ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook

Πώς να αποφύγω τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook

5/5 - (1 vote)

Το Facebook είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μερικές φορές μπορεί να λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook από άγνωστους ή ενοχλητικές επαφές και να αναρωτιέστε “Πως να αποφύγω τα ανεπιθύματα μηνύματα στο facebook”.

Πώς να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook;

Εδώ θα δούμε μερικές μεθόδους για να αποφύγετε αυτά τα μηνύματα και να διατηρήσετε την απόλυτη ιδιωτικότητα στο Facebook.

Πώς να αποφύγω τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook

Αποκλεισμός μηνυμάτων από συγκεκριμένες επαφές

Μπορείτε να αποκλείσετε μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές για να μην λαμβάνετε περαιτέρω επικοινωνία από αυτούς. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το πραγματοποιήσετε:

  • Μεταβείτε στο προφίλ της επαφής που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Φίλος” στο επάνω μέρος του προφίλ τους.
  • Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή “Αποκλεισμός”.
  • Επιβεβαιώστε την επιλογή για να αποκλείσετε την επαφή.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε μηνύματα από ομάδες που σας ενοχλούν. Απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων για μηνύματα

Αν δεν θέλετε να ενοχλείστε από ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στην επάνω γραμμή πλοήγησης του Facebook.
  • Πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις”.
  • Επιλέξτε την καρτέλα “Ειδοποιήσεις”.
  • Στην κατηγορία “Μηνύματα”, αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε “Μηνυματική καρτέλα μόνο” ή “Καμία ειδοποίηση”.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις για μηνύματα, επιλέγοντας ποιοι τύποι μηνυμάτων θα σας ειδοποιούν.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων για μηνύματα

Προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα- Αποκλείστε μηνύματα από άγνωστους

Για να προστατευθείτε από ανεπιθύμητα μηνύματα από άγνωστους χρήστες, μπορείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

  • Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” του Facebook.
  • Πηγαίνετε στην καρτέλα “Προστασία προσωπικών πληροφοριών” ή “Απόρρητο”.
  • Επιλέξτε την επιλογή “Προβολή και τροποποίηση των ρυθμίσεων προστασίας προσωπικών πληροφοριών”.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα “Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου”.
  • Επιλέξτε την επιλογή “Φίλοι των φίλων” ή “Μόνο φίλοι”.

Αυτό θα περιορίσει τις επαφές που μπορούν να σας στείλουν μηνύματα μόνο σε ανθρώπους που είναι φίλοι με τους φίλους σας ή μόνο σε ανθρώπους που έχετε προσθέσει στη λίστα των φίλων σας.

Χρησιμοποιήστε φίλτρα μηνυμάτων

Το Facebook παρέχει φίλτρα μηνυμάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκλείσετε ανεπιθύμητα μηνύματα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να τα χρησιμοποιήσετε:

  • Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” του Facebook.
  • Πηγαίνετε στην καρτέλα “Προστασία προσωπικών πληροφοριών” ή “Απόρρητο”.
  • Επιλέξτε την επιλογή “Φίλτρα μηνυμάτων” ή “Φίλτρα και εμφάνιση αιτημάτων”.
  • Ενεργοποιήστε τα φίλτρα που επιθυμείτε, όπως το φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή το φίλτρο αιτημάτων φίλων.

Με αυτόν τον τρόπο, τα μηνύματα που κρίνονται ως ανεπιθύμητα ή από άγνωστους θα αποκλείονται ή θα πηγαίνουν σε έναν ξεχωριστό φάκελο.

Αποφυγή ενοχλητικών επαφών

Για να αποφύγετε ενοχλητικές επαφές στο Facebook, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

  • Καταρχάς, διαχειριστείτε τις επαφές σας. Αφαιρέστε ή αποκλείστε άτομα που σας προκαλούν ενόχληση ή δεν θέλετε να επικοινωνούν μαζί σας.
  • Ρυθμίστε την ορατότητά σας. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να περιορίσετε ποιοι χρήστες μπορούν να βλέπουν το προφίλ σας και να επικοινωνούν μαζί σας.

Συμπέρασμα

Από αυτό το άρθρο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι παρέχονται πολλές μέθοδοι για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook και να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα μας.

Οι μέθοδοι αυτές περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό μηνυμάτων από συγκεκριμένες επαφές, την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων για μηνύματα, την προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα από άγνωστους, τη χρήση φίλτρων μηνυμάτων και την αποφυγή ενοχλητικών επαφών.

Ο αποκλεισμός μηνυμάτων από συγκεκριμένες επαφές μας επιτρέπει να μην λαμβάνουμε περαιτέρω επικοινωνία από αυτούς, ενώ η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων μας επιτρέπει να μην ενοχλούμαστε από συνεχείς ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα.

Επιπλέον, μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, επιλέγοντας να λαμβάνουμε μηνύματα μόνο από φίλους των φίλων μας ή από άτομα που έχουμε προσθέσει στη λίστα των φίλων μας.

Επιπλέον, το Facebook παρέχει φίλτρα μηνυμάτων που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε για να αποκλείσουμε ανεπιθύμητα μηνύματα ή να τα αποθηκεύσουμε σε ξεχωριστό φάκελο.

Τέλος, μπορούμε να διαχειριστούμε τις επαφές μας και να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου μας για να περιορίσουμε την ορατότητά μας και να αποφύγουμε ενοχλητικές επαφές.

Συνολικά, αυτές οι μέθοδοι μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ιδιωτικότητα μας και να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook.

Είναι σημαντικό να εξετάζουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου και να χρησιμοποιούμε αυτές τις διαθέσιμες επιλογές για να διατηρούμε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *