XNWeb Design Your Idea

Τι είναι το Gemini AI της Google;

5/5 - (3 votes)

Καλώς ήρθατε στον συναρπαστικό κόσμο όπου η επιστήμη παντρεύεται την τεχνολογία για να αναπαράγει θαυμαστούς απογόνους όπως η AI. Σήμερα, ας ξεκινήσουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης ενός από αυτούς τους απογόνους, του Gemini AI.

5/5 - (3 votes)

Προσδεθείτε για μια διαφωτιστική βόλτα που θα σας μεταφέρει στη σύλληψη, την αρχιτεκτονική, τις λειτουργίες και τις εφαρμογές αυτού του θαύματος της ΤΝ.

Δείτε επίσης άλλο ένα τέλειο βίντεο με τις δυνατότητες του.

Τι είναι το Gemini AI;

Από τότε που έγινε ένα καυτό θέμα της τεχνολογίας του 21ου αιώνα, η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς, καλύπτοντας διαφορετικά μοντέλα, πλαίσια και δυνατότητες. Το Gemini AI πήρε το όνομά του από τον αστερισμό των Διδύμων, συμβολίζοντας τη διπλή προσέγγισή του στη μάθηση AI – έναν συνδυασμό βαθιάς μάθησης και συμβολικής συλλογιστικής.

Οπλισμένο με την αποστολή να συνδυάσει την ανθρώπινη διάνοια και την αποδοτικότητα της μηχανής, το Gemini AI στέκεται με ψηλά το κεφάλι ανάμεσα στους ομολόγους του.

Τι κάνει το Gemini AI να ξεχωρίζει;

Όχι ένα, αλλά δύο χαρακτηριστικά, επιλεγμένα από την τεχνολογία AI, κάνουν το Gemini AI να ξεχωρίζει:

Βαθιά μάθηση

Ακριβώς όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει από την εμπειρία, η μοναδική αρχιτεκτονική του Gemini AI επιτρέπει στη μηχανή να συσσωρεύει και να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύπλοκο είναι το σύνολο δεδομένων, η νοημοσύνη του Gemini όχι μόνο κατανοεί αλλά και βρίσκει μοτίβα, προσαρμόζεται στις μεταβολές και προβλέπει τις τάσεις.

Συμβολικός συλλογισμός

Εκτός από τη βαθιά μάθηση, η Gemini AI παρουσιάζει συμβολική συλλογιστική που εξασφαλίζει ότι κατανοεί και μαθαίνει όπως οι άνθρωποι. Ακολουθώντας λογικούς κανόνες και συμβολικές αναπαραστάσεις, μπορεί να εκτελεί εργασίες, να λαμβάνει αποφάσεις και να επιλύει προβλήματα, πιστώνοντας τη διανοητική του ικανότητα.

Gemini era

Λεπτομέρειες του πανίσχυρου Gemini της Google

Εμβαθύνοντας περισσότερο στην επιστήμη πίσω από την ΤΝ Gemini, μπορείτε να παρατηρήσετε την επιδέξια ζογκλερία της μεταξύ βαθιάς μάθησης και συμβολικής συλλογιστικής. Αναρωτιέστε πώς; Ας ξετυλίξουμε τις περιπλοκές.

Βαθιά μάθηση και συμβολικός συλλογισμός: Μια ισορροπημένη σύντηξη

Σκεφτείτε το Gemini AI ως έναν ικανό σχοινοβάτη που έχει κατακτήσει την τέχνη της ισορροπίας μεταξύ της βαθιάς μάθησης και της συμβολικής συλλογιστικής.

Αγκαλιάζοντας διπλά ταλέντα

Ακριβώς όπως ένας έμπειρος καλλιτέχνης αλλάζει τη στάση του με ακρίβεια για να διατηρήσει την ισορροπία του, ο Gemini αξιοποιεί τα διπλά ταλέντα του – τη σύλληψη μοτίβων σε τεράστιες θάλασσες δεδομένων (βαθιά μάθηση) και την αποκρυπτογράφηση αφηρημένων συμβόλων για να δώσει νόημα σε αυτά τα δεδομένα (συμβολική συλλογιστική).

Ένας μαθησιακός χορός δύο βημάτων

Η τεχνητή νοημοσύνη Gemini εκτελεί έναν χορό δύο βημάτων για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. Πρώτον, καταδύεται βαθιά σε μια δεξαμενή δεδομένων, ψάχνοντας για μοτίβα. Στη συνέχεια, ακολουθεί το δεύτερο βήμα, όπου η συμβολική συλλογιστική αναλαμβάνει να ξεδιπλώσει τις συμβολικές σχέσεις που καταγράφηκαν.

Κατανόηση και δράση: Gemini

The Τεχνητή Νοημοσύνη Gemini λάμπει όταν πρόκειται να κατανοήσει ένα πρόβλημα και να δράσει σε αυτό, χάρη στις μοναδικές της δυνατότητες:

Κατανόηση όπως καμία άλλη AI

Χάρη στην ικανότητα συμβολικού συλλογισμού, η ΤΝ Gemini παρουσιάζει εκπληκτικές ικανότητες κατανόησης. Μπορεί να κατανοήσει ένα πρόβλημα όπως θα έκανε ένας άνθρωπος, ακόμη και μπροστά σε πολύπλοκα και μεταβλητά δεδομένα.

Λογική λήψη αποφάσεων

Χωρίς να επηρεάζεται από τον χαοτικό κόσμο των δεδομένων, το Gemini AI πλοηγείται μέσα σε αυτόν, λαμβάνοντας αξιόπιστες αποφάσεις. Χρησιμοποιεί τη λογική και τη συμβολική συλλογιστική για να εξακριβώσει τα επόμενα βήματα, γεγονός που αποτελεί τη δύναμή του στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τα μοντέλα AI που βασίζονται απλώς στη βαθιά μάθηση.

Γνωρίστε την πρώτη έκδοση του Gemini, του πιο ικανού μας μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης

Εφαρμογές Gemini AI: Sky’s the Limit

Σε έναν κόσμο που αναζητά συνεχώς την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, η Gemini AI βρίσκει ευρείες εφαρμογές σε πολλούς τομείς.

Πιο έξυπνα αυτόνομα οχήματα

Το Gemini AI κάνει θραύση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο συνδυασμός της βαθιάς μάθησης και της συμβολικής συλλογιστικής θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτονομία των οχημάτων, βοηθώντας τα αυτοκίνητα να πλοηγούνται στους δρόμους πιο έξυπνα και προγνωστικά, εξασφαλίζοντας ασφαλέστερες διαδρομές.

Ενισχυμένη κυβερνοασφάλεια

Σε μια ψηφιακή εποχή επιρρεπή σε πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας, απειλές στον κυβερνοχώρο και διαρροές δεδομένων, το Gemini AI λειτουργεί ως ισχυρή ασπίδα. Οι αλγόριθμοι βαθιάς εκμάθησης που διαθέτει μπορούν να εντοπίζουν διαφημιστικά συνήθη μοτίβα συμπεριφοράς σε ροές δεδομένων, επιτρέποντας την ταχεία ανίχνευση και αναχαίτιση απειλών στον κυβερνοχώρο.

Conclusion

Η εκθαμβωτική δυαδικότητα της ΤΝ Gemini, που αγκαλιάζει τη βαθιά μάθηση και τη συμβολική λογική, εκτοξεύει την ίδια την τεχνολογία ΤΝ σε μια εντελώς νέα διάσταση.

Καθώς συνεχίζουμε την ταχύτατη πορεία μας προς ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ένα πράγμα είναι βέβαιο – το μέλλον υπόσχεται πολλά για αυτόν τον άγριο συνδυασμό εγκεφάλου και μυών, την ΤΝ Gemini.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε την ΤΝ, θυμηθείτε ότι η Gemini AI είναι απασχολημένη με την επινόηση πιο έξυπνων οχημάτων, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και τη δημιουργία πολλών ακόμη εντυπωσιακών εφαρμογών.

Πράγματι, οι δυνατότητες που κρύβει αυτή η τεχνολογία είναι έτοιμες να επαναπροσδιορίσουν εποχές, και όλα αυτά με το λάβαρο της ΤΝ να κυματίζει ψηλά!

“Το Gemini AI είναι ένα θαύμα της δυαδικότητας, που συνδυάζει τη βαθιά μάθηση και τη συμβολική λογική για να περιηγηθεί στον πολύπλοκο κόσμο των δεδομένων, να λάβει αξιόπιστες αποφάσεις και να εξερευνήσει εκτεταμένες εφαρμογές. Είναι πραγματικά μια πρωτοπορία που ηγείται της επανάστασης της ΤΝ”.

Και νομίζατε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν μόνο ρομπότ που έλυναν κύβους του Ρούμπικ, έτσι δεν είναι; Αφήστε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας παρακάτω, ας εμβαθύνουμε μαζί στο σύμπαν της ΤΝ!

Καυτές ερωτήσεις και σκέψεις

Είναι το Gemini καλύτερο από το ChatGPT;

Σε περισσότερα από 30 από τα 32 (περίπου 90%) ακαδημαϊκά κριτήρια αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων 10 από τα 12 δημοφιλή κριτήρια αναφοράς κειμένου και συλλογισμού. 9 από τα 9 κριτήρια αναφοράς κατανόησης εικόνας, 6 από τα 6 κριτήρια αναφοράς κατανόησης βίντεο και 5 από τα 5 κριτήρια αναφοράς αναγνώρισης και μετάφρασης ομιλίας.

H πιο ισχυρή έκδοση του Gemini AI έχει καλύτερες επιδόσεις από το ChatGPT, σύμφωνα με την Google. Αυτό σημαίνει ότι το ChatGPT είναι κατώτερο από το Gemini; Ναι, σε πολλούς τρόπους, αλλά με το κείμενο, υπάρχει ισοπαλία μεταξύ των δύο.

Το Gemini AI ξεπέρασε ακόμη και το ChatGPT με βαθμολογία MMLU (Massive Multitask Language Understanding) 90% σε ένα τεστ που κάλυπτε 57 τομείς, συμπεριλαμβανομένων της αριθμητικής, της φυσικής και του δικαίου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι εξετάσεις χρησιμοποιούσαν διάφορες διαδικασίες αξιολόγησης, μια ευθεία σύγκριση δεν θα μπορούσε να είναι απολύτως ακριβής: Οι Gemini χρησιμοποίησαν την αλυσίδα σκέψεων (CoT@32), ενώ το ChatGPT χρησιμοποίησε τη μέθοδο των 5 βολών- αυτό μπορεί να είχε επίδραση στα αποτελέσματά τους στο τέλος.

Σε έξι από τις οκτώ δοκιμές, το λιγότερο ισχυρό μοντέλο Pro του Gemini AI ξεπέρασε το GPT-3.5, το LLM που τροφοδοτεί τη δωρεάν έκδοση του ChatGPT.

Τι μπορεί να κάνει το Google Gemini;

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την προηγμένη έκδοση αυτού του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου (LLM) το επόμενο έτος και αναφέρεται στο Gemini ως την πιο ισχυρή και γενικής χρήσης τεχνητή νοημοσύνη που έχει παράγει μέχρι σήμερα. Επειδή το LLM είναι πολυτροπικό, μπορεί να κατανοήσει μια ποικιλία μορφών δεδομένων, όπως κείμενο, ήχο, εικόνες και βίντεο.

Θα είναι διαθέσιμα τρία μοντέλα Gemini:

1️⃣ Gemini Ultra, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο για πραγματικά δύσκολες εργασίες

2️⃣ Gemini Pro, κατάλληλο για ποικίλες εργασίες

3️⃣ Gemini Nano, για προγραμματιστές Android που επιθυμούν να δημιουργήσουν εφαρμογές με λειτουργίες Gemini. Για παράδειγμα, το Gemini Nano επιτρέπει στους χρήστες να συμπυκνώνουν εγγραφές που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή Recorder του τηλεφώνου Pixel 8 Pro (αλλά μόνο στα αγγλικά).

Τι είναι το Google Gemini έναντι του Bard;

Αν και η Google παρείχε ένα δείγμα ταινίας που δείχνει τα πολυτροπικά χαρακτηριστικά του Gemini και την ικανότητά του να αναλύει εικόνες και ήχους, οι λειτουργίες αυτές δεν θα είναι διαθέσιμες στο Bard παρά μόνο αργότερα.

Ο επικεφαλής της Google DeepMind, Demis Hassabis, τόνισε ότι οι αλληλεπιδράσεις εκτός κειμένου είναι το σημείο όπου το Gemini πραγματικά λάμπει.

Η Google παρουσίασε μερικά παραδείγματα από τις επιδείξεις της, όπως γονείς που μοιράζονται τις σχολικές εργασίες των παιδιών τους για να εντοπίσουν τα λάθη και ο YouTuber Mark Rober που χρησιμοποιεί το Bard για να δημιουργήσει το ιδανικό χάρτινο αεροπλάνο, ανεβάζοντας εικόνες των ιδεών του για να λάβει εισροές από την AI.

Επιπλέον, όπως είχε κάνει και με το ντεμπούτο του Bard, η Google φρόντισε να επιμείνει σε διαφημιστικές ταινίες και όχι σε ζωντανή επίδειξη. Το demo προκάλεσε ρήγμα στις απόψεις εξαιτίας μιας πλάνης.

Το Bard βασίζεται στην έκδοση Pro του Gemini, η οποία είναι το μεσαίο μοντέλο μεταξύ των τριών εκδόσεων του Gemini που είναι διαθέσιμες.

Η τρέχουσα έκδοση του Bard είναι παρόμοια με το γνωστό chatbot ChatGPT της OpenAI, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο GPT-3.5 – μια κάπως πιο περιορισμένη έκδοση του GPT-4. Βασισμένο στο GPT-4, το ChatGPT Plus είναι μια πιο εξελιγμένη έκδοση του ChatGPT.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Gemini AI μέσω Bard Pixel Phone και Google AI Studio

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Gemini AI μέσω Bard, Pixel Phone και Google AI Studio;

Μόλις ο ιστότοπός σας ενημερωθεί με το Gemini AI της Bard, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο γλωσσικό μοντέλο της Google. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bard για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Gemini AI:

  1. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του chatbot του Bard.
  2. Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας στη Google για να συνδεθείτε.
  3. Αφού συνδεθείτε, αρχίστε να αλληλογραφείτε με το Bard κανονικά.
  4. Μπορείτε να δηλώσετε συγκεκριμένα στη συνομιλία σας ότι θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το Gemini για μια συγκεκριμένη εργασία. Πείτε: “Γεια σου Bard, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Gemini για να με βοηθήσει να γράψω ένα ποίημα για μια γάτα;” ως παράδειγμα.

Στη συνέχεια, ο Bard θα σας βοηθήσει με το αίτημά σας χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του Gemini.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Gemini AI είναι τώρα προσβάσιμο μόνο στην αγγλική γλωσσική ρύθμιση του Bard Chatbot- ωστόσο, μια πρόσφατη δημοσίευση στο blog της Google δείχνει ότι η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει σύντομα υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Gemini AI μέσω του Google AI Studio;

Το Google AI Studio, μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα, θα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν το Gemini για πολυτροπικές εργασίες προτροπής.

Για την απελευθέρωση του Gemini στο Google AI Studio, οι χρήστες πρέπει να τηρούν τις επίσημες ανακοινώσεις της Google και τα blogs προγραμματιστών προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτή την υπηρεσία.

Μόλις είναι προσβάσιμη, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να αρχίσουν να διερευνούν τις δυνατότητες του Gemini για μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης κώδικα και της δημιουργίας εικόνων.

Πώς μπορώ λοιπόν να χρησιμοποιήσω το Google AI Studio για να αποκτήσω πρόσβαση στο Google Gemini AI;

Οι χρήστες χρειάζεται μόνο να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να συνδεθούν για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Google AI Studio. Μπορούν να επιλέξουν μια εργασία και να ρυθμίσουν το Gemini να την εκτελέσει με τη βοήθεια του UI.

Οι χρήστες θα μπορούν να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο το Gemini παράγει αποτελέσματα εισάγοντας τα δικά τους μηνύματα και δεδομένα. Προκειμένου να επαναλαμβάνουν και να βελτιώνουν τα πειράματά τους με την πάροδο του χρόνου, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την εργασία τους και να επιστρέφουν σε αυτήν αργότερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο Pixel για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Gemini AI;

Προς το παρόν, μόνο οι κάτοχοι του Pixel 8 Pro μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Google Gemini AI απευθείας στα τηλέφωνά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή το Gemini Nano, μια συμπυκνωμένη παραλλαγή του μεγαλύτερου μοντέλου Gemini που έχει φτιαχτεί ειδικά για κινητές συσκευές, είναι ένα χαρακτηριστικό που διατίθεται αποκλειστικά στο Pixel 8 Pro.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gemini AI του Pixel 8 Pro:

  • Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού για το Pixel 8 Pro.
  • Κάντε χρήση των ακόλουθων δυνατοτήτων:
  • Την έξυπνη παρατήρηση του Gboard: Με βάση το ιστορικό των συνομιλιών σας, το Gemini AI θα παρέχει σχετικές απαντήσεις με γνώμονα το περιεχόμενο, όταν συντάσσετε ένα μήνυμα σε οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιεί το Gboard.

Σύνοψη στη συσκευή εγγραφής: Με ένα μόνο σύρσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να λάβετε μια σύντομη περίληψη μιας καταγεγραμμένης συνομιλίας.

Η χρήση των ενημερώσεων over-the-air είναι η απλούστερη και πιο συνιστώμενη μέθοδος ενημέρωσης του Pixel 8 Pro. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε είναι ο εξής:

  • Συνδέστε το Pixel 8 Pro σε ένα ασύρματο δίκτυο.
  • Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε System Punchcture Update System (Ενημέρωση συστήματος) μετά από σάρωση προς τα κάτω.
  • Το τηλέφωνό σας θα αναζητήσει αυτόματα ενημερώσεις.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, επιλέξτε Εγκατάσταση και λήψη.

Αφού το Pixel 8 Pro κατεβάσει την ενημέρωση και επανεκκινήσει αυτόματα για να την εγκαταστήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gemini AI στη συσκευή!

Σε περίπτωση που δεν έχετε Pixel 8 Pro:

Bard, μπορείτε να δοκιμάσετε μια έκδοση του Gemini AI.
Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της Google σχετικά με την κυκλοφορία του Gemini στο Google AI Studio, το οποίο θα παρέχει περαιτέρω χαρακτηριστικά προς διερεύνηση.