Κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας

Κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας – τι πρέπει να προσέξετε

5/5 - (13 votes)

Η δημιουργία ενός “όμορφα σχεδιασμένου και αποτελεσματικού” εταιρικού ιστότοπου στο Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο έργο μέσα στην εικονική εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Δεν το λέμε εμείς αλλά και τα στατιστικά.

5/5 - (13 votes)

Κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας

1. Εύκολος εντοπισμός (domain name + SEO)

Ξεκινώντας από τα βασικά, η κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο πρέπει να έχει ένα εύκολο domain name,όνομα επιχείρησης και να μπορούν να το εντοπίσουν πελάτες σας που σας αναζητούν.

Local business domain name

Φυσικά, πρέπει το λογότυπο της επιχείρησής σας να ταιριάζει με το όνομα επιχείρησης, ωστόσο, επειδή αυτό δεν συμβαίνει πάντα συνήθως, εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να είναι εξαιρετικές για να κρατήσετε τις σκέψεις σας κατά την προσπάθεια για να βρείτε έναν όναμα για τον ιστότοπο της εταιρείας σας:

  • Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σύντομο και εύκολο
  • Πρέπει να είναι εύηχο, είτε πρόκειται για αγγλική φράση είτε για greeklish
  • Αποφεύγετε τις «περίεργες» καταλήξεις και να επιλέγετε .gr σε περίπτωση που απευθύνεστε στην ελληνική αγορά, email με καταληξη gr και .com σε περίπτωση που απευθύνεστε στην παγκόσμια αγορά, email με καταληξη com
  • Βεβαιωθείτε ότι οι διευθύνσεις URL των βασικών σελίδων του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο (σελίδες παρόχου, σελίδες αφής κ.λπ.) είναι επίσης γρήγορες και ενσωματώστε τις ακριβείς φράσεις-κλειδιά, έναν καλό τρόπο για να βοηθήσετε στο SEO
  • Καταχωρίστε το domain της επιχείρησής σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα .μέσα και μηχανές αναζήτησης, για να σας εντοπίσουν πιο εύκολα.
  • To info email με καταληξη gr δείχνει ένα επαγγελματικό email, ή το customer ή το support.

εταιρική ιστοσελίδα

2. Σαφής ταυτότητα της επιχείρησης, εταιρική ιστοσελίδα

Το μέγιστο ουσιαστικό στοιχείο σε έναν εταιρικό ιστότοπο είναι να εμφανίζει οπωσδήποτε την ταυτότητα και τη φιλοσοφία του στον ιστότοπο.

Δηλαδή, τα κείμενα που προσδιορίζουν το όραμα, τις επιθυμίες και τη φιλοσοφία, οι εικόνες, τα βίντεο και η διάταξη πρέπει οπωσδήποτε να αντικατοπτρίζουν αυτούς τους παράγοντες.

email με καταληξη gr

3. Απλή και μοντέρνα διάταξη (ιδιαίτερα στο κινητό)

Η διάταξη Ιστού είναι απαραίτητη για κάθε μορφή ιστότοπου.

Ειδικά στους ιστότοπους των εταιρειών, είναι πολύ σημαντικότερο, δεδομένου ότι συνήθως δεν προωθούν πλέον εμπορεύματα όπως ένα eshop, δεν εξαρτώνται πλέον πολύ από τις όμορφες λήψεις όπως ένα portfolio στο Διαδίκτυο ή ιστότοπο καταλυμάτων.

Η διάταξη που προτείνουμε για εταιρικούς ιστότοπους πρέπει να είναι μοντέρνα, ωστόσο στον ίδιο χρόνο απλή, χωρίς υπερβολές που να προσδίδουν μια λιγότερη επαγγελματική εικόνα της εταιρία σας.

Προφανώς, οι σχεδιαστές του Διαδικτύου, web designers, πρέπει να θυμούνται την επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται ο οργανισμός σας, τις θεμελιώδεις αποχρώσεις της επωνυμίας και διαφορετικούς παράγοντες επωνυμίας που θα μπορούσαν να την αντιπροσωπεύουν.

4. Επαρκή και εφαρμόσιμα στοιχεία των υπηρεσιών σας

Ένας σωστός διαδικτυακός ιστότοπος της εταιρείας πρέπει να έχει επαρκή στοιχεία για τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Προτείνουμε μια σαφή διευκρίνιση των υπηρεσιών σας, για παραδείγματα με πελάτες που έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία και ερωτήσεις που απαντάτε συχνά στους επισκέπτες σας ή στους μελλοντικούς σας πελάτες.

Κάθε πελάτης πρέπει να αισθάνεται σίγουρος περίπου τι παρέχετε, γιατί το προμηθεύετε και να είναι σε θέση να επικοινωνήσει χωρίς προβλήματα με ένα κουμπί για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

* Εάν πρέπει να είστε ένα βήμα πριν από τον ανταγωνισμό, γιατί όπως βλέπετε είναι τεράστιος μπορείτε να έχετε μια λειτουργία chat, όπως το messenger ή το viber για άμεση ανταπόκριση με τον πελάτη.

δημιουργία ιστοσελίδας wordpress

5. Εύκολο προσβάσιμο CMS ιστότοπο της εταιρείας

Εκτός από τον πελάτη σας, θα πρέπει επιπλέον να εξετάσετε την εσωτερική λειτουργία του ιστότοπου δηλαδή το διαχειριστικό.

Επιλέξτε ένα CMS (content management system) εύκολο, χωρίς προβλήματα που να μπορείτε να το επιτύχετε μέσω των μέσων εσάς και των υπαλλήλων σας. Ο σκοπός είναι να προσθέσετε χωρίς προβλήματα κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο και να επεξεργαστείτε εικονικά τις σελίδες,

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνεστε ότι “κατέχετε” τον έλεγχο του ιστότοπού σας, καθώς μια δύσκολη εφαρμογή CMS θα μπορούσε να κάνει ακόμη και την “προσθήκη” μιας εικόνας δύσκολη και τελικά να σας αποθαρρύνει από την τακτική ενημέρωση του υλικού περιεχομένου της ιστοσελίδας σας.

Σημαντικός παράγοντας, στο Διαδίκτυο, οι ιστότοποι που δεν είναι ενημερωμένοι τακτικά δεν μπορούν να αποδώσουν στις μηχανές αναζήτησης.

Δημιουργία ιστοσελίδας wordpress

Στην XNWeb Design υποστηρίζουμε την δημιουργία ιστοσελίδας wordpress με WordPress, καθώς η διαχείριση του είναι εξαιρετικά εύκολη, έχει ένα μεγάλο δίκτυο προγραμματιστών και έχει μεγάλη γκάμα σε θέματα και πρόσθετα που κάνουν τη λειτουργία του ακόμη πιο αποδοτική από άλλα διαχειριστικά !

6. Τα δεδομένα και οι πληροφορίες της εταιρίας σας πρέπει να φαίνονται

Το πιο σημαντικό σε κάθε ιστότοπο εταιρείας στο Διαδίκτυο το Α και το Ω είναι να έρθετε σε επαφή με πελάτες και συνεργάτες.

Για αυτόν τον λόγο, όλα τα θεμελιώδη δεδομένα της εταιρίας, δηλαδή τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, google maps) πρέπει να φαίνονται και να υπάρχει και μια φόρμα επικοινωνίας.

Όνομα επιχείρησης

7. Εξαιρετική λειτουργικότητα

Στην ανάπτυξη ενός εταιρικού ιστότοπου στο Διαδίκτυο, ο πρωταρχικός σκοπός πρέπει να είναι η τεράστια σχεδίαση UX / UI, αυτή είναι η τεράστια λειτουργικότητα.

Ο καταναλωτής πρέπει να μπορεί να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα με ευκολία, να εντοπίσει γρήγορα τις σελίδες του παρόχου, την ιστοσελίδα επικοινωνίας και οτιδήποτε άλλο αναζητά.

Γεγονός είναι ότι οι ιστότοποι εμπορικών επιχειρήσεων δεν είναι συνήθως περίπλοκοι και επομένως είναι εύκολο να είναι λειτουργικοί. Η αιτία που το τονίζουμε, ωστόσο, είναι ότι τουλάχιστον το 40% των ιστοσελίδων της εταιρείας υστερούν σε αυτήν την περιοχή και αυτό έχει εντελώς άσχημη επίδραση στη γενική εικόνα.

8. Απόλυτα ασφαλής κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας επιχείρησης

Όπως και η λειτουργικότητα έτσι και η ασφάλεια πρέπει να είναι πολύ σηματνικά στην ανάπτυξη μιας εταιρικής επιχείρησης στο Διαδίκτυο.

Ακόμη! Υπάρχουν ιστοσελίδες μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που και σήμερα η ασφάλεια της ιστοσελίδας του είναι εύκολη να χακαριστεί.

Γι’ αυτό στην XNWeb βεβαιωνόμαστε ότι όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε (πλέον όχι απλώς οι εταιρικοί) έχουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *