Iphone δειχνει οτι φορτιζει αλλα δεν φορτιζει

Προβλήματα φόρτισης iPhone 11: Αιτίες και Λύσεις

5/5 - (1 vote)

Το iPhone 11 είναι ένα αξιόπιστο και δημοφιλές smartphone της Apple που προσφέρει πολλές εξελιγμένες δυνατότητες.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με τη φόρτιση της συσκευής τους.

5/5 - (1 vote)

Προβλήματα φόρτισης iPhone, Γιατι δεν φορτιζει το iphone 11

Το iPhone σας δεν φορτίζει, με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί, παρακολουθώντας με αγωνία το ποσοστό της μπαταρίας να πέφτει, ενώ προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε μια λύση. Αλλά μη φοβάστε, γιατί σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, θα αποκαλύψουμε τους κοινούς ενόχους πίσω από τα προβλήματα φόρτισης του iPhone σας και θα σας δώσουμε εύκολες λύσεις για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή σας.

Προβλήματα φόρτισης iPhone, Γιατι δεν φορτιζει το iphone 11

Από ελαττωματικά καλώδια και προσαρμογείς μέχρι δυσλειτουργίες λογισμικού και προβλήματα υλικού, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα σε κάθε πιθανό πρόβλημα. Είτε αντιμετωπίζετε μια άδεια μπαταρία, είτε αργή φόρτιση, είτε διακοπτόμενη φόρτιση, σας καλύπτουμε. Ας δούμε λοιπόν και ας πάρουμε τον έλεγχο του διλήμματος φόρτισης του iPhone σας, ώστε να παραμείνετε συνδεδεμένοι και να μη χάσετε ξανά ούτε μια στιγμή. Ετοιμαστείτε να ενεργοποιηθείτε!

Δεν φορτίζει το iphone

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα φόρτισης που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος κάτοχος iPhone 11 και θα παρέχουμε λύσεις για αυτά τα προβλήματα.

Iphone δειχνει οτι φορτιζει αλλα δεν φορτιζει

Iphone δειχνει οτι φορτιζει αλλα δεν φορτιζει

Για να αποφύγετε προβλήματα φόρτισης με το iPhone 11, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις σωστές πρακτικές φόρτισης.

Χρησιμοποιήστε πάντα πιστοποιημένα αξεσουάρ της Apple και αποφύγετε τα αντιγραφής φορτιστές και καλώδια που μπορεί να μην παρέχουν την απαιτούμενη ισχύ και προστασία.

Πρόβλημα με τον φορτιστή ή το καλώδιο

Ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη φόρτιση του iPhone 11 είναι ο φορτιστής. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο φόρτισης δεν έχει υποστεί φθορές ή φλογώσεις. Αν παρατηρείτε οποιαδήποτε ζημιά, είναι πιθανό να χρειάζεται να αντικαταστήσετε το καλώδιο.

Αφαιρέστε τυχόν υγρασία από τη θύρα φόρτισης, Καθαρισμός της θύρας φόρτισης

Αν το iPhone ήρθε σε επαφή με υγρά, είναι δυνατόν να έχει εισχωρήσει υγρασία στη θύρα φόρτισης. Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρέστε την υγρασία προσεκτικά πριν προσπαθήσετε να φορτίσετε ξανά τη συσκευή.

Ελέγξτε τη χωρητικότητα της μπαταρίας

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας και επιλέξτε την ενότητα “Μπαταρία”. Εκεί μπορείτε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας και να δείτε αν χρειάζεται αντικατάσταση.

Απενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση μπαταρίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία βελτιστοποίησης μπαταρίας μπορεί να περιορίζει τη φόρτιση της συσκευής. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και απενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία αν είναι ενεργοποιημένη.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του iPhone

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του iPhone

Υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη φόρτιση της συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας βρίσκεται σε κατάλληλη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Επίλυση προβλημάτων λογισμικού

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να εμποδίζει τη φόρτιση του iPhone είναι τυχόν δυσλειτουργίες στο λογισμικό της συσκευής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αυτό μπορεί να επιλύσει προβλήματα που προέρχονται από λανθασμένες ρυθμίσεις ή προγράμματα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του iPhone σας, πατήστε στο “Γενικά”, κατόπιν “Επαναφορά” και επιλέξτε την επιλογή “Επαναφορά ρυθμίσεων”.

Προσοχή, αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλες τις προσωπικές ρυθμίσεις σας, αλλά δεν θα διαγράψει τα δεδομένα σας.

Αυτές είναι μερικές από τις πιθανές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης με το iPhone 11 σας. Ωστόσο, αν τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, καλό θα είναι να το δει κάποιος τεχνικός.

Σωστη φορτιση iphone

Όσον αφορά τη σωστή φόρτιση ενός iPhone, υπάρχουν μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιστοποιήσετε την υγεία της μπαταρίας:

1. Φορτίστε το iPhone σας μεταξύ 30% και 80%: Συνιστάται να αποφεύγετε τη συνεχή φόρτιση του iPhone σας στο 100%, καθώς μπορεί να συμβάλει σε μακροχρόνια βλάβη της μπαταρίας.

Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να διατηρείτε το επίπεδο της μπαταρίας σας μεταξύ 30% και 80% για βέλτιστη υγεία της μπαταρίας.

2. Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της φόρτισης: Η φόρτιση του iPhone σας σε πολύ ζεστό ή κρύο περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας.

Συνιστάται να αποφεύγετε τη φόρτιση της συσκευής σας σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου (95 βαθμών Φαρενάιτ) ή κάτω από το μηδέν.

3. Μην ανησυχείτε για τη μέτρηση της θερμοκρασίας κατά τη φόρτιση: Ενώ είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες κατά τη φόρτιση, δεν χρειάζεται να μετράτε ενεργά τη θερμοκρασία του iPhone σας.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι το φορτίζετε σε περιβάλλον μέτριας θερμοκρασίας.

4. Χρησιμοποιήστε τον φορτιστή που παρέχεται από την Apple ή πιστοποιημένα αξεσουάρ: Για να διασφαλίσετε την ασφαλή και σωστή φόρτιση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τον φορτιστή και το καλώδιο που συνοδεύει το iPhone σας ή πιστοποιημένα αξεσουάρ από αξιόπιστες μάρκες.

Η χρήση φορτιστών ή καλωδίων τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη device your.

5. Ενεργοποιήστε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας (iOS 13 και νεότερες εκδόσεις): Εάν το iPhone σας λειτουργεί με iOS 13 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας”.

Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης της μπαταρίας, μαθαίνοντας τα καθημερινά πρότυπα φόρτισης και καθυστερώντας έξυπνα τη φόρτιση στο 100% μέχρι να χρειαστείτε τη συσκευή σας. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη λειτουργία στις ρυθμίσεις μπαταρίας του iPhone σας.

Πως να φορτισω το iphone χωρις φορτιστη

Πως να φορτισω το iphone χωρις φορτιστη

Για να φορτίσετε το iPhone σας χωρίς φορτιστή, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω επιλογές:

1. Ασύρματη φόρτιση: Εάν ο κινητός σας τηλέφωνο υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο φορτιστή Qi. Απλώς τοποθετήστε το iPhone σας πάνω στον φορτιστή Qi και θα ξεκινήσει η φόρτιση. Βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής Qi είναι συμβατός με το iPhone your.

2. Υπολογιστής: Μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας με το καλώδιο Lightning που συνοδεύει τη συσκευή. Ο υπολογιστής θα τροφοδοτήσει το iPhone και θα το φορτίσει μέσω της θύρας USB. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος και η σύνδεση είναι σταθερή.

3. Φορτιστής αυτοκινήτου: Εάν διαθέτετε έναν φορτιστή αυτοκινήτου για το iPhone, μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή σας ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο. Συνδέστε το iPhone σας με τον φορτιστή αυτοκινήτου μέσω του καλωδίου Lightning και ξεκινήστε τον κινητήρα του αυτοκινήτου για να ξεκινήσει η φόρτιση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση επίσημων αξεσουάρ της Apple ή πιστοποιημένων αξεσουάρ από αξιόπιστες μάρκες είναι προτιμότερη για την ασφάλεια και την απόδοση της μπαταρίας σας.

Frequent questions

Γιατί δεν φορτίζει το iPhone μου;

Α: Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το iPhone σας μπορεί να μην φορτίζει, όπως ένα ελαττωματικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέας, μια βρώμικη θύρα φόρτισης ή ένα πρόβλημα λογισμικού. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα, να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης με οδοντόβουρτσα ή πεπιεσμένο αέρα ή να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone.

Γιατί το iPhone μου φορτίζει πολύ αργά;

Α: Αν το iPhone σας φορτίζει πολύ αργά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια πηγή φόρτισης χαμηλής ισχύος, όπως μια θύρα USB σε έναν υπολογιστή, ή σε μια εφαρμογή στο παρασκήνιο που χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πηγή φόρτισης υψηλής ισχύος, όπως έναν προσαρμογέα τοίχου, και κλείστε τυχόν περιττές εφαρμογές ή λειτουργίες.

Γιατί το iPhone μου λέει "δεν φορτίζει" όταν το συνδέω στην πρίζα;

Αν το iPhone σας λέει "δεν φορτίζει" όταν το συνδέετε, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο ή προσαρμογέα φόρτισης, σε βρώμικη θύρα φόρτισης ή σε πρόβλημα λογισμικού. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα, να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης με οδοντόβουρτσα ή πεπιεσμένο αέρα ή να επανεκκινήσετε το iPhone.

Γιατί το iPhone μου αποσυνδέεται συνεχώς από τον φορτιστή;

Εάν το iPhone σας αποσυνδέεται συνεχώς από το φορτιστή, αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαλαρό ή κατεστραμμένο καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα, σε βρώμικη θύρα φόρτισης ή σε πρόβλημα λογισμικού. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα, να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης με οδοντόβουρτσα ή πεπιεσμένο αέρα ή να επανεκκινήσετε το iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *