Apple iOS 17.1 2023

Apple iOS 17.1: 5 Νέες βασικές προσθήκες και τροποποιήσεις ενημερώνει η Apple

5/5 - (1 vote)

Τι πρόσθεσε η πιο πρόσφατη ενημέρωση της Apple; Αυτή είναι μια περίληψη των αξιοσημείωτων πληροφοριών.

Με την εισαγωγή του iOS 17.1 και του iPadOS 17.1, η Apple πρόσθεσε πολλές νέες δυνατότητες στο λογισμικό που είχε προαναγγελθεί κατά την παρουσίαση της σειράς iPhone 15 τον Σεπτέμβριο.

Apple iOS 17.1

5/5 - (1 vote)

Τι είναι καινούργιο, φρέσκο δηλαδή; Σε λίγο, θα το εξετάσουμε.

Μπορείτε όμως να εξαναγκάσετε χειροκίνητα σε έλεγχο, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια στα Γενικά, αν θέλετε να δείτε αν το iOS 17.1 έχει φτάσει στο iPhone σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Apple iOS 17.1

Νέα Χαρακτηριστικά για iPhone και για το iOS 17.1

Το επόμενο AirDrop

airdrop Iphone apple

Μεταξύ των σπουδαιότερων χαρακτηριστικών της Apple είναι το AirDrop. Οι πληροφορίες μεταδίδονται μεταξύ των συσκευών της Apple κυρίως μέσω Wi-fi. Ακόμη και όταν ένα τηλέφωνο βρίσκεται εκτός της κάλυψης Wi-Fi, το iOS 17 του επιτρέπει να επικοινωνεί δεδομένα μέσω κινητού διαδικτύου.

Το iPhone μπορεί πλέον να μεταβεί σε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-fi (όπως η ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι σας) ή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την άλλη συσκευή από ό,τι όταν βρισκόταν εντός της εμβέλειας Wi-fi Direct.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που αναμειγνύονται στο παρασκήνιο για να βελτιώσουν την ήδη ομαλή εμπειρία, προσθέτοντας λίγη φιλικότητα και αξιοπιστία.

Ρυθμίσεις λειτουργίας αναμονής – StandBy Mode

Με το iOS 17, η Apple πρόσθεσε τη λειτουργία αναμονής, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας, ενώ είναι συνδεδεμένο και τοποθετημένο σε κατάλληλη βάση σύνδεσης, περισσότερο σαν ρολόι γραφείου.

Apple StandBy Mode

Μπορεί να προσαρμοστεί περισσότερο με το iOS 17.1. Μπορείτε να αλλάξετε τον χρόνο που σβήνει: 20 δευτερόλεπτα μετά τη χρήση του, όποτε αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι κανείς εκεί και το δωμάτιο είναι σκοτεινό, ή ποτέ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που ισχύει αποκλειστικά για τα iPhone με πάνελ OLED και λειτουργία Always-on. Αυτό περιλαμβάνει τις εκδόσεις Max του iPhone 14 Pro και της σειράς iPhone Pro.

Ρυθμίσεις λειτουργίας αναμονής

Snap Shuffle

Το 2022, η επιλογή Shuffle φωτογραφιών συμπεριλήφθηκε στο iOS 16. Προκαλεί την ταπετσαρία ενός iPhone να εναλλάσσεται τυχαία μεταξύ εικόνων ανθρώπων και ζώων.

Γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο με το iOS 17.1, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιο άλμπουμ θα χρησιμοποιήσετε. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να δείτε μια φωτογραφία που θα σας κάνει να νιώσετε κατάθλιψη ή ενδεχομένως και ταπείνωση.

Εικονίδιο για ειδοποιήσεις φακού

Όταν ο φακός είναι ενεργοποιημένος, τα τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη λειτουργία Live Activities της Apple – δηλαδή οι παραλλαγές Pro της οικογένειας iPhone 14 και iPhone 15 – θα εμφανίζουν τώρα ένα εικονίδιο ειδοποιήσεων στο επάνω μέρος της οθόνης.

Αυτό έχει ως στόχο να αποτρέψει το πολύ γνωστό σενάριο κατά το οποίο αφήνετε ακούσια τον φακό αναμμένο και στη συνέχεια αναρωτιέστε γιατί.

Αλλαγές στο Apple Music

Αν και δεν θα σας αφορά όλους, οι χρήστες του Apple Music πρέπει να ακολουθήσουν το ISO 17.1. Το σύστημα για τα αγαπημένα έχει ενημερωθεί.

Μπορείτε πλέον να προτιμάτε άλμπουμ, λίστες αναπαραγωγής και τραγούδια εκτός από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες. Πατήστε το αστέρι στο παράθυρο αναπαραγωγής για να επισημάνετε ένα κομμάτι. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να φιλτράρετε τις πληροφορίες με βάση τα αγαπημένα.

Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του iOS 17.1. Το πρόβλημα ακτινοβολίας σήματος που οδήγησε στη γαλλική απαγόρευση του iPhone 12 επιλύεται επίσης με την αναβάθμιση.

Από την άλλη πλευρά, η Apple παρέχει μια μεγαλύτερη λίστα στον ιστότοπό της.

Ποια μοντέλα iPhone υποστηρίζουν το iOS 17.1;

Πρέπει να είναι ένα μοντέλο iPhone που κυκλοφόρησε το 2018 ή αργότερα. Αυτό περιλαμβάνει τα iPhone Xs, Xs Max και Xr, καθώς και τα πιο πρόσφατα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 11, Pro και Max, καθώς και όλα τα τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν μετά από αυτό. Αυτό καλύπτει τα μοντέλα iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Πώς να το αποκτήσετε

Είναι απλό να αποκτήσετε το ενημερωμένο πρόγραμμα. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας, επιλέξτε Γενικά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού. Αφού επιλέξετε Λήψη και εγκατάσταση, το iPhone σας θα ενημερωθεί γρήγορα πλήρως.

Διορθώσεις Προβλημάτων Αpple iPhone

Υπάρχουν πολλές διορθώσεις σφαλμάτων μετά από αυτό. Μία σημαντική ήταν το κάψιμο που εμφανιζόταν σε ορισμένες οθόνες OLED και η εμμονή της εικόνας σε ορισμένες οθόνες iPhone. Παρόλο που στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για πρόβλημα υλικού, η Apple φάνηκε να έχει εντοπίσει και επιλύσει ένα πρόβλημα λογισμικού που έμοιαζε με burn-in.

Το ερώτημα για το πότε θα μηδενιζόταν το Σημαντικό απόρρητο της τοποθεσίας ήταν επίσης κρίσιμο. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί με αυτή την ενημέρωση. Υπάρχουν υποσχέσεις για αυξημένη αξιοπιστία των ρυθμίσεων Screen Time. Τα iPhone 14 και iPhone 15 έχουν βελτιωμένη ανίχνευση ατυχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *