συντήρηση ιστοσελίδας

Website Maintenance - 5 Mistakes to Avoid

5/5 - (7 votes)

Άρθρο για την συντήρηση ιστοσελίδας

Είστε το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση ιστοσελίδας της εταιρείας σας; Αν ναι, δεν είστε μόνοι! Κάθε μέρα, μεγάλες και μικρές εταιρείες πρέπει να καταλάβουν τι να κάνουν με τους ιστότοπούς τους, ενημερώνοντάς τους και βελτιώνοντάς τους ανάλογα με τις ανάγκες.

5/5 - (7 votes)

Ευτυχώς, αυτό δεν χρειάζεται να είναι πολύ δύσκολο! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αφοσίωση και προσοχή στη λεπτομέρεια, με τα οποία μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτήν τη λίστα κοινών λαθών που πρέπει να αποφύγετε κατά τη συντήρηση του ιστότοπου.

Μείνετε μακριά από αυτές τις απλές παγίδες και η δουλειά σας θα είναι πολύ πιο εύκολη μακροπρόθεσμα!

Εάν δεν έχετε χρόνο και δεν ξέρετε τι να κάνετε στην εταιρεία μας για 2 χρόνια σας παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ τεχνική υποστήριξη.

συντήρηση ιστοσελιδεσ

1) Μην ενημερώνετε τα πρόσθετα στην ιστοσελίδα

Μια τυπική ιστοσελίδα WordPress χρησιμοποιεί μια ποικιλία διαφορετικών προσθηκών για διαφορετικούς σκοπούς. Με τόσα πολλά εγκατεστημένα, είναι εύκολο να τα ξεχάσετε όλα.

Ωστόσο, είναι επίσης εύκολο τα ζητήματα ασφαλείας με τις προσθήκες να περάσουν απαρατήρητα και χωρίς επιδιορθώσεις – κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση της ιστοσελίδα σας σε μια περίπτωση.

Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά ποιες προσθήκες έχετε εγκαταστήσει στον ιστότοπό σας και να τις ενημερώνετε αμέσως εάν δείτε ότι είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση. (Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας το εργαλείο ελέγχου υγείας του ιστότοπού μας.)

Εάν φιλοξενείτε τον δικό σας ιστότοπο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε μόνοι σας (όπως η ενημέρωση του WordPress -ημερομηνία) και άλλα πράγματα που μπορούν να αφεθούν σε κάποιον άλλο (όπως να βεβαιωθείτε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας εκτελούνται).

Αυτό δεν σημαίνει ότι αναθέτετε τα πάντα σε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά επιλύετε τι μπορεί να γίνει εσωτερικά και εξωτερικά.

συντήρηση ιστοσελιδας wordpress maintance

2) Παράλειψη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στις ιστοσελιδεσ

Χρειάζεστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπού σας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να παραλείπουμε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ρουτίνας.

Εάν είστε υπεύθυνος ενός πολυάσχολου ιστολογίου ή ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, βεβαιωθείτε ότι κάποιος —ή, ακόμα καλύτερα, μια διαδικασία— δημιουργεί καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του ιστοτόπου σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να έχετε ένα ξεχωριστό αντίγραφο ασφαλείας αποθηκευμένο εκτός τοποθεσίας για επιπλέον ασφάλεια.

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ως μέρος των πακέτων φιλοξενίας τους. αν ο δικός σας δεν το κάνει, ρωτήστε το! (Είναι δωρεάν.)

Αυτό μπορεί να γίνει με ένα εργαλείο όπως το BackupBuddy, το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα από ειδικούς του WordPress.

In company μας γίνεται 3 φορές το μήνα αντίγραφο ασφαλείας και από την πλατφόρμα WORDPRESS και χειροκίνητα.

συντήρηση ιστοσελιδας wordpress

3) Αγνοείτε την απόδοση της ιστοσελίδας

The απόδοση του ιστότοπού σας είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του. Τι κάνετε για να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί σε βέλτιστα επίπεδα; Παρακολουθείτε τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπού σας και άλλες μετρήσεις;

Αν όχι, ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τους παρακολουθήσετε. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να ενημερώνεστε για το τι λειτουργεί και τι χρειάζεται βελτίωση όσον αφορά τη συντήρηση του ιστότοπού σας.

Με το να είστε προληπτικοί με την απόδοση της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες θα έχουν μια ευχάριστη εμπειρία όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερες πωλήσεις για την επιχείρησή σας ή ακόμα περισσότερους συνδρομητές για το ιστολόγιό σας! Λοιπόν, τι περιμένετε;

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας σήμερα. Θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που θα πάρεις όλο το χρόνο.

ιστοσελίδα συντήρηση

4) Αγνοείτε τις ενημερώσεις CMS

Η ενημέρωση του CMS σας μοιάζει πολύ με το check-in στο αγαπημένο σας ιστολόγιο: δεν είναι διασκεδαστικό, αλλά θα πρέπει να το κάνετε γιατί χωρίς έγκαιρες ενημερώσεις, οι χάκερ μπορούν εύκολα να εισέλθουν στον ιστότοπό σας. Χωρίς να γνωρίζετε ότι απαιτείται ενημέρωση και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά, ο ιστότοπός σας θα είναι ευάλωτος για μήνες ή και χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Και, αν δεν ξέρετε πώς να εντοπίσετε ζητήματα ασφάλειας όταν προκύψουν, μπορεί να χάσετε όλο το περιεχόμενό σας σε μια νύχτα.

Εάν η ενημέρωση ακούγεται πολύ περίπλοκη, σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον που ξέρει τι κάνει—όπως εμείς!

κατασκευή ιστοσελίδα συντήρηση

5) Ξεχάστε τα προγράμματα περιήγησής σας

Εάν είστε χρήστης του Διαδικτύου το 2022, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ανοιχτά περισσότερα από ένα προγράμματα περιήγησης ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι ο τυπικός σας Firefox παλιάς σχολής, αλλά μπορεί επίσης να είναι Chrome ή Safari ή Edge—θα καταλάβετε πού πάμε με αυτό.

Εάν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα και πιθανή δυσαρέσκεια των πελατών κατά τη συντήρηση του ιστότοπου, βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας σε όλα τα προγράμματα περιήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι βεβαιωθείτε ότι ο κώδικάς σας είναι συμβατός με κάθε πρόγραμμα περιήγησης και ότι δεν χρησιμοποιείτε λειτουργίες που είναι διαθέσιμες μόνο σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης. Θυμηθείτε: Δεν μπορείτε ποτέ να υποθέσετε τίποτα για τους χρήστες σας.

Μπορεί να έχουν τη συνήθεια να αλλάζουν μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν εύκολα να βιώσουν χρόνο διακοπής λειτουργίας εάν κάτι δεν είναι συμβατό σε όλες τις πλατφόρμες.

Κατασκευή ιστοσελίδα στην Καλύτερη τιμή της αγοράς – κατασκευή ιστοσελίδων wordpress

Ask us για την δική σας ιστοσελίδα. Κατασκευή ιστοσελίδα με άμεση απόκριση βοήθειας, τεχνική υποστήριξη, ενδιαφέρον στον πελάτη. Κατανοούμε τα θέλω του πελάτη μας και γίνεται συνεργάτης μας. Σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδα στην επιχείρηση μας προσφέρουμε πολλές δωρεάν παροχές που άλλοι τις κοστολογούν.