προστασία Youtube

Προστασία Youtube για τα παιδιά, οδηγός: Γονικός έλεγχος

5/5 - (2 votes)

Ως γονέας, θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή και προστατευμένα όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο. Με την αυξανόμενη χρήση διαδικτυακών πλατφορμών όπως το YouTube, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τι βλέπουν τα παιδιά σας, τότε υπάρχει η προστασία Youtube.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα εργαλεία που βοηθούν τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο YouTube, όπως οι επιλογές γονικού ελέγχου.

Με την εφαρμογή του γονικού ελέγχου στο YouTube, οι γονείς μπορούν όχι μόνο να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή αλλά και να τα βοηθήσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πλατφόρμα.

safe youtube link

Με τον γονικό έλεγχο, μπορείτε να ορίσετε φίλτρα κατάλληλης ηλικίας και να θέσετε περιορισμούς στο περιεχόμενο που θεωρείτε ακατάλληλο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα των παιδιών σας στο YouTube, διασφαλίζοντας ότι βλέπουν μόνο βίντεο που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.

Εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές γονικού ελέγχου που είναι διαθέσιμες στο YouTube, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή κατά την περιήγησή τους στην πλατφόρμα.

  • Για πάμε να δούμε πως και γιατί…….

Προστατεύοντας τα παιδιά σας, προστασία YouTube: γονικός έλεγχος

Τι είναι το YouTube;

Το YouTube είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην Google. Έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και είναι η δεύτερη πιο χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανεβάζουν, να παρακολουθούν και να μοιράζονται βίντεο με ποικίλα θέματα. Το YouTube προσφέρει επίσης μια ποικιλία περιεχομένου για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο και κινούμενων σχεδίων.

Για πολλά παιδιά, το YouTube αποτελεί πηγή ψυχαγωγίας και γνώσης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσουν τον κόσμο και να μάθουν νέα πράγματα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους όταν βρίσκονται στο YouTube. Υπάρχουν διάφορες επιλογές γονικού ελέγχου που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να διατηρήσουν τα παιδιά τους ασφαλή όσο βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Οφέλη του YouTube για την προστασία των παιδιών σας

Το YouTube διαθέτει μια ποικιλία περιεχομένου που μπορεί να είναι ωφέλιμο για τα παιδιά. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσουν τον κόσμο, να μάθουν νέα πράγματα και να κρατήσουν το μυαλό τους ενεργό.

Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσει να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να οικοδομήσουν σχέσεις με άλλα παιδιά.

Επιπλέον, το YouTube μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά. Μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους βίντεο, να σχολιάζουν τα βίντεο άλλων και να εγγράφονται σε κανάλια που τους ενδιαφέρουν.

Επιλογές γονικού ελέγχου του YouTube

Οι γονείς μπορούν να επωφεληθούν από τις επιλογές γονικού ελέγχου που είναι διαθέσιμες στο YouTube για να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών τους όσο αυτά βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τον καθορισμό φίλτρων κατάλληλων για την ηλικία, την επιβολή περιορισμών στο περιεχόμενο και την παρακολούθηση της δραστηριότητας των παιδιών τους.

5/5 - (2 votes)

Ρύθμιση φίλτρων κατάλληλων για την ηλικία

Οι γονείς μπορούν να ορίσουν φίλτρα κατάλληλης ηλικίας στο YouTube για να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών τους από ακατάλληλο περιεχόμενο. Αυτή η ρύθμιση θα μπλοκάρει περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, όπως βίντεο που περιέχουν βία, βωμολοχίες ή περιεχόμενο για ενήλικες.

Περιορισμός περιεχομένου youtube

Περιορισμός περιεχομένου Youtube

Οι γονείς μπορούν επίσης να θέσουν περιορισμούς στους τύπους περιεχομένου που μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους στο YouTube. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους γονείς να αποκλείουν συγκεκριμένα κανάλια, βίντεο και σχόλια.

Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση ότι τα παιδιά τους βλέπουν μόνο περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Παρακολούθηση της δραστηριότητας των παιδιών σας στο YouTube

Οι γονείς μπορούν επίσης να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο YouTube. Αυτή η ρύθμιση τους επιτρέπει να βλέπουν ποια βίντεο παρακολουθούν τα παιδιά τους, με ποιους επικοινωνούν και σε ποια κανάλια έχουν εγγραφεί.

Αυτό βοηθά τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους βλέπουν μόνο περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Χαρακτηριστικό ασφαλείας του YouTube

Εκτός από τις επιλογές γονικού ελέγχου, το YouTube προσφέρει επίσης μια λειτουργία ασφαλείας. Αυτή η λειτουργία βοηθά στην προστασία των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο φιλτράροντας τα ρητά βίντεο, τα σχόλια και τα κανάλια.

Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση ότι τα παιδιά βλέπουν στο YouTube μόνο περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Εφαρμογή YouTube Kids

Εφαρμογή YouTube Kids, Παιδικό youtube

Το YouTube προσφέρει επίσης μια ξεχωριστή εφαρμογή για παιδιά που ονομάζεται YouTube Kids. Αυτή η εφαρμογή παρέχει ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για να εξερευνούν και να μαθαίνουν τα παιδιά.

Περιλαμβάνει περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία που επιμελούνται ειδικοί και οι γονείς μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις για να αποκλείσουν συγκεκριμένα κανάλια, βίντεο και σχόλια.

Ρύθμιση γονικών ελέγχων στο YouTube

Για να ορίσετε γονικούς ελέγχους στο YouTube, οι γονείς μπορούν να μεταβούν στην ενότητα “ρυθμίσεις” και να επιλέξουν “οικογενειακή και περιορισμένη λειτουργία”.

Από εκεί, μπορούν να επιλέξουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις για την ηλικία των παιδιών τους. Μπορούν επίσης να επιλέξουν ποιους τύπους περιεχομένου θέλουν να αποκλείσουν, όπως βίντεο με βία ή βωμολοχίες.

Οι γονείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή YouTube Kids για να προσαρμόσουν την εμπειρία των παιδιών τους.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να αποκλείσουν συγκεκριμένα κανάλια, βίντεο και σχόλια. Μπορούν επίσης να ορίσουν έναν κωδικό PIN για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

youtube γονικός έλεγχος

Συμπέρασμα

Εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές γονικού ελέγχου που είναι διαθέσιμες στο YouTube, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουν τα παιδιά τους ασφαλή και προστατευμένα όσο βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Μπορούν να ορίσουν φίλτρα κατάλληλα για την ηλικία τους, να θέσουν περιορισμούς στο περιεχόμενο και να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή YouTube Kids για να προσαρμόσουν την εμπειρία των παιδιών τους και να παρέχουν περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία τους. Οι γονείς μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή και προστατευμένα όταν περιηγούνται στο YouTube.

Φόρμα Επικοινωνίας εάν δεν τα καταφέρατε


  • Διάφορες ερωτήσεις που μας έχετε κάνει

Μπορεί το YouTube να είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Αν και δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να εγγυηθείτε ότι το παιδί σας δεν θα δει κάτι ακατάλληλο (π.χ. γυμνό, βία), πιστεύουμε ότι το YouTube Kids είναι ως επί το πλείστον ασφαλές εάν αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε προφίλ παιδιών και γονικούς ελέγχους για να περιορίσετε το είδος του περιεχομένου που μπορούν να δουν και τον χρόνο που μπορούν να συνδεθούν.

Πώς μπορώ να κάνω το κανονικό YouTube ασφαλές για τα παιδιά;

1. Αποκλείστε ή μοιραστείτε περιεχόμενο με το παιδί σας.
2. Αλλάξτε τη ρύθμιση επιπέδου περιεχομένου του παιδιού σας για το YouTube Kids ή την εποπτευόμενη εμπειρία του στο YouTube. ...
3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για το YouTube Kids.
4. Ελέγξτε το ιστορικό παρακολούθησης του παιδιού σας. ...
5. Διαγράψτε το ιστορικό του παιδιού σας.
6. Απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του YouTube Kids και του κανονικού YouTube;

Το YouTube Kids διαθέτει πολύ μικρότερο σύνολο περιεχομένου από την κύρια εφαρμογή και τον ιστότοπο του YouTube. Εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τα βίντεο στο YouTube Kids φιλικά προς την οικογένεια και χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένων φίλτρων που έχουν δημιουργηθεί από τις ομάδες μηχανικών μας, ανθρώπινου ελέγχου και σχολίων από τους γονείς για την προστασία της κοινότητάς μας.

Πρέπει να αφήσω το 12χρονο παιδί μου να έχει κανάλι στο YouTube;

Εάν το παιδί σας είναι κάτω των 13 ετών, θα πρέπει να ρυθμίσετε μόνοι σας το κανάλι – και να συνεχίσετε να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο που δημοσιεύει και ό,τι κάνει σε αυτό από εκείνο το σημείο και μετά. Όλο το περιεχόμενο πρέπει να είναι σύμφωνο με τις Οδηγίες κοινότητας του YouTube. Αυτό περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ενότητα για την ασφάλεια των παιδιών στο YouTube.

Υπάρχει YouTube μόνο για παιδιά;

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε για να είναι ένα διασκεδαστικό, οικογενειακό μέρος για παιδιά και οικογένειες. Η εφαρμογή YouTube Kids έχει δημοφιλή παιδικά βίντεο και ποικίλο νέο περιεχόμενο, που παραδίδεται με τρόπο που είναι εύκολο στη χρήση για παιδιά. Μπορείτε να αποφασίσετε ποια εμπειρία YouTube είναι η καλύτερη για την οικογένειά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *