Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδας

Webpage loading speed, How to improve it?

5/5 - (2 votes)

Ξεχάστε πόσο εντυπωσιακός φαίνεται η ιστοσελίδα σας ή σε πόσα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεστε. Εάν χρειάζεται για πάντα για να φορτώσει, οι επισκέπτες δεν πρόκειται να παραμείνουν.

Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των χρηστών του Ιστού θα εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα εάν χρειαστούν περισσότερα από 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, και το 40% θα φύγει μετά από μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Θέλετε πραγματικά να χάσετε τόσους πολλούς πιθανούς πελάτες ή πελάτες μόνο και μόνο επειδή η ιστοσελίδα σας καθυστερεί να φορτώσει;

Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας
Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας

Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας μετριέται σε δευτερόλεπτα. Όταν ένας επισκέπτης προσγειώνεται στην ιστοσελίδα σας, το εύρος της προσοχής του είναι περιορισμένο.

Θέλουν όλα όσα κλικ κάνουν να φορτωθούν αμέσως ή να είναι διαθέσιμα για να τα επισκεφτούν. Εάν η φόρτωση της ιστοσελίδας σας καθυστερεί πολύ ή αν οι επισκέπτες βρίσκουν την ιστοσελίδα σας σπασμένη και απογοητευτική, τότε χάνετε σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εστιάστε στη βελτιστοποίηση εικόνας και σε τεχνικές βελτιστοποίησης κώδικα που μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας και να δημιουργήσουν μια θετική πρώτη εντύπωση στους νέους χρήστες.

Ο μέσος χρήστης θα χάσει το ενδιαφέρον του μέσα σε 8-10 δευτερόλεπτα από την αναμονή για τη φόρτωση μιας σελίδας – έχετε μόνο λίγες πιθανότητες να κάνετε εντύπωση!

speed up your wordpress website
Μέτρησε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σoυ

Η σημασία της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας

Οι άνθρωποι έχουν ήδη συνηθίσει να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα για να φορτωθούν οι ιστότοποι στα smartphone και τα tablet τους.

Αυτό όμως που ίσως δεν αντιλαμβάνεστε είναι ότι οι χρόνοι φόρτωσης, Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδας μπορεί να είναι ακόμη πιο αργοί όταν οι χρήστες έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας
Ταχύτητα Ιστοσελίδας

Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδας, σύμφωνα με μια αναφορά, το 75% των καταναλωτών αναμένει ότι οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται ενώ χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή (π.χ. υπολογιστές γραφείου ή σημεία πρόσβασης Wi-Fi) θα φορτωθούν σε δύο δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Επιπλέον, το 47% των καταναλωτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν οποιονδήποτε ιστότοπο που χρειάζεται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για να φορτωθεί στον φορητό υπολογιστή του.

Ως χρήστης του Διαδικτύου ο ίδιος, έχετε επισκεφθεί ποτέ μια σελίδα που χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φορτώσει; Αν ναι, δεν είστε μόνοι: Ο μέσος άνθρωπος έχει τουλάχιστον 11 καρτέλες ανοιχτές στο πρόγραμμα περιήγησής του καθώς περιηγείται στο διαδίκτυο.

Tαχύτητα ιστοσελίδας xnweb
Tαχύτητα ιστοσελίδας xnweb.gr

10 τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης του ιστότοπού σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπών και την εμπειρία χρήστη.

Το Διαδίκτυο γίνεται γρηγορότερο κάθε μέρα και ο ανταγωνισμός στο διαδίκτυο είναι έντονος.

Οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν πρόκειται για την ταχύτητα του ιστότοπου. Αν και υπάρχουν δεκάδες πράγματα που επηρεάζουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας, ώστε οι χρήστες να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία στον ιστότοπό σας.

Μέτρησε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σoυ

Αν ψάχνετε τρόπους για να αυξήσετε τους χρόνους φόρτωσης ιστότοπου, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 10 υπέροχες συμβουλές:

1) Χρησιμοποιήστε γρήγορους διακομιστές, servers, hosting

Όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού για τον ιστότοπό σας, σκεφτείτε πόσο καλά χειρίζονται τις αυξήσεις της κυκλοφορίας και τα ζητήματα εύρους ζώνης.

Εάν οι διακομιστές τους κολλήσουν κάτω από μεγάλο φόρτο ή ο χρόνος απόκρισής τους δεν είναι αρκετά γρήγορος, οι χρήστες μπορεί να απογοητευτούν με τις σελίδες που φορτώνουν αργά ή μπορεί απλώς να φύγουν πριν καν δουν τι προσφέρεται.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα εάν διευθύνετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε ποσοστά μετατροπών. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο, ώστε όταν ο ιστότοπός σας γίνει δημοφιλής, να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω έλλειψης χώρου.

Δείτε το δικό μας πλάνο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

2) Βελτιστοποίηση εικόνων

Η χρήση εικόνων υψηλής ποιότητας είναι σημαντική, αλλά η χρήση μεγάλων εικόνων θα επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα του ιστότοπου.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιστοποιήσετε το μέγεθος της εικόνας είναι χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το TinyPNG, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα μεγέθη των αρχείων εικόνας χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση πάρα πολλών διαφορετικών τύπων αρχείων σε μία σελίδα, καθώς κάθε τύπος αρχείου έχει το δικό του σύνολο κανόνων για τη φόρτωση και την αποθήκευση πληροφοριών που σημαίνει περισσότερη δουλειά τόσο για τον διακομιστή σας όσο και για τον υπολογιστή του χρήστη.

Επίσης, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε CSS, ώστε να μην έχετε έναν τόνο μικρών εικόνων σε όλο τον ιστότοπό σας. Αυτό κάνει τις σελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα επειδή οι χρήστες πρέπει να φορτώσουν μόνο μία μεγαλύτερη εικόνα αντί για πολλές μικρότερες.

Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδας, Ο απόλυτος Οδηγός
speed up wordpress website

3) Επιλέξτε ένα κατάλληλο θέμα

Υπάρχουν χιλιάδες θέματα WordPress διαθέσιμα σήμερα, επομένως δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών όταν πρόκειται να βρείτε κάτι που ταιριάζει με την επωνυμία ή το επιχειρηματικό σας μοντέλο.

Ωστόσο, ορισμένα θέματα είναι καλύτερα από άλλα όσον αφορά την ταχύτητα του ιστότοπου. Εάν δεν είστε βέβαιοι πόσο γρήγορο είναι ένα θέμα, δοκιμάστε να το φορτώσετε στο Pingdom Tools και δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτώσει.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να επιλέξετε ένα θέμα που φορτώνει γρήγορα, ενώ εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο. Παρέχουμε custom theme για την επιχείρηση σας. Ask us.

4) Διατηρήστε τις προσθήκες στο ελάχιστο, wordpress plugins

Αν και οι προσθήκες μπορούν να είναι χρήσιμες για την λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας, συχνά επιβραδύνουν την απόδοση και προσθέτουν επιπλέον κώδικα.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση των προσθηκών στο ελάχιστο και να ελέγχετε πάντα τις αξιολογήσεις τους πριν τις εγκαταστήσετε.

5) Συμπίεση εικόνων

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συμπίεση εικόνων είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα.

6) Χρησιμοποιήστε CDN

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) αποθηκεύει αντίγραφα των εικόνων σας σε όλο τον κόσμο και τα εξυπηρετεί από οποιαδήποτε τοποθεσία είναι πιο κοντά σε έναν επισκέπτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα για άτομα που ζουν μακριά από την κύρια τοποθεσία φιλοξενίας σας.

7) Ελαχιστοποίηση HTML / CSS

Η ελαχιστοποίηση HTML και CSS μειώνει τα μεγέθη των αρχείων χωρίς να επηρεάζει την αναγνωσιμότητα ή τη λειτουργικότητα.

8) Συνδυάστε αρχεία CSS

Ο συνδυασμός πολλών αρχείων CSS σε ένα βοηθά στη μείωση των αιτημάτων HTTP και επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.

9) Μειώστε τις ανακατευθύνσεις

Η ανακατεύθυνση επισκεπτών μεταξύ πολλαπλών διευθύνσεων URL επιβραδύνει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.

10) Κατάργηση JavaScript που εμποδίζει την απόδοση

Όταν χρησιμοποιείται η JavaScript σε μια σελίδα, αποκλείει την απόδοση έως ότου γίνει λήψη και εκτέλεσή της.

Η κατάργηση της JavaScript που εμποδίζει την απόδοση θα συμβάλει στη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης.

Conclusion

Εάν θέλετε να φτιάξουμε την ιστοσελίδα σας, το seo ή θέλετε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας να την κάνουμε πιο γρήγορη μην διστάσετε να contact with us.