δημιουργεί έναν φάκελο στον υπολογιστή σας όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο από οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο.

  • Αφού εγκαταστήσετε το λογισμικό Dropbox, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να του δώσετε την άδεια πρόσβασης στον φάκελο του υπολογιστή σας. Από εκεί και πέρα, ό,τι τοποθετείτε σε αυτόν το φάκελο θα μεταφορτώνεται στους διακομιστές του Dropbox.
  • Όταν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αρχείο που έχετε αποθηκεύσει στο Dropbox, απλώς κάνετε κλικ στο εικονίδιο του αρχείου, σαν να επρόκειτο για ένα κανονικό αρχείο στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, το αρχείο θα μεταφορτωθεί και θα ανοίξει στην εφαρμογή της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δημόσιους συνδέσμους σε αρχεία, οι οποίοι επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τα δει.
  • Αν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα αρχείο, απλώς κάνετε κλικ στο εικονίδιο και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι που εμφανίζεται στα δεξιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο με τις αλλαγές.

Dropbox δωρεάν vs επί πληρωμή

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ της δωρεάν και της επί πληρωμή έκδοσης του Dropbox. Ωστόσο, η μόνη πραγματική διαφορά είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Η δωρεάν έκδοση του Dropbox προσφέρει στους χρήστες 2 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να μην είναι αρκετός για ορισμένους χρήστες. Το Dropbox για ομάδες διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες για εταιρείες που χρειάζονται περισσότερο χώρο.

  • Η Dropbox free, δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία με άλλα άτομα, να δημιουργείτε ιδιωτικούς φακέλους και να διαχειρίζεστε το λογαριασμό σας από οποιαδήποτε συσκευή. Διαθέτει επίσης κάποιες ενσωματωμένες διασφαλίσεις κατά της πειρατείας και της απώλειας δεδομένων.
  • Αν θέλετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να αναβαθμίσετε στην επί πληρωμή έκδοση. Η τιμή της ξεκινάει από 9,99 δολάρια το μήνα για 100 GB. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι προσφέρει η δωρεάν έκδοση.
  • Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για μια ετήσια συνδρομή και να αποκτήσετε 2 TB χώρου με 99,99 δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει 100 GB επιπλέον χώρο προς χρήση για το πρώτο έτος.
  • Για ομάδες ξεκινά από 9,99 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα. Σας παρέχει δικαιώματα διαχείρισης, προηγμένες λειτουργίες συνεργασίας και περισσότερο χώρο (έως 16 TB).
  • Προσφέρει επίσης πακέτα φιλοξενίας για επιχειρήσεις.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ, Dropbox download

dropbox app vs google drive

Είναι αξιόπιστο το app;

Έχει τη φήμη ότι είναι μία από τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος. Η υπηρεσία έχει εγγύηση διαθεσιμότητας 99,99%, η οποία είναι καλύτερη από το βιομηχανικό πρότυπο του 99,9%. Εάν η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για περισσότερο από μερικά λεπτά, οι χρήστες μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων.Το Dropbox διαθέτει επίσης μια online σελίδα κατάστασης όπου οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση της υπηρεσίας.

Εάν η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας, θα υπάρχει εξήγηση για τη διακοπή λειτουργίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους επαγγελματίες χρήστες που πρέπει να γνωρίζουν αν η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη ή όχι.

Το μόνο μειονέκτημα του Dropbox είναι ότι πρέπει να πληρώσετε για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, αν σας τελειώσει ο ελεύθερος χώρος. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με το χώρο τους μπορεί να χρειαστεί να αγοράσουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

5/5 - (1 vote)

Πώς να εγγραφείτε;

Εάν έχετε αποφασίσει ότι είναι η κατάλληλη υπηρεσία για εσάς, μπορείτε να εγγραφείτε στο Dropbox online. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκινήστε” και εγγραφείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πρόσκληση.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο στο email και συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για σκοπούς χρέωσης.

Εναλλακτικές λύσεις: επιλογές συγχρονισμού και αποθήκευσης

Το Google Drive είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Dropbox. Είναι πολύ παρόμοιο όσον αφορά τη λειτουργικότητα, αλλά προσφέρει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο cloud αντί για 2 GB. Αυτό μπορεί να αυξηθεί σε 18 GB με τη μεταφόρτωση των φωτογραφιών σας στο Google Photos. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή να διατηρείτε ένα αντίγραφο όλων των φωτογραφιών σας στο Google Drive. Υπάρχουν πολλές άλλες γνωστές υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος, όπως το OneDrive, το Amazon Cloud Drive και το iCloud.

Όλες αυτές προσφέρουν πολύ παρόμοιες λειτουργίες με το Dropbox, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αποθήκευσης των δεδομένων σας σε έναν διακομιστή που βρίσκεται φυσικά πιο κοντά σας. Εάν ζείτε σε απομακρυσμένη τοποθεσία και δεν έχετε μεγάλη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυτό μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πλεονέκτημα.

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε για αποθήκευση στο νέφος, υπάρχουν επίσης πολλές δωρεάν επιλογές.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε μια συσκευή NAS (network-attached storage) που είναι συνδεδεμένη στο οικιακό σας δίκτυο ή ακόμη και σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτό δεν θα είναι τόσο ασφαλές όσο μια επί πληρωμή υπηρεσία, αλλά θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για προσωπική χρήση.

Μειονεκτηματα dropbox app

Ένα από σημαντικότερα μειονεκτήματα των cloud υπηρεσιών είναι η δυνατότητα συγχρονισμού αρχείων που βρίσκονται αποκλειστικά εντός του φακέλου της cloud εφαρμογής.

Ωστόσο, με το Spotdox μπορούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του Dropbox και να έχουμε πρόσβαση σε ολόκληρο τον δίσκο μας online.

Συμπέρασμα

Με τον πλούτο των πληροφοριών στο διαδίκτυο, είναι εύκολο να ξεχάσετε να μεταφέρετε ένα αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη. Σε αυτό το σημείο έρχεται να βοηθήσει το Dropbox.

Πρόκειται για μια υπηρεσία αποθήκευσης στο νέφος που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να συγχρονίζετε αρχεία από πολλούς υπολογιστές καθώς και από συσκευές όπως smartphones και tablets.

Αν αναζητάτε έναν ασφαλή και σίγουρο τρόπο για να αποθηκεύετε τα αρχεία σας στο διαδίκτυο, το Dropbox είναι μια εξαιρετική επιλογή. Διαθέτει έναν τόνο χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων.

Είτε χρειάζεται να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, τα βίντεο ή άλλους τύπους αρχείων σας, το Dropbox είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *