μου χακαραν το viber

Μου Χάκαραν το Viber; Τι κάνω και πως το επαναφέρω

Rate our article

Επειδή έχω πέσει και εγώ θύμα χακαρίσματος, δηλαδή μου χακαραν το viber χωρίς να το καταλάβω, Είμαι παθών και τα βήματα δεν είναι πολλά.

The Viber, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες, έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας στον κόσμο. Δυστυχώς, η αυξανόμενη δημοτικότητα του Viber έχει προσελκύσει την προσοχή των χάκερ που προσπαθούν συνεχώς να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις προσωπικές και οικονομικές μας πληροφορίες.

Μου χακαραν το viber, Τι κάνω;;

Εάν υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός σας στο Viber έχει παραβιαστεί, αυτός ο αναλυτικός οδηγός θα σας παράσχει τα απαραίτητα βήματα για να αποκαταστήσετε τον λογαριασμό σας και να ενισχύσετε την ασφάλεια της ψηφιακής σας παρουσίας.

Γιατί παραβιάστηκε ο λογαριασμός μου στο Viber;

Οι χάκερς συχνά εκμεταλλεύονται την ευπάθειά μας εξαπατώντας μας ώστε να αποκαλύψουμε τις πληροφορίες του λογαριασμού μας Viber. Χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές ανάλογα με την κατάσταση, δημιουργώντας πειστικές ιστορίες για να μας ξεγελάσουν στις απάτες τους.

Περιπτώσεις παραβίασης του Viber

Ακολουθούν δύο συνηθισμένες περιπτώσεις όπου οι χάκερ προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Viber:

Η κλήση μίμησης

Οι χάκερ μπορεί να υποδυθούν τις φορολογικές αρχές ή άλλους φορείς, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό σας. Για να επαληθεύσουν την κατάθεση, θα ζητήσουν τον κωδικό PIN που έλαβαν στο Viber σας. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, καθώς μπορεί να παρουσιαστούν ως εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας.

Απάτη αγοράς προϊόντων

Σε αυτή την περίπτωση, οι απατεώνες στοχεύουν σε άτομα που έχουν καταχωρήσει προϊόντα προς πώληση στο διαδίκτυο. Προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, θα σας ζητήσουν να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό τους αντί να επιλέξετε την αντικαταβολή. Ζητώντας τον κωδικό PIN επιβεβαίωσης, αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Viber.

Και στα δύο σενάρια, η εν αγνοία σας κοινοποίηση του ληφθέντος κωδικού PIN παρέχει στους δράστες άμεση πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αν τον βρουν άδειο, μπορεί να ισχυριστούν ότι συνέβη κάποιο σφάλμα και να ζητήσουν πρόσβαση σε άλλο λογαριασμό για να επιχειρήσουν την κατάθεση.

viber χακάρισμα

Γιατί δεν μπορώ πλέον να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό μου στο Viber;

Εάν ο λογαριασμός σας στο Viber έχει παραβιαστεί, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν λαμβάνετε πλέον τον κωδικό επαλήθευσης SMS, καθιστώντας μάταιες τις προσπάθειές σας να επανασυνδεθείτε με το Viber. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα ασφαλείας του Viber ανιχνεύει ύποπτη δραστηριότητα και στη συνέχεια μπλοκάρει τον σχετικό αριθμό τηλεφώνου.

Αυτό το μέτρο διασφαλίζει ότι ο hacker δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει τον παραβιασμένο λογαριασμό, καθώς κάθε λογαριασμός Viber συνδέεται εγγενώς με έναν μοναδικό αριθμό τηλεφώνου.

Βήματα για να ανακτήσετε τον χακαρισμένο λογαριασμό σας Viber:

Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας

Ενημερώστε αμέσως την ή τις εμπλεκόμενες τράπεζες για την προσπάθεια του χάκερ να καταθέσει χρήματα. Θα παράσχουν βοήθεια για την ακύρωση των σχετικών καρτών και την αναστολή των συναλλαγών για τον παραβιασμένο λογαριασμό. Φροντίστε να επισκεφθείτε το υποκατάστημα της τράπεζας για να λάβετε νέες πληροφορίες σύνδεσης.

Ενισχύστε την ασφάλεια άλλων λογαριασμών

Για να προστατέψετε τους άλλους λογαριασμούς σας από πιθανή κλοπή, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης για όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στην κινητή σας συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το Pinterest, το Tumblr, το Twitter και όποιες άλλες χρησιμοποιείτε.

Ενημερώστε την υποστήριξη του Viber

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας του Viber και βεβαιωθείτε ότι ο τίτλος του μηνύματός σας τονίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος, όπως “Το Viber μου έχει παραβιαστεί” ή “Ο λογαριασμός μου στο Viber έχει παραβιαστεί”. Παρέχετε μια λεπτομερή περιγραφή της παραβίασης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ο χάκερ επικοινώνησε μαζί σας, του τρόπου με τον οποίο μοιραστήκατε τον κωδικό PIN και των ενεργειών που κάνατε για να ακυρώσετε τις κάρτες με την τράπεζά σας. Επιπλέον, αναφέρετε το επίμονο πρόβλημα της μη λήψης του κωδικού επαλήθευσης SMS.

Συνεχίστε με την υποστήριξη της Viber

Αφού επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Viber, θα σας δώσουν οδηγίες για την προσπάθεια ανάκτησης της πρόσβασης στο λογαριασμό σας. Εάν είναι επιτυχής, θα ανακτήσετε τον έλεγχο- ωστόσο, εάν το πρόβλημα επιμένει, απαντήστε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έστειλαν και δηλώστε σαφώς ότι το ζήτημα παραμένει άλυτο.

Στη συνέχεια, η υποστήριξη της Viber είτε θα ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό σας είτε θα σας στείλει έναν μοναδικό κωδικό μέσω SMS, που θα σας επιτρέψει να ξεμπλοκάρετε τον αριθμό σας και να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας Viber.

Μου Χάκαραν το Viber

Conclusion

Η ασφάλεια του λογαριασμού σας Viber από τους χάκερς είναι υψίστης σημασίας στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο του χακαρισμένου λογαριασμού Viber και να διασφαλίσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Να θυμάστε να παραμένετε προσεκτικοί, να επαληθεύετε τις πηγές και να διατηρείτε ισχυρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις διαδικτυακές σας πλατφόρμες.